Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

18.3.19

Παρεμβάσεις ΔΕ: Μαζικά στην κινητοποίηση Δευτ. 18/3, 10.00 π.μ.-Υπ Παιδείας και 2.00 μ.μ.-Υπ. Οικονομικών για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για την περίοδο της διαθεσιμότητας


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Μαζικά στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 18/3, στις 10.00 π.μ., στο Υ. Παιδείας και στις 2.00 μ.μ., στο Υ. Οικονομικών  για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για την περίοδο της διαθεσιμότητας
Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε από την κ. Τζούφη στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ, ούτε προτροπή για αιτήσεις που αφορούν οικονομικές διεκδικήσεις στις Δ/νσεις Εκ/σης
Από τον Ιούνιο του 2018 οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας με αποφάσεις τους σε Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα και σε άλλους νομούς, καθώς και με αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ, αλλά και της ΟΛΜΕ επανάφεραν αιτήματα για την άρση αδικιών σε βάρος τους. Την επιστροφή της παρακράτησης του 25% του μισθού τους και την προσμέτρησή του στις συντάξιμες αποδοχές.
Σε όλες τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη (22/11/2018 και 19/2//2019) και στην Αθήνα (30/11/2018 και 5/3/2019) δεν πήραν καμία θετική απάντηση από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης. Αντίθετα η αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στους συναδέλφους ήταν   απαράδεκτη και απαξιωτική.
  • Ο υπεύθυνος του πρωθυπουργικού γραφείου και στις δύο κινητοποιήσεις στο Υπ. Μακεδονίας – Θράκης το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε ήταν να μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση!
  • Στην κινητοποίηση στην Αθήνα στις 30/11/2018 στα Υπουργεία  Οικονομικών και Παιδείας όπου συμμετείχαν συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Καρδίτσα, Σέρρες, Πέλλα, Άρτα, κ.ά. ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν είχε όρια. Ούτε ένας από τους έξι συνολικά υπουργούς και υφυπουργούς δεν αφιέρωσε χρόνο να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συναδέλφων και να πάρει θέση στα αιτήματα του κλάδου!
  • Στην κινητοποίηση 30/11/2018 στο Υπουργείο Παιδείας την κυβέρνηση ανέλαβαν να ξελασπώσουν, ο συνεργάτης της υφυπουργού κ. Τζούφη, Θ. Κοτσιφάκης (πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ) και ο Διευθυντής του γραφείου της, δηλώνοντας ότι θα εκδίδουν ανά δεκαήμερο δελτίο τύπου για τις ενέργειες που θα κάνουν για να δοθεί λύση. Η υπόσχεση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε.
  • Στην κινητοποίηση στις 5/3/2019 στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος δεν δεσμεύτηκε για τίποτε στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τα αιτήματα του κλάδου για τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας.
  • Ούτε όμως και στη συνάντηση στις 14/3/2019 της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας και την Υφυπουργό κ. Τζούφη  υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση ή προτροπή προς «τους συναδέλφους που ήταν στη διαθεσιμότητα να προχωρήσουν σε αιτήσεις στις ΔΔΕ για την ικανοποίηση του αιτήματός τους», όπως μας πληροφορεί η πλειοψηφία των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ με δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ σχετικά με την συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας. Απλά η υφυπουργός σε ερώτηση του προέδρου της ΟΛΜΕ «αν θα κάνουν αιτήσεις στις ΔΔΕ οι συνάδελφοι» απάντησε «ας κάνουν»!
  • Η Υφυπουργός στην ίδια συνάντηση απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των Παρεμβάσεων οι οποίοι έθεσαν τα αιτήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα, είπε ό,τι περίπου και το Νοέμβριο 2018 σε συνάντησή της με την ΟΛΜΕ : το βλέπουν θετικά αλλά υπολογίζουν το ποσό που απαιτείται στα 7 εκ. και είναι μεγάλο, ο νόμος για το νοσοκομείο αφορούσε μικρό αριθμό υπαλλήλων, μια απόφαση τώρα αφορά και άλλα υπουργεία! κοκ Όλα αυτά σημαίνουν ότι το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, αναμονή και βλέπουμε! Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε η ίδια και σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την προηγούμενη μέρα, 13/3 στην ΕΡΤ1, όπου σε σχετική ερώτηση για τη διαθεσιμότητα απάντησε ότι: «το έχουμε υπόψη μας, αφορά 2.500 καθηγητές και ένα σημαντικό κονδύλι, πρέπει να το δούμε με  το Υπ. Οικονομικών, δε μπορεί να υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή»
Σχετικά με το έγγραφο που στάλθηκε στις Διευθύνσεις στις 8/3 και ανακοινώθηκε την Παρασκευή 15/3 απλά καλεί τις Διευθύνσεις  να ενημερωθούν για σχετικές διατάξεις του νόμου, χωρίς να αναφέρει καμία συγκεκριμένη απόφαση του Υπ. Παιδείας να αποδοθούν τα χρήματα στους συναδέλφους, όπως με αντίστοιχη απόφαση έγινε στο Υπουργείο Υγείας.  Επιδιώκεται οι συνάδελφοι να διαμορφώσουν αντίληψη ότι το ζήτημα διευθετείται και άρα δε χρειάζονται διαμαρτυρίες και η κινητοποίηση της Δευτέρας 18/3!
Η κινητοποίηση της Δευτέρας 18/3, 10 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας και 2.00 μ.μ. Οικονομικών είναι προγραμματισμένη και θα γίνει. Η μαζική παρουσία όλων θέτει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης προ των ευθυνών τους απέναντί στους ίδιους τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας. Η λύση θα δοθεί με τη μαζική παρουσία στις κινητοποιήσεις. Η κινητοποίηση της Δευτέρας είναι καθοριστική!