Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

11.1.18

Ριζοσπαστική Κίνηση ΠΕ Θεσ/νίκης: Να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο με τα αντικοινωνικά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα της 3ης αξιολόγησης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ   
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε
10 Ιανουαρίου 2018
rizospastiki-kinisi.blogspot.gr
Να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο με τα αντικοινωνικά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα της 3ης αξιολόγησης
Πιστή στην τήρηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων με βάση τις εντολές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προωθεί νέα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα. Στο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη βουλή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για:
-      το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, ξεκινώντας από τη ΔΕΗ και το νερό,
-      την επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου ήδη από το 2019,
-      επανυπολογισμό και μείωση των συντάξεων, ακόμα και των χαμηλοσυνταξιούχων, έως και 18%,
-      την περικοπή προνοιακών επιδομάτων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.),
-      τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις,
-      την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας με την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500(!) ευρώ προς το δημόσιο.
Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία.
Στο Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και όλα όσα συμφώνησε το υπ. Παιδείας με τους «Θεσμούς»:
-      Συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών (μερικές ακόμα χιλιάδες αναπληρωτών θα μείνουν άνεργοι την επόμενη σχολική χρονιά).
-      Επιβολή του 30ωρου υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο. Καταργεί  τη διατύπωση του ν.1566/85 (άρθρο 13 παρ. 8) και την αναδιατυπώνει αναφέροντας ότι ο εκπαιδευτικός «...παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμέ-νου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου...». Μ΄ αυτό τον τρόπο δίνει την εξουσία στον/στην διευθυντή/διευθύντρια κάθε σχολείου να καθορίζει αυθαίρετα την παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο και πέρα από το διδακτικό μας ωράριο.
-      Κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας, που ισοδυναμεί με αύξηση του διδακτικού ωραρίου και ακόμη χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα χαθούν.
-      Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
-      Μέτρα για την ορθολογική χρήση των πόρων (!!!!!)
-      Πλαίσιο για την αρχική και συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
Και όλα αυτά, στο όνομα δήθεν της εξόδου από τα μνημόνια το καλοκαίρι, όταν ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει για δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2023 και επιτροπεία μέχρι το 2060!
  •   Να οργανώσουμε το εκπαιδευτικό κίνημα, με όρους ανατροπής των νέων και παλιών μνημονιακών μέτρων και όχι απλώς με όρους διαμαρτυρίας.
  •   Να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα της 3ης  αξιολόγησης, ο αντιαπεργιακός νόμος, η αρπαγή των σπιτιών μας και η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Aπεργιακές συγκεντρώσεις: Παρασκευή 12 στην ΚΑΜΑΡΑ 
Δευτέρα 12,30 Αγ. Βενιζέλου και 6,30 ΚΑΜΑΡΑ