Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

19.4.16

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                  Θεσσαλονίκη       18-4- 2016
Πρ. Κορομηλά 51 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης Μ. Λαζαριστών Σταυρούπολη . 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ.
  • Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-θ την Πέμπτη οργανώνουμε συλλαλητήριο στις 12.00 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στάση εργασίας 11-2μμ
Να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Να ξεσηκωθούμε όλοι ! Η επίθεση αφορά όλο τον κλάδο και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια Παιδεία Απολύονται χιλιάδες αναπληρωτές!

Διορισμοί δεν φαίνονται και το βάρος πέφτει στους μόνιμους (μέχρι θανάτου λόγω ασφαλιστικού) . Έμμεση ή άμεση αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις, μεγάλα τμήματα, αλλαγές αναθέσεων (Μαθηματικά και φυσική θα κάνουν …κι άλλοι! δήλωσε ο Φίλης), μείωση ωρών μαθημάτων, κλείσιμο νηπιαγωγείων, μετακινήσεις παντού( όλοι θα γίνουμε ….αναπληρωτές ) και ότι άλλο φαντασθούν σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών!
Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταδικάσει διά βίου τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές,  σε ένα κυνήγι προσόντων και ανακύκλωσης της ανεργίας μεταξύ τους. Να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων εκπαιδευτικών, για να καλύψει τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση με μικρότερο οικονομικό κόστος. Να εμπεδώσει και στους δύο την αλληλοσφαγή πάνω στο πτώμα των μορφωτικών δικαιωμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπ/κών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων και των μαθητών μας. Να καλυφθούν τα 30 χιλιάδες κενά στα σχολεία στην γενική, τεχνική εκπαίδευση και στην Ειδική αγωγή.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Αύξηση-διπλασιασμός των δαπανών για την Παιδεία. 20 παιδιά στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια. Ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα σχολεία.  Ξεκίνησε σήμερα στις 18 Απρίλη η .Δ.Σ και τα σχολεία κλείνουν στις 22 !!!
  • Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Κανείς αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια.
  • Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.
  • Κατάργηση του ν.3848, όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και την αξιολόγηση.
  • Όχι στα σχέδια διάλυσης της ΤΕΕ και στην μαθητεία.
  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπ/κων και το δημόσιο σχολείο. Επαναφορά του ωραρίου του 2013. Καμιά αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό τερατούργημα.
  • Διαγραφή του χρέους. Ρήξη και έξοδος από τη φυλακή των μνημονίων, του ευρώ και της Ε.Ε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  μόνιμους, αναπληρωτές, αδιόριστους την Τετάρτη 20 Απρίλη  στις 8 το πρωί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης Μ. Λαζαριστών Σταυρούπολη .
Στα πλαίσια της κινητοποίησης προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αποχωρήσει τώρα από τον κυβερνητικό, προσχηματικό και επικίνδυνο «Εθνικό Διάλογο». Να αποσύρει την πρόταση νόμου που κατήρτισε με δικηγόρο και την οποία κατέθεσε στο υπουργείο για τους διορισμούς-προσλήψεις αποδεχόμενη την λογική του. Να προχωρήσει τώρα σε νέες Γ.Σ. και Γ.Σ. των προέδρων πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές του Πάσχα για κλιμάκωση του αγώνα. Να καλέσει σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Απρίλη και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας αν κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή. Για την υλοποίηση της 24ωρης απεργίας τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ προκηρύσσουμε τρίωρες στάσεις εργασίας και καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας
  • Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-θ την Πέμπτη οργανώνουμε συλλαλητήριο στις 12.00 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στο οποίο καλούνται να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι αναπληρωτές και μόνιμοι που δε θα μετακινηθούν για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στάση εργασίας 11-2μμ
  • Καλούμε τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων.
  • Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τη μάχη για τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • ΕΝΩΜΕΝΟΙ –ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ