Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

31.10.17

Πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Σάβ. 4/11, 12.30μ.μ. | συνέλευση στις 3μ.μ.

Κι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!

Σάββατο 4 του Νοέμβρη
  • 12.30μ.μ., πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια-πορεία στη Βουλή
  • 3μ.μ., συνέλευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Τ.Ε.Ε.

 Αναχώρηση λεωφορείων από Θεσ/νίκη: Σάββατο 4/11, 5.30π.μ., άγαλμα Βενιζέλου
Δηλώσεις συμμετοχής: 6972310995 & 6972024905


Μέρες που στην Ελλάδα, κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο απεργάζονται νέα, “μαύρα κι άραχνα” σχέδια για την υφαρπαγή και των τελευταίων δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, προωθώντας νέα αντιλαϊκά μέτρα για την εφαρμογή των 113 προαπαιτούμενων του 4ου μνημονίου και την 3η αξιολόγηση από τους «Θεσμούς»…
Μέρες που η μνημονιακή βαρβαρότητα της αμφισβήτησης και στέρησης τελικά από τα φτωχά και φτωχοποιημένα λαϊκά στρώματα ακόμη και του δικαιώματος στη στέγη (που με κόπους μιας ζωής αποκτήθηκε) ή τη δουλειά (με την αρπαγή του μαγαζιού-επαγγελματικού χώρου ή του χωραφιού του αγρότη) αναγορεύεται σε κυρίαρχο πολιτικό στόχο για την «ανάπτυξη» και τη «σωτηρία της χώρας», παίρνει δε συγκεκριμένη μορφή με τη θεσμοθέτηση της παγκόσμιας πρωτοτυπίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
 Μέρες που κυβέρνηση (και όλο το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου), Μ.Μ.”Ε”., τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι, με την κατασυκοφάντηση του κινήματος, προετοιμάζουν το έδαφος και ο υπουργός “Δικαιοσύνης” ανακοινώνει την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοέμβρη…

Κι όμως αυτές οι μέρες μπορούν να γίνουν οι δικές μας μέρες!
Σ’ αυτό το γκρίζο τοπίο, κοντά δυο χρόνια τώρα κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία του ένα κίνημα που δείχνει ότι μπορεί “να πάει τα πράγματα αλλιώς”. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που σε καιρούς αποστράτευσης από τα κοινωνικά δρώμενα φαίνεται να γίνεται όλο και πιο μαζικό, που σε ένα κλίμα ηττοπάθειας έχει κάποιες μικρές νίκες, αντικατοπτρίζει σήμερα την ελπίδα της κοινωνικής πλειοψηφίας, φραγμός να μπει στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έναυσμα να γίνει για τη συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών (παρά την κατασυκοφάντηση, την ανοιχτή καταστολή και τις διώξεις των μελών του) έχει καταφέρει με τη μαζική του παρουσία στα ειρηνοδικεία, τις τράπεζες, τους δρόμους και τα γραφεία των συμβολαιογράφων όχι μόνο να σταματήσει τους πλειστηριασμούς αλλά και να “επιβάλλει” στους περισσότερους συμβολαιογραφικούς συλλόγους αποφάσεις αποχής από όλους τους πλειστηριασμούς.

Το κίνημα αυτό, συνιστώσα του ευρύτερου εργατικού και λαϊκού κινήματος, μετά την πρώτη προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού (συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συνέλευση) στις 31 Αυγούστου, κάνει σήμερα ακόμη πιο γοργά βήματα συντονισμού και κοινής δράσης μεταξύ των κατά τόπους Συντονισμών Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών. Γιατί είναι απόλυτα αναγκαίο σήμερα να κάνουμε βήματα στο επίπεδο της διεύρυνσης του Πανελλαδικού Δικτύου Συντονισμού και με άλλες πρωτοβουλίες από όλη τη χώρα και της προσπάθειας διατύπωσης ενός κοινού πλαισίου αιτημάτων και οργάνωσης κοινών πολύμορφων δράσεων.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και συνταξιούχο στη νέα πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια (και πορεία στη Βουλή) το Σάββατο 4 Νοέμβρη, 12.30μ.μ., και τη συνέλευση του κινήματος, στις 3μ.μ. στο Τ.Ε.Ε.

Να απαιτήσουμε:
*κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
* θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, Δήμους, ταμεία
*άμεση παύση κάθε δίωξης εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Καλούμε κάθε εργατικό, τοπικό και νεολαιίστικο σωματείο και συλλογικότητα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να συμβάλλουν στη συγκρότηση του αναγκαίου παλλαϊκού κινήματος για την οριστική ανατροπή της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για να μην περάσει ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ (και funds) αλλά και τη συνολική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου και την απαλλαγή από τη θηλειά των μνημονίων, του χρέους, της Ε.Ε. και του ευρώ».

Αναχώρηση λεωφορείων από Θεσ/νίκη: Σάββατο 4/11, 5.30π.μ., άγαλμα Βενιζέλου
Δηλώσεις συμμετοχής: 6972310995 & 6972024905