Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

27.2.21

Παρεμβάσεις ΠΕ: Βαριά και ιστορική ήττα της Κεραμέως… Δήλωση των εκπροσώπων των στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

 Σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως την Κρήτη, από την Κέρκυρα ως τη Θεσσαλονίκη, παντού η συντριπτική συμμετοχή των σχολείων και των συναδελφισσών/ων στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης είναι  αποστομωτική για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση. Στη διάρκεια της εβδομάδας, μέσα στην πανδημία, καθένας και καθεμιά υπογράφουν τη δήλωση υπέρ της απεργίας – αποχής. Δήλωση αξιοπρέπειας και υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, της εργασίας μας  και της ζωής μας.


                                                                                                  26-02-2021

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Γιάννη Αναγνωσταρά  (6974750410) και  Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409)

Βαριά και ιστορική ήττα της Κεραμέως…

 

Ναι, υπερασπίζουμε τη λευτεριά

πολεμώντας μια ακόμα φορά

υπερασπίζουμε το δρόμο που παίζαμε παιδιά

υπερασπίζουμε την παιδαγωγική Ελευθερία και το Σχολείο…

 

Σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως την Κρήτη, από την Κέρκυρα ως τη Θεσσαλονίκη, παντού η συντριπτική συμμετοχή των σχολείων και των συναδελφισσών/ων στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης είναι  αποστομωτική για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση. Στη διάρκεια της εβδομάδας, μέσα στην πανδημία, καθένας και καθεμιά υπογράφουν τη δήλωση υπέρ της απεργίας – αποχής. Δήλωση αξιοπρέπειας και υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, της εργασίας μας  και της ζωής μας.

Η μαχόμενη εκπαίδευση για άλλη μια φορά βάζει φραγμό στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του ΥΠΑΙΘ, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου , που επιχειρούν να αλλάξουν το εκπαιδευτικό τοπίο. Με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής, που αγγίζουν την καθολικότητα,  δίνουν το δεύτερο ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας. Το 95% της αποχής από τις ηλεκτρονικές «εκλογές» – παρωδία δεν αρκούσε στην Κεραμέως. Σήμερα, με την ενωτική και αποφασιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών παίρνει το δεύτερο «μάθημα» και για το πάθημα προχωρά σε αναδίπλωση…

Καμία αναβολή, καμιά ανακωχή!

Τα μεσάνυχτα Πέμπτης 25/02, "αποκλειστικό" ρεπορτάζ της Φωνής του ΥΠΑΙΘ (λέγε με esos) αποκαλύπτει τα παρακάτω:

https://www.esos.gr/.../axiologisi-paratasi-mehri-19...

"Παράταση μέχρι και 19 Μαρτίου προβλέπει απόφαση την οποία ΘΑ υπογράψει σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή , για τη σύγκλιση από τους Διευθυντές των Σχολείων των ειδικών συνεδριάσεων για την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με το νέο σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων.

Η προθεσμία , κανονικά έληγε αύριο Παρασκευή".

Στόχος του Υπουργείου είναι η επιμήκυνση του χρονικού περιθωρίου για την άσκηση πιέσεων και τη διασπορά κινδυνολογίας απέναντι στο σαρωτικό κύμα συμμετοχής στην απεργία – αποχή. Είναι γελασμένοι!

Η παράταση ανακοινώνεται πριν καν ορισθεί με εγκύκλιο, ώστε να αποτραπεί η κατάθεση και των τελευταίων δηλώσεων συμμετοχής των συναδέλφων που απέμειναν στην απεργία – αποχή και η μη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων λόγω μη απαρτίας. Τεράστια ήττα του Υπουργείου Παιδείας που μαζεύει τώρα τα συντρίμμια του. Σήμερα καταθέτουμε όποιες δηλώσεις δεν έχουν ακόμη κατατεθεί για να κλείσει οριστικά και σε όλες τις σχολικές μονάδες το κεφάλαιο των ειδικών συνεδριάσεων που ακυρώνοντας στην πράξη την επιχείρηση έναρξης της αξιολόγησης. Σε όσους συλλόγους διδασκόντων έχουν δοθεί προσκλήσεις για ειδική συνεδρίαση οι συνάδελφοι καταθέτουν σήμερα τις δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή οπότε οι συνεδριάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω μη απαρτίας, σε κάθε περίπτωση ακόμη και  εάν ο/η διευθυντής/ντρια δηλώσει αναβολή της συνεδρίασης.  Το πικρό ποτήρι θα το πιει η κυρία Κεραμέως!

Οποιαδήποτε άλλη στάση καταγγέλλεται στο ΔΣ του Συλλόγου μας. Το υπουργείο μετά την βαριά ήττα επιθυμεί να κερδίσει χρόνο. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να σταματήσουν την προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

 

Ας κάνουν ό,τι νομίζουν! Εδώ είμαστε και τους περιμένουμε. Νικήσαμε στην πρώτη μάχη, θα νικήσουμε και στον πόλεμο!

 

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!