Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

21.3.16

Αγων. Παρέμβαση: Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης (9 και 15/3/16)

Την Τετάρτη 9/3 συνεδρίασε το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ με την παρουσία 8 μελών του ΔΣ (2 ΠΑΜΕ, 1 ΔΑΚΕ, 2 ΠΕΚ, 1 Αγων. Πρωτοβουλία (ΣΥΝΕΚ), 1 Αγωνιστική Παρέμβαση, 1 Αγων. Κινήσεις):
Ø Συζητήθηκε η οργάνωσης μιας πρώτης εξόρμησης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στα Διαβατά την Κυριακή 20/3 που είχε ήδη αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση. Όπως καταγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, υπάρχει ανάγκη για:
ü Τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση και είδη υγιεινής (όχι ρούχα)
o   Αφρόλουτρα, υγρό σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνι πλάκα, χαρτομάντηλα, υγρά μαντηλάκια.
o   Είδη για μωρά, πάνες, μωρομάντηλα, παιδικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη, μπιμερό, αλοιφή συγκάματος.
o   Συσκευασμένα τρόφιμα που διατηρούνται έκτος ψυγείου (εμφιαλωμένο νερό, κρούσαν, τσουρέκια, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, κράκερ, μπισκότα, σταφίδες χυμοί κ.ά.)
ü Παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μπάλες κ.λπ.
Ø Συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση από κοινού με Β’, Γ’, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ ανοιχτής εκδήλωσης με θέμα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την αντίσταση στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, την Τρίτη 22/3, στις 7μμ στην ΕΔΟΘ με ομιλητές τους Γ. Κουρμούλη, πρόεδρο του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων ΑΠΘ, Π. Παυλίδη καθηγητή ΠΤΔΕ ΑΠΘ και Τ. Σαπουνά εκπ/κού από το ΕΠΑΛ Σίνδου.
Ø Εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης σε άδικα και παράνομα απολυμένη εργαζόμενη και συνδικαλίστρια, μέλους του παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
Ø Προτάθηκε ακόμα από την Αγωνιστική Παρέμβαση η συμμετοχή της ΕΛΜΕ στην κινητοποίηση που οργανώνεται με αφορμή την Μέρα κατά του Ρατσισμού το Σάββατο 19/3, με περιεχόμενο την αντίθεση στο ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την άθλια μεταχείριση των προσφύγων. Γίνεται με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και στηρίζεται από μια σειρά κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, ανάμεσά τους και ΕΛΜΕ. Η πρόταση απορρίφτηκε καθώς υπερψηφίστηκε μόνο από την Αγωνιστική Παρέμβαση, ενώ λευκό ψήφισαν ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, Αγων. Πρωτοβουλία (ΣΥΝΕΚ), Αγων. Κινήσεις.

Στην επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη 15/3 συζητήθηκαν θέματα για την υλοποίηση των αποφάσεων.