Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

7.12.20

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Πρόταση σύγκλησης Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ. Να μπει τέλος στο "συνδικαλιστικό λοκ ντάουν"

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο

Πρόταση σύγκλισης Γενικού Συμβουλίου

Συνάδελφοι, -ισσες

Ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού των νοσοκομείων, των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη ζωή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για μόρφωση και προστασία της υγείας των παιδιών, των γονέων τους και των ίδιων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Τα αιτήματα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (οι μισθοί και οι όροι εργασίας). Τα λαϊκά αιτήματα για σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες αστικές συγκοινωνίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΎΝ.

Η κοινωνική και πολιτική συγκυρία καθημερινά επιδεινώνεται με τους εργαζόμενους να είναι τα βασικά θύματα της περιόδου.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση,

-     που φέρει όλη την ευθύνη για την διασπορά της πανδημίας με τις απαράδεκτες πολιτικές που ακολούθησε τους μήνες που προηγήθηκαν αλλά επιμένει να μεταθέτει τις ευθύνες στο λαό προπαγανδίζοντας (με την αρωγή των καλοπληρωμένων ΜΜΕ) χωρίς ίχνος ντροπής τη λεγόμενη «ατομική ευθύνη»,

-     που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να εξαφανίσει τα εργατικά δικαιώματα, να ελαχιστοποιήσει μισθούς και συντάξεις, να υποστείλει τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για να ικανοποιήσει και να προστατεύσει τα κέρδη του κεφαλαίου,

το εργατικό κίνημα αλλά και τα κοινωνικά κινήματα  αγωνίζονται να υπερασπιστούν όσα με αγώνες κατακτήθηκαν μέχρι σήμερα από τη αδηφαγία του κεφαλαίου. Ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού των νοσοκομείων, των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη ζωή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για μόρφωση και προστασία της υγείας των παιδιών, των γονέων τους και των ίδιων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Τα αιτήματα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (οι μισθοί και οι όροι εργασίας). Τα λαϊκά αιτήματα για σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες αστικές συγκοινωνίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

Αυτά και άλλα πολλά, πρέπει να προβάλλει και να αγωνιστεί για να ικανοποιηθούν σ΄ αυτή τη συγκυρία το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι παρακολουθητικό της κυβερνητικής πολιτικής, δεν μπορεί με ανακοινώσεις χωρίς στοιχειώδη ανάλυση (από την πλευρά των εργατικών-κοινωνικών απαιτήσεών μας) της πολιτικής κατάστασης, δεν μπορεί να απουσιάζει από τις κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση με όπλο την κρατική βία και την καταστολή απαγορεύει κινητοποιήσεις που γίνονται με όλα τα μέτρα ασφαλείας (Πολυτεχνείο, επέτειος Γρηγορόπουλου) χτυπώντας βάρβαρα τους/τις διαδηλωτές, συλλαμβάνει, συκοφαντεί, επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα.

Γι΄ αυτά τα ζητήματα ζωής του λαού αλλά και για άλλα που μπορεί να θέσουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες του Γενικού συμβουλίου συμφωνούμε και ζητάμε κι εμείς σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ με τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα. Η ΕΕ οφείλει να συγκαλέσει το ΓΣ, σαν πιο αντιπροσωπευτικό όργανο, καθώς έτσι κι αλλιώς καταχρηστικά έχει την ευθύνη της ΕΔΟΘ λόγω ΠΝΠ που αφορούν την πανδημία. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει η καταστατική διαδικασία για να συγκληθεί το ΓΣ. Πρέπει να σταματήσει το συνδικαλιστικό λοκ ντάουν.

Εμείς, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι: ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, η κοινοβουλευτική δεσποτεία δε θα περάσει! Φοράμε τη μάσκα αλλά δεν κλείνουμε το στόμα! Στο δρόμο και στη δουλειά μας φωνάζουμε δυνατά συλλογικά και αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας.

·      Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας-  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

·      Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του υγειονομικού κινήματος.

·      Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ

·      Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

·      Δημόσιες σύγχρονες ασφαλείς αστικές συγκοινωνίες.

·      Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός- αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση.

·      Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

·      Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές «ψηφοφορίες» και στις τηλε-«εκλογές».

·      Ακύρωση όλων των προστίμων – Παύση όλων των διώξεων των συλληφθέντων αγωνιστών στις συγκεντρώσεις και πορείες της 17ης Νοέμβρη και τις εκδηλώσεις της 25ης Νοεμβρίου και της 6ης Δεκεμβρίου.