Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

26.2.21

Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης: Όχι στις απειλές και τις προσπάθεις εκφοβισμού των εκπ/κών!

 

 



ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

που κήρυξε η Δ.Ο.Ε.!



Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής Θεσ/νίκης:

1.                  ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους/τις εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων της  Δυτικής Θεσσαλονίκης για την καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία και την εφαρμογή της Υ.Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση, η οποία στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών των εκπαιδευτικών.

2.                  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις απειλές, τα ψεύδη και την προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., που δείχνουν το φόβο της για την αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της κακόφημης αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, μπροστά στην αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος σε όλη τη χώρα και τα συντριπτικά για την κυβερνητική πολιτική ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξαν η ΔΟΕ και οι Σ.Ε.Π.Ε. (όπως και η ΟΛΜΕ/ΕΛΜΕ και η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

3.                  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την ενέργεια της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης που προχωρά, ως μη όφειλε, σε ανάλογες εκφοβιστικές δράσεις και ζητά από τις σχολικές μονάδες να δικαιολογήσουν τη στάση τους απέναντι στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης, επιδεικτικά αγνοώντας με την πράξη της αυτή την προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, για την οποία είναι από την πρώτη στιγμή ενήμερη.

4.                  ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους/τις διευθυντές/τριες και προϊσταμένες/νους των σχολικών μονάδων να μην απαντήσουν στο συγκεκριμένο έγγραφο και να αγνοήσουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού καθώς όπως επανειλημμένα έχουμε σημειώσει, η Απεργία-Αποχή είναι καθόλα νόμιμη πράξη που προβλέπεται από τον Ν. 1264/82, ενώ έχει κριθεί πολλές φορές νόμιμη και από την Δικαιοσύνη, στην οποία κατέφυγαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες, μην καταφέρνοντας να σταματήσουν την συγκεκριμένη αγωνιστική μας δράση.

5.                  ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ. στην Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 26/2. 1.30μ.μ., (με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας) για να ζητήσουμε την ανάκληση της απαράδεκτης ενέργειας της Δ.Ι.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και να διατρανώσουμε την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε να περάσει η αξιολόγηση και η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

 

Τα Δ.Σ. των ΣΤ΄, Ζ΄, Η΄, Υπαίθρου και Λαγκαδά Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης