Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

22.6.18

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να διοριστούν όσοι συνάδελφοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  
Προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com  

Να διοριστούν όσοι συνάδελφοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά  
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών 

Τα ζητήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, η επιτακτική ανάγκη για μόνιμους – μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και η εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους αναδείχτηκαν τη φετινή χρονιά με τους αγώνες που έγιναν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα στις διεκδικήσεις του κλάδου. 
 Η χρόνια αδιοριστία, ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και μνημονιακών δεσμεύσεων όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να στελεχώνονται σε ένα μεγάλο βαθμό από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που βιώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης. 

 Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, που αφορούν όχι μόνο στους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και πολλές ομάδες εκπαιδευτικών διαφορετικών συμφερόντων. Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία και ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε, τάζουν κατά καιρούς χιλιάδες μόνιμους διορισμούς καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και χρόνια αγώνα για να κερδίσουν μια σταθερή σχέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο. 
Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν καταφύγει – ήδη από το 1997 – σε δικαστικές προσφυγές προσπαθώντας να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία. Σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί! 
Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά, μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο κτήσης πτυχίου, μόνιμους διορισμούς των 25.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – καμία απόλυση, την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών των αναπληρωτών για μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)
για το ΔΣ
η πρόεδρος              η γραμματέας
Πόπη Σαραϊδάρη             Φρίντα Χατζηβαρίτη