Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

2.4.15

Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης: απεργία την Κυριακή 5/4


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!
Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας δυναμικά και αταλάντευτα τον δίκαιο και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, συμμετέχει στην απεργία στο εμπόριο που κήρυξε η ΟΙΥΕ και δεκάδες σωματεία του κλάδου.
Ο υπουργός οικονομικών Σταθάκης ,ενώ αρνείται σε 2 αλλαπάλληλα ραντεβού να συναντηθεί με τον σύλλογο μας στην Αθήνα λόγω έλλειψης χρόνου δήθεν, βρήκε τον χρόνο να συναντηθεί με την ΕΣΕΕ, μια από τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου του εμπορίου που πρωτοστατεί στην επίθεση στην Κυριακάτικη αργία. Στη συνάντηση αυτή ο υπουργός φέρεται να ζήτησε από τους εργοδότες «να καταθέσουν τις προτάσεις τους». Στη συνέχεια βέβαια, ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός έκανε λόγο για 5 Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά! Και λίγες μόνο μερες μετά τον είδαμε να κάνει λόγο και για 7 Κυριακές!!! Κι όλα αυτά, 2 μόλις μήνες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, κατά τις οποίες είχε κάνει λόγο «ξεκάθαρα» δήθεν για επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Κάτι αντίστοιχο δήλωνε και ο Σκουρλέτης από το πόστο του στο υπ. Εργασίας. Για να μην αναφερθούμε σε ό,τι διακήρυσσε το κόμμα τους και τα στελέχη του, οι σημερινοί κυβερνώντες, προεκλογικά και όλη την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία δίναμε πραγματικές (και όχι στα λόγια) μάχες για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας… Και τώρα, κανείς από όλους αυτούς δε βγαίνει να πάρει θέση για την όλη αυτή εξέλιξη.
Η κυβέρνηση παίρνει ξεκάθαρη θέση δίπλα στα συμφέροντα των εργοδοτών μας. Για μας ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι τίποτε δεν επρόκειτο να μας χαριστεί ή να κερδηθεί μέσω κάποιου σωτήρα που θα έδινε τη μάχη για λογαριασμό μας ή που θα υποσχόταν να δικαιώσει τον αγώνα μας. Γι’ αυτό και στηριχτήκαμε αποκλειστικά στις δικές μας πλάτες και προσπαθήσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας από όλο τον κλάδο του εμπορίου και από κάθε χώρο δουλειάς και από κοινού με τον κόσμο του αγώνα να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε και στο τώρα τους αγώνες μας!
Μπροστά μας έχουμε λοιπόν την Κυριακή 5 Απρίλη. Η απεργία είναι ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Με αγώνες κατακτήθηκαν το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του κλάδου του βιβλίου να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν, αλλά και τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες, στην από τα κάτω οργάνωσή μας και στην ταξική αλληλεγγύη να δυναμώσουμε τόσο τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία, όσο και το σύνολο των αγώνων μας για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΣΙΜΙΣΚΗ
Γενική Συνέλευση του Σωματείου Κυριακή 19 Απρίλη 11.30πμ στο ΕΚΘ
Εκλογές του Σωματείου Κυριακή 26 Απρίλη από 9.30μμ εώς 2.30μμ στο ΕΚΘ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ