Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

27.11.17

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.): Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ) και κηρύσσει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (και για τις ώρες 12:00 - 15:00) την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, τα οποία αποτελούν και δικές μας διεκδικήσεις.
Επαναλαμβάνοντας την άποψή μας για την εξόφθαλμη υποστελέχωση του υπουργείου Πολιτισμού, και για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΑ μπροστά στις μεγάλες και επιτακτικές ανάγκες του τομέα του Πολιτισμού, καταγγέλλουμε ως εμπαιγμό και κοροϊδία τη δρομολογημένη προκήρυξη για …33 θέσεις αρχαιολόγων.
Αφού πρώτα δημιούργησαν στρατιές ανέργων και γιγάντωσαν την εργασιακή ομηρία -με το υπουργείο Πολιτισμού να διεκδικεί τη θλιβερή πρωτιά στο συστηματικό τρόπο με τον οποίο διαμορφώνει τους έκτακτους, περιστασιακούς συνεργάτες του- πλήττοντας κατ’ εξακολούθηση το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχονται τώρα, σχεδόν προσβλητικά, να μας προσφέρουν μια σταγόνα στον ωκεανό: 33 θέσεις εργασίας.
Η προκήρυξη αυτή θυμίζει κατά πολύ το κοινωνικό μέρισμα που ετοιμάζεται να χορηγήσει στο προσεχές διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: αφού πρώτα μας καταλήστεψαν, έρχονται τώρα να μας προσφέρουν …φιλοδώρημα. Αφού πρώτα κατάργησαν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ τη μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχονται τώρα να ανοίξουν θέσεις εργασίας για …0,64 αρχαιολόγους ανά νομό της χώρας!

Σε συνάρτηση και με την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογός μας για υπογραφή καινούριας Συλλογικής Σύμβασής Εργασίας, είναι σημαντικό όλοι να στηρίξουμε την 3ωρη στάση εργασίας.
Σε μια περίοδο κατά την οποία οι θεσμοί και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να δώσουν καίριο πλήγμα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα (αξιώνοντας κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων να αποφασίζεται με την έγκριση του 51% των εγγεγραμμένων μελών του), σε μια χρονική καμπή κατά την οποία το ΔΝΤ συναγωνίζεται με τον ΣΕΒ για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στους εργαζόμενους (το ΔΝΤ απαιτεί να καταργηθούν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις, ενώ ο ΣΕΒ απαιτεί να καταργηθούν «μόνο» οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές!), σε μια κρίσιμη συγκυρία στην οποία αμφισβητούνται εργασιακά κεκτημένα κυριολεκτικώς ολόκληρου αιώνα (όπως το δικαίωμά μας στην κυριακάτικη αργία, ή το δικαίωμά μας στην απεργία), ο ΣΕΚΑ καλεί όλα τα μέλη του σε αγωνιστική συσπείρωση στο Σύλλογο, ενώ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ, στην πραγματικότητα, στο κάλεσμα της αναγκαιότητας, για να συνεργαστούν καταρχάς τα σωματεία των συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού, να παλέψουν από κοινού απέναντι στα κοινά προβλήματα.
Μαζικές προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ
για να αντιμετωπιστεί η γιγαντωμένη υποστελέχωσή του!
Ενωτικός αγώνας εργαζομένων στον Πολιτισμό, ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες!

Κάτω το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα!
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!