Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

18.9.14

Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί




Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί ….

Συνάδελφοι ,-σες

Προχτές στο νοσοκομείο μας κάναμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φιέστα των εγκαινίων των νέων χειρουργείων που διοργάνωνε η συγκυβέρνηση μέσω της διοίκησης του Ευαγγελισμού. Οι δεκάδες εργαζόμενοι μαζί με ασθενείς και πολίτες φωνάξαμε ένα βροντερό ΟΧΙ στα χειρουργεία του κέρδους, ένα βροντερό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Διεκδικήσαμε σύγχρονα χειρουργεία ανοιχτά στο λαό ( κι όχι ιδιωτικά απογευματινά) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια για όλους. Απαιτήσαμε τα νέα χειρουργεία να μην γίνουν βορά στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους ιδιώτες αλλά να ανήκουν σε όλη την κοινωνία χωρίς διακρίσεις σε έχοντες και μη έχοντες. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας απέναντι στο νοσοκομείο – επιχείρηση, στην υγεία- εμπόρευμα ,στις περικοπές στην πρόληψη , στις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Υψώσαμε τη φωνή μας διεκδικώντας ισότιμη πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Ο πρωθυπουργός που προοριζόταν να έρθει στα <<εγκαίνια >> τελικά δεν <<κατόρθωσε>> να έρθει. Γιατί άραγε; Αντ’αυτού ήρθαν στη φιέστα -για το άδειο κουφάρι που δεν θα έχει μόνιμο προσωπικό – ο υπουργός κι άλλοι επίσημοι μαζί με τραπεζίτες και τους εκπρόσωπους των εταιρειών σαν τους κλέφτες από άλλη πόρτα , κρυμμένοι από τον κόσμο που ισχυρίζονται ότι τους νομιμοποιεί για να διαλύουν ότι έχει απομείνει στη δημόσια υγεία εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Και πάλι όμως δεν άντεξαν την αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς- συνοδούς. Ένιωθαν από μακριά την ανάσα μας , την αγανάκτησή μας.


Μαύρη μέρα στη σελίδα της ιστορίας του νοσοκομείου μας αποτέλεσαν τα ΜΑΤ μέσα στο νοσοκομείο μας και οι ασφαλίτες που κατέκλυσαν τον εσωτερικό χώρο. Έβαλαν διμοιρίες ΜΑΤ απέναντι σε μαχόμενους υγειονομικούς που δουλεύουμε σε σκληρές συνθήκες ,με μεγάλη υποστελέχωση κι εντατικοποίηση , για να κρατήσουμε ανοιχτό το νοσοκομείο καταθέτοντας κάθε φορά κομμάτι από το σώμα και την ψυχή μας, σ’εμάς που αρνούμαστε να συμπεριφερθούμε ως <<ανεπαρκείς>> επειδή έτσι θέλουν να μας αξιολογήσουν αυτοί.

Εμείς μείναμε εκεί , κάτω από τη βροχή ,υπερασπιζόμενοι το δικό μας νοσοκομείο που θέλουμε να ανήκει σε όλο το λαό με τα συνθήματά μας .Αντιτάσσοντας στη λογική του κέρδους το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Η ειρηνική αλλά μαχητική συγκέντρωσή μας δέχτηκε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ .Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός εργαζομένων. Μεταξύ αυτών ήταν δύο στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και μέλη του ΔΣ του σωματείου μας( ο ένας με κάταγμα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο , άλλη με κακώσεις στο γόνατο κι άλλος με θλάση στον ώμο).  Η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στον «Ευαγγελισμό» συνέπεσε με την για τρίτη φορά αναβολή της δίκης των 18 αστυνομικών – επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ που κατηγορούνται για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών - διαδηλωτών, στις 29 και 30 Ιούνιου του 2011, στις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις κατά του μνημονίου.

Λυπηρή εικόνα ήταν οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ που τελικά διάλεξαν για μία ακόμη φορά στρατόπεδο : προτίμησαν να βρίσκονται δίπλα στον υπουργό και στους επισήμους ως χειροκροτητές επιβραβεύοντάς τους για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών αντί να είναι μαζί με τους εργαζόμενους – συναδέλφους τους που διαμαρτύρονταν.

Αναρωτιόμαστε και για την ενέργεια των συναδέλφων της ΕΣΑΚ – ΠΑΜΕ που για την δημιουργία εντυπώσεων αποφάσισαν να συναντηθούν με τον υπουργό χωρίς να ενημερώσουν τα άλλα μέλη του ΔΣ και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που παρέμειναν στη συγκέντρωση μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές εργαζόμενους.

Καταγγέλουμε όποιους αποφάσισαν την παρουσία των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό

Καταγγέλουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου που επέτρεψε την είσοδο των ΜΑΤ μέσα στο νοσοκομείο μας

Καταγγέλουμε την βίαια επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των εργαζομένων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων μας

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μας τρομοκρατούν , δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της κοινωνίας για δημόσια και δωρεάν υγεία κι όχι για υγεία – εμπόρευμα .


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

του λαού η πάλη θα την σπάσει



Ενωτική Πρωτοβουλία

(Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα στον Ευαγγελισμό)