Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.2.15

Απόφαση Έκτακτης ΓΣ Συνέλευσης Γιατρών ΓΝ Νίκαιας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - 5/2/2015
ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ: 
Η λειτουργία της εφημερίας χωρίς αξονικό τομογράφο 
Το έγγραφο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ που καλεί σε ΕΔΕ για το θέμα
Κοινός τόπος σε όλες τις τοποθετήσεις ιατρών στη συνέλευση ήταν ότι οι προηγούμενες δύο γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου (30/1 και 3/2 2015) κατά την διάρκεια των οποίων δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος ήταν εφιαλτικές από κάθε άποψη.
Η απουσία αξονικού τομογράφου σε νοσοκομείο που δέχεται πληθώρα βαρέων περιστατικών (πολυτραυματίες, οξέα νευρολογικά, νευροχειρουργικά, παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά) από όλο το λεκανοπέδιο, από την Πελοπόννησο και τη νησιωτική χώρα, σε συνδυασμό με την απολύτως ανεπαρκή κάλυψη από το ΕΚΑΒ για την έγκαιρη μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία και την ουσιαστική απουσία συντονισμού εκ μέρους του ΕΚΕΠΙ, συνιστά παράγοντα ταλαιπωρίας αλλά και σημαντικού κινδύνου για τους προσερχόμενους ασθενείς.
Αλγεινή εντύπωση και οργή μας προκάλεσε το έγγραφο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπα, ο οποίος, αντί να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς του νοσοκομείου και του κράτους στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει τη διενέργεια έγγραφης προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, ονομάζοντας μάλιστα τον αιρετό εκπρόσωπό μας στο ΔΣ του νοσοκομείου, εκλεγμένο μέλος στην 5μελή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και στον ΠΙΣ, συνάδελφο Π. Παπανικολάου. Θα προτιμούσε προφανώς ο κ. Παπαρούπας να κρύψουμε το πρόβλημα «κάτω από το χαλί» και να μην το καταγγείλουμε δια του εκπροσώπου μας, απαιτώντας άμεση επίλυσή του, προς όφελος των ασθενών!

Απαιτούμε
1. Την άμεση ανάκληση του εν λόγω εγγράφου
2. Την άμεση απομάκρυνση του κ. Παπαρούπα από την θέση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ. Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει επιδείξει αυταρχισμό, κάκιστη κοινωνική συμπεριφορά και πλήρη αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος. Εν τέλει, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ασκήσει το έργο της κρατώντας στις θέσεις τους διορισμένους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που συνέβαλαν και πρωτοστάτησαν στην άσκηση της πιο βάρβαρης πολιτικής στον χώρο της υγείας!
Προειδοποιούμε ότι, εφ’όσον δεν έχει επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος έως το πρωί του Σαββάτου 7/2/2015, κρίνουμε ότι το νοσοκομείο μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙ. Η εφημέρευση και υποδοχή βαρέως πασχόντων υπό τέτοιες συνθήκες, συνιστά έκθεσή τους σε κίνδυνο.
Αποφασίζουμε, σήμερα, παράσταση στο γραφείο διοικητή και, αύριο, μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ.
Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφό μας!