Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

14.7.15

Αγων. Παρέμβαση στον επισιτισμό: Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο Μνημόνιο

Τετάρτη 15 Ιουλίου (ημέρα απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο)
10:30, Αγ. Βενιζέλου 20:00, Λ. Πύργος

Ο λαός δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος όταν βλέπει το ΟΧΙ του να μετατρέπεται σε ταπεινωτικό ναι!

Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια, φτώχια, ανεργία, και παράλληλα φανέρωσε σε κάθε εργαζόμενο – άνεργο την αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών. Όλο αυτό το διάστημα από την αναγγελία του δημοψηφίσματα και έπειτα σύσσωμοι οι εκβιαστές του ΝΑΙ τρομοκρατούσαν το λαό και συνεχίζουν να το κάνουν. Από το ευρώ ή χάος του Πρετεντέρη μέχρι τις αναγκαστικές άδειες και τις καθυστερήσεις πληρωμών των επιχειρήσεων, η εκστρατεία τρομοκράτησης των εργαζόμενων δεν έχει τέλος. Χέρι χέρι με αυτούς και η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, της ομοσπονδίας «μας», με την απαράδεκτη απόφασή της τάχθηκε με την πλευρά του «Ναι» στο δημοψήφισμα, μαζί με τις οργανώσεις των καπιταλιστών, τους εργοδότες και το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτε καλύτερο από την ηγεσία της ΓΣΕΕ που ποτέ δε στάθηκε στον αγώνα των εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις, παράνομες απολύσεις, χρωστούμενα δεδουλευμένα κλπ.
Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν «έσκισε τα μνημόνια» και δεν ανταποκρίθηκε στα λαϊκά αιτήματα, αλλά αντιθέτως, παρέβλεψε το διπλό όχι του λαού και βαδίζει ολοταχώς για νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο. Οι αυταπάτες της κυβέρνησης για μια αντιμνημονιακή πολιτική εντός ευρώ και ΕΕ, για φιλολαϊκή και βιώσιμη λύση με το σύνθημα «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάσουν σε αδιέξοδο.
ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΟΧΙ…ΝΑΙ!
Λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπεξαιρεί το μεγαλειώδες 61,3 % ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ίδια αν όχι ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του. Έτσι μετατρέπουν το νεολαίστικο και ταξικό ΟΧΙ σε ΝΑΙ της εθνικής συνευθύνης και συνενοχής.
Να λοιπόν τι υπογράψανε οι σωτήρες μας!
Σκληρά αντιασφαλστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς κανένα τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη με μείωση του μηνιαίου εισοδήματος των οικογενειών, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα κατανάλωσης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με την υπογραφή του νέου πλαισίου μέτρων ανοίγουν εκ νέου ζητήματα σχετικά με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, την ακύρωση των επιδομάτων του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και με τις επαναπροσλήψεις που έγιναν το Φεβρουάριο των εργαζόμενων της ΕΡΤ, των καθαριστριών, των εργαζόμενων σε διαθεσιμότητα.
Αλλά και στο χώρο της εστίασης η κατάσταση θα γίνεται όλο και δυσκολότερη καθώς τα μεροκάματα μας θα παραμείνουν το ίδιο χαμηλά ή θα πέσουν ακόμη περισσότερο ενώ ταυτόχρονα θα τα βασικά προϊόντα που θα θέλουμε να αγοράζουν θα είναι ακριβότερα αφού πλέον ο ενιαίος συντελεστής του ΦΠΑ ορίζεται στο 23%. Ταυτόχρονα, όπως ήδη γίνεται στις μεγάλες αλυσίδες επισιτισμού (που μόνο εμείς ξέρουμε πόσο φτάνουν τα ημερήσια ταμεία) οι εργοδότες θα μοιράζουν αναγκαστικές άδειες και απολύσεις με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει ρευστό.
ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ!
Το ΟΧΙ μιας γενιάς που σύσσωμες οι δυνάμεις του συστήματος, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και όλο το πολιτικό τους προσωπικό βουλιάζουν χρόνια τώρα στην ανεργία, την αβεβαιότητα και την επισφάλεια, καλώντας την να εργαστεί με τους πλέον ελαστικούς όρους και με μισθούς πείνας. Πλέον γνωρίζουμε καλά ότι οι λύσεις που προτείνουν μέσα από τις λεγόμενες ενεργητικές μορφές καταπολέμησης της ανεργίας και μέσα από τα ολιγόμηνα προγράμματα δεν μπορούν να αποτελέσουν καμία ανάσα ζωής. Κανένα θετικό πρόταγμα δεν μπορεί να έρθει μέσα απο τα δήθεν σωτήρια ΕΣΠΑ της ΕΕ που νομιμοποιούν τους χειρότερους όρους εργασίας, ανακυκλώνουν την ανεργία, πλουτίζουν τα ΚΕΚ (οι εργοδότες τη βγάζουν τζάμπα), και διαλύουν τα εργατικά δικαιώματα.
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!
Οι κυνικοί εκβιαστές και οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, θα εισπράξουν ένα νέο κατηγορηματικό ΟΧΙ. Ακόμα πιο τρανταχτό αυτή τη φορά. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, στα νεολαιίστικα στέκια, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!
Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού σύντομα θα θερίσουν θύελλες.


ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και την Ε.Ε.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ 
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ