Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 12μ προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

26.4.15

Πρωτοβουλία για την Ενότητα Εργαζομένων ΕΛΒΟ: για τις μηνύσεις και τα εξώδικα από τον πρόεδρο του ΕΚΘ και μέλη του ΔΣ Σωματείου ΕΛΒΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο.
Σίνδος 25-4-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια χρονική συγκυρία που η ΕΛ.Β.Ο. κλείνει τον 15ο μήνα της εκκαθάρισης της πλήρως απαξιωμένη και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων, στην ίδια χρονική συγκυρία οι δυνάμεις που στήριξαν αυτές τις πολιτικές, (ηττημένες πολιτικά) ορίζουν ως πεδίο αντιπαράθεσης με τις ταξικές δυνάμεις τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Την στιγμή που επιβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα στις τάξεις των εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο. για την διάσωση της εταιρείας και των 340 θέσεων που έχουν απομείνει (από σύνολο 1200), την ίδια στιγμή με εξώδικα και μηνύσεις ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. και τα τέσσερα μέλη του προεδρείου του Σωματείου της ΕΛ.Β.Ο. στρέφονται εναντίον των δύο εκλεγμένων μελών μας στο Σωματείο της ΕΛ.Β.Ο. με αφορμή κείμενο-κάλεσμα της παράταξης μας στις 25-11-2014 στο οποίο γινόταν συνολική συνδικαλιστική εκτίμηση για τα αίτια της ήττας του εργατικού κινήματος.
Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή (όχι τυχαία) δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα των συναδέλφων και διασπά το μέτωπο του αγώνα για μια ΕΛ.Β.Ο. ενταγμένη σε ενιαίο αμυντικό φορέα υπό την εποπτεία του ΥΠ.ΕΘ.Α. 100% στο δημόσιο.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο. σταθερά προσηλωμένη στον στόχο για την διάσωση της ΕΛ.Β.Ο. με όρους μαζικής ενότητας δεν πρόκειται να κάνει πίσω ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ από τις θέσεις της για δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, για συνδικαλισμό χωρίς καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες, μακριά από λογικές κυβερνητικού, κομματικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ευχαριστούμε όλα τα Σωματεία, τους Φορείς, τις Πρωτοβουλίες, τους εργαζόμενους και όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή αυτής της άδικης και πρωτοφανούς επίθεσης η οποία εξαπολύεται ενάντια στους δύο συναδέλφους μας προσωπικά, αλλά και εναντίον της παράταξης μας στο σύνολο.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.Β.Ο.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ”