Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

28.6.18

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Προξένου Κορομηλά 51 e.elme.thess@gmail.com  

Για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ 

Η πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αποτελεί εξαιρετική εξέλιξη για τις ΗΠΑ και την ΕΕ που επέβαλαν λύση για να ισχυροποιηθεί άμεσα η Νατοϊκή παρουσία στα Βαλκάνια. Η πάση θυσία εξυπηρέτηση των σχεδίων ΗΠΑ και ΕΕ από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, οι πανηγυρισμοί και τα συγχαρητήρια αποτελούν πρόκληση για τον ελληνικό λαό καθώς την ίδια ώρα ψηφίστηκαν και άλλα μέτρα εξόντωσης του που προβλέπει το Νέο Πολυτερατούργημα της 14ης Ιουνίου, υπό την πίεση των Ευρωπαίων και υπερατλαντικών «συμμάχων». Οι λαοί και οι εργαζόμενοι εκατέρωθεν των συνόρων, όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμφωνία αυτή, αλλά έχουν πολλά να διακινδυνεύσουν. Η σταθερότητα υπό τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτελεί βήμα αποσταθεροποίησης όταν τα συμφέροντα τους το προστάζουν, ενώ το δηλητήριο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας τροφοδοτείται εκ νέου. 
Το πρόσφατο παρελθόν της Αμερικάνικης παρουσίας στα βαλκάνια καταδεικνύει ότι οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή σ’ αυτούς ποτέ δε διασφάλισαν την ειρήνη, αντίθετα ενισχύουν τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κέντρων και των γειτονικών κρατών. Μια νατοϊκή λύση δεν είναι λύση, αλλά προετοιμάζει νέα δεινά. 
 Οι λαοί της περιοχής, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιπαλέψουν τους εχθρούς της ειρήνης, της σταθερότητας, της ομαλής συνύπαρξης λαών και εθνών: το Νάτο και την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον εθνικισμό. Να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα απαιτεί να φύγει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ απ’ τα βαλκάνια, το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από την Ελλάδα και θα αγωνίζονται για την ειρηνική συμβίωση και το σεβασμό όλων των λαών της περιοχής.
για το ΔΣ
η πρόεδρος            η γραμματέας
Πόπη Σαραϊδάρη           Φρίντα Χατζηβαρίτη