Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.7.14

ΑΡΣΙ: διεκδικούμε τη ζωή μας! Είμαστε όλοι άξιοι! Δε θα θυσιαστούμε στο Μαύρο Μέτωπο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ!
ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. - ΔΝΤ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο σχεδιάζει η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής να υλοποιήσει το νόμο για την «αξιολόγηση» στο δημόσιο προετοιμάζοντας τις απολύσεις του επόμενου διαστήματος, τις μειώσεις των μισθών και τον εξευτελισμό των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν υπογράψει ότι αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, η κυβέρνηση και οι διοικήσεις προχωρούν τους επιμερισμούς και μοιράζουν τα φύλλα αυτό-αξιολόγησης. Δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν εκβιασμούς και τρομοκρατία προκειμένου οι εργαζόμενοι να πειθαρχήσουν με τα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ.
Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο προκειμένου να επιβάλλουν στο δημόσιο τομέα συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να καταργήσουν ό, τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των δομών και να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να εναρμονιστούν με αυτά τα κριτήρια. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όχι μόνο δε τους νοιάζει η «ποιότητα» και η «αξιοκρατία» αλλά μόνη τους έγνοια και στόχος είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η ακραία υποβάθμιση των νοσοκομείων και της παρεχόμενης περίθαλψης. Για αυτό ψηφίζουν τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, αντιμετωπίζοντας τους ασθενείς ως πελάτες και το ΕΣΥ ως «μαγαζάκι» ιδιωτικών συμφερόντων.  Με το νόμο για την αξιολόγηση χωρίζουν τους εργαζόμενους σε άριστους (25%), μέτριους (60%) και ανεπαρκείς (15%).
Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι «καλός» υγειονομικός θα είναι αυτός που κοστίζει λίγο για το σύστημα, που δεν κάνει εισαγωγές ασθενών, που πάση θυσία μειώνει τη διάρκεια νοσηλείας, που δε συνταγογραφεί ακριβά φάρμακα (ακόμα και αν ο ασθενής τα χρειάζεται), που στέλνει τους ασθενείς του να πληρώσουν, που κάνει απογευματινά χειρουργεία, που δεν παραγγέλνει εξετάσεις, που κάνει τα χατίρια της διοίκησης, που δεν παίρνει τα ρεπό του γιατί δεν φτάνει το προσωπικό για να καλύψει το τμήμα κοκ. Επιπλέον με το νόμο για την αξιολόγηση αλλάζουν συνολικά οι εργασιακές σχέσεις. Δημιουργείται η δεξαμενή των αυριανών απολύσεων – διαθεσιμοτήτων, βάζοντας ταφόπλακα στη σταθερή εργασία. Σύμφωνα με εξαγγελίες του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης ο βαθμός της αξιολόγησης θα συναρτάται με το μισθό του υπαλλήλου, ανοίγοντας το δρόμο για περεταίρω μειώσεις στους μισθούς, για ατομικούς μισθούς και τελικά ατομικές συμβάσεις στο δημόσιο. Δημιουργείται μία κλίκα εκλεκτών στελεχών αξιολογητών, πιστών στις εντολές των εκάστοτε διοικήσεων και υπουργείων που θα υλοποιεί τις κυβερνητικές πολιτικές απειλώντας τους υφιστάμενους με απόλυση ή κακό βαθμό. Στοχοποιείται όποιος εργαζόμενος αντιστέκεται και διεκδικεί.
Συνάδελφοι δεν τους φοβόμαστε! Ήδη έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα! Η μαζική καταδίκη του νόμου με τις υπογραφές, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και γενικά τη συλλογική μας αντίσταση έχει φέρει σε άμυνα την κυβέρνηση. Και όσο κι αν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, φοβισμένη και υποταγμένη όπως πάντα, κάνει το παν για να μην κλιμακώσει τον αγώνα, ο κόσμος των σωματείων αντιδρά μαχητικά.
Συνεχίζουμε! Εφαρμόζουμε παντού τις αποφάσεις των σωματείων και των Γενικών μας Συνελεύσεων! Απέχουμε από τη σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης - Καταθέτουμε τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο. Καλούμε και τους προϊστάμενους και τους γενικούς διευθυντές να απέχουν από την οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό το βάρβαρο νόμο, να μην καταθέσουν εισήγηση ή έκθεση «αξιολόγησης». Ο νόμος για την αξιολόγηση και η πολιτική της εξαθλίωσης πρέπει να ανατραπούν!

Με κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων! Οι γιατροί δεν πρέπει να καθησυχαστούν γιατί θα είναι ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης. Γιατί ο νόμος για την αξιολόγηση φτιάχνει ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο ρουφιανιάς, φόβου και υποταγής. Για να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια σε νοσοκομεία που θα υπηρετούν τους ασθενείς μας και όχι το κέρδος των διαπλεκόμενων και των εγκάθετων κυβέρνησης και τρόικας.
Με αγώνα οργανωμένο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, από τις συνελεύσεις και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Με ανεξάρτητο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα αποφασίζει για το σχεδιασμό και τη συνέχιση του αγώνα. Καμία εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ που έχει ξεπουλήσει αγώνες. Μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μπορούμε να νικήσουμε!
Με αποφασιστική μάχη μέχρι το τέλος! Τώρα χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα με πραγματική απεργία οργανωμένη από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Απεργία που θα διεκδικήσει με μαζικούς όρους την ανατροπή του νόμου και θα ανοίξει το δρόμο για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε. Αξιοπρεπείς μισθούς, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, προσλήψεις, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/7! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ