Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

16.6.18

Ζ' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγωνιστή Ν.Χ.


Αμπελόκηποι 15/6/2018
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ Ν.Χ.
Το τελευταίο διάστημα, ταυτόχρονα με την ένταση της επίθεσης στην εργατική τάξη και τη νεολαία και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, φαίνεται να ισχυροποιούνται και οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής. Δείγμα αυτής της σκλήρυνσης της στάσης των κατασταλτικών μηχανισμών αποτελεί και το γεγονός της Τετάρτης 13/6/2018, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν αναίτια τον φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Θεσσαλονίκης Ν.Χ.,  τον μετέφεραν στο Α.Τ. Τούμπας, όπου και τον κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα, για να τον μεταφέρουν στη Γ.Α.Δ.Θ. Η προσαγωγή του εργαζόμενου και φοιτητή Ν.Χ. έγινε γιατί είχε το θάρρος να απαντήσει στους αστυνομικούς, όταν αποκάλεσαν «άπλυτο» αυτόν και χιλιάδες ανθρώπους της γενιάς του, ότι «ο ιδρώτας είναι από το μόχθο της δουλειάς», γεγονός που για τα όργανα της τάξης, συνιστά εξύβριση! Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου δεμένου σαν να ήταν κοινός εγκληματίας, επειδή η εμφάνισή του δεν άρεσε στους αστυνομικούς, είναι ανεξίτηλο στίγμα ντροπής για την αστυνομία και καταδεικνύει τη φασίζουσα νοοτροπία που καλλιεργείται σε αυτή.
Αντί απολογίας όμως των αστυνομικών οργάνων για αυτή την προσβολή της προσωπικότητας και τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο Ν.Χ. οδηγείται σε δίκη με τις ανυπόστατες κατηγορίες για «εξύβριση» και «απείθεια». Στο κατηγορητήριο έρχεται να προστεθεί και η «ψευδής ανωμοτί κατάθεση» για την άρνηση του Ν.Χ. να δώσει αποτυπώματα, στάση που μέχρι τώρα  χαρακτηριζόταν ως απείθεια, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού.
Είναι κορυφαίες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φαίνεται πια να στηρίζεται μόνο στη βία και την καταστολή για να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της, ενώ έχει αφήσει άθικτες τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, αλλά και τους ακροδεξιούς θύλακες που έχουν ανοιχτή εχθρότητα για το λαό, τη νεολαία και όποιον αγωνίζεται.
Το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης καταδικάζει τη βίαιη και αναίτια σύλληψη του φοιτητή Ν.Χ. και ζητά:
  • την άμεση παύση κάθε δίωξη σε βάρος του Ν.Χ.
  • την πλήρη απόδοση ευθυνών και τιμωρία των ενόχων για την αστυνομική βία