Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

30.11.22

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ο Βαϊτσίδης αφού έσυρε την ΕΛΜΕ σε 6η δίκη, αποσύρεται

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                   Θεσσαλονίκη, 27/11/2022                                  

Προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Ο  Χ. ΒΑΪΤΣΙΔΗΣ,ΑΦΟΥ ΕΣΥΡΕ ΓΙΑ 6ηη ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΙΣ  25/11, ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ!

 

Την Παρασκευή  25/11, αφού ο διαγραμμένος από την ΕΛΜΕ Βαϊτσίδης έσυρε την ΕΛΜΕ για 6η φορά στα δικαστήρια, έστειλε δικηγόρο για να δηλώσει ότι παραιτείται από τη δίκη. Πρόκειται για τη δίκη που είχε οριστεί στις 23/9 και δεν έγινε γιατί, αυτός που πάει το σωματείο στα δικαστήρια για να ακυρώσει τη διαγραφή του, είχε ζητήσει αναβολή!

Ο Βαϊτσίδης και άλλοι 24, κυρίως από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, κάνουν δικαστήριο στην ΕΛΜΕ κάθε μήνα, μπορεί και δύο φορές το μήνα για να ακυρώσουν την απόφαση της Γ.Σ. για τη διαγραφή του. Έχασαν τα δύο πρώτα, στο τρίτο ζήτησαν αναβολή της δίκης!  Στο τέταρτο έβαλε τη γυναίκα του για μάρτυρα υπεράσπισης! Έκαναν και αγωγή στην ΕΛΜΕ που θα της κοστίσει ένα σορό ευρώ. Στο έκτο δικαστήριο δήλωσε ότι παραιτείται!

Συνεχίζουν τα αίσχη τους και εμπαίζουν τους συναδέλφους και το σωματείο. Καταχρεώνουν και ταλαιπωρούν την ΕΛΜΕ ελπίζοντας ότι σε κάποια από τις προσφυγές τους θα τους κάτσει η διαπλοκή! Να παραιτηθούν από όλες τις προσφυγές τους και να σταματήσουν τον εμπαιγμό!

 Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ να σταματήσουν να λασπολογούν στα σχολεία κατά της ΕΛΜΕ και κατά των μελών του ΔΣ και να λένε ψέματα ότι η ΕΛΜΕ ξεκίνησε τις μηνύσεις εναντίον του, να τον εμφανίζουν ως θύμα και ότι  η ΕΛΜΕ ξοδεύει χρήματα των συναδέλφων  εναντίον του. Κανένα λόγο δεν έχει η ΕΛΜΕ να αμφισβητήσει την απόφαση της μαζικότατης ΓΣ που  τον διέγραψε στις 4/5, την οποία θεωρούμε ισχυρή. Μόνο ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ δεν την αποδέχονται γιατί ούτε αρχές έχουν, ούτε αξίες υπερασπίζονται, ούτε συνδικαλιστικό ήθος έχουν, ενώ είναι γνωστό ότι με βάση την απόφαση της ΓΣ δεν είναι πλέον μέλος καμίας συνδικαλιστικής οργάνωσης και δεν παίρνει μέρος σε καμία εκλογική διαδικασία (Ε΄ΕΛΜΕ, ΕΔΟΘ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ).

Οι δικαστικές προσφυγές με ψεύτικα στοιχεία από τον  ΧΒ και την ομάδα των 25 που στρέφονται κατά της ΕΛΜΕ, στοιχίζουν στην ΕΛΜΕ χιλιάδες ευρώ. Η ΕΛΜΕ για να ανταποκριθεί στα έξοδα έχει πραγματοποιήσει δύο μουσικές βραδιές για την οικονομική στήριξη του σωματείου, με μεγάλη συμμετοχή και στήριξη  συναδέλφων και εργαζομένων, ενώ οι εκδηλώσεις οικονομικής στήριξης θα συνεχιστούν.

Ο ΧΒ  δεν είναι μέλος της ΕΛΜΕ, καθώς και κανενός άλλου συνδικαλιστικού οργάνου, και έπρεπε να εργάζεται στο σχολείο του. Είναι σκάνδαλο η κάλυψη που του παρέχει ο Διευθυντής εκπαίδευσης. Το ίδιο σκάνδαλο είναι και η συμμετοχή του, παρά τη διαγραφή του από την ΕΛΜΕ, στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία της Κεραμέως. Με τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, του Διευθυντή εκπαίδευσης και τώρα μέσω του ΠΥΣΔΕ, επιχειρεί τη συνδικαλιστική του νομιμοποίηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, καμία νομιμοποίηση δεν πρόκειται να δώσουμε στον «αιρετό» Βαϊτσίδη που συνεχίζει να στρέφεται κατά της ΕΛΜΕ και την  σέρνει στα δικαστήρια, εμπαίζοντας και το σωματείο και τους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ισχυρή την απόφαση διαγραφής του από τη Γενική Συνέλευση, το ίδιο και τα μηνύματά της για σωματεία όργανα πάλης με εκπροσώπους του σωματείου που θα υπηρετούν αξίες και όχι προσωπικά συμφέροντα. 

     Για το Δ.Σ.

                                                    Ο πρόεδρος                                     Η γραμματέας

                                      Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου