Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

11.6.18

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ορισμένα ζητήματα σε σχέση με τις πανελλήνιες

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                            Θεσσαλονίκη 10  -6- 2018
Πρ. Κορομηλά 51, τηλ. Επικοινωνίας 6979850143, e-mail: gelmeth3@gmail.com, http://3elmethess.blogspot.gr/ , fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ορισμένα ζητήματα σε σχέση με τις πανελλήνιες
  1. Στις πρόσφατες παραστάσεις της ΕΛΜΕ στους προϊσταμένους εκπαίδευσης απαιτήσαμε : Οι επιτροπές των πανελλαδικών εξετάσεων λυκειακές επιτροπές , βαθμολογικά/κέντρα κλπ. πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο, ώστε σταδιακά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους «παλιούς» και «νέους» να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή, με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια, με τρόπο βέβαια που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.
  2. Ζητάμε από τους προϊσταμένους Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, να δημοσιοποιήσουν τους καταλόγους των συναδέλφων που στελέχωσαν τις επιτροπές μετά το πέρας των εξετάσεων.
  3. Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια συναδέλφων ορισμένων σχολείων που ορίσθηκαν επιτηρητές σε απομακρυσμένα Εξεταστικά κέντρα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη γι αυτό, με βάση και την εμπειρία των τελευταίων χρόνων.
  4. Απαιτούμε επίσης την αύξηση των αποζημιώσεων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις εξεταστικές διαδικασίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στους επιτηρητές, είναι εξευτελιστικές, δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος μετακίνησης τους στα εξεταστικά κέντρα.
  5. Επίσης καλούμε τις ΔΔΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη πληρωμή όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία των εξετάσεων καθώς και την πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ  που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  6. Τέλος θεωρούμε άστοχη και έωλη νομικά την υποχρεωτική παραμονή 8-2 μμ. σε ορισμένα σχολεία τις ημέρες που δεν υπάρχουν Πανελλαδικές. Οι σύλλογοι διδασκόντων  μπορούν να διευθετήσουν το χρόνο παραμονής των συναδέλφων με βάση τον φόρτο εργασίας στις εξετάσεις και της ανάγκης διεκπεραίωσης των εργασιών στο σχολείο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                               Νίκος Παλάντζας