Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

17.12.18

Αγωνιστική Παρέμβαση-Αλληλεγγύη-Συνεργαζόμενοι Β' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση - Αλληλεγγύη - Συνεργαζόμενοι
Με τα σωματεία μας υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο!
Με τον αγώνα μας μπορούμε να  σταματήσουμε τα αντιλαϊκά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα!
Για μια ΕΛΜΕ  που σκέφτεται, ενώνει και αγωνίζεται μέχρι τη νίκη!
Δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι…
«Ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας» …
   Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία που σημαδεύτηκε από την αποτυχία των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων να οδηγήσουν μαζικά τους μαθητές σε εθνικιστική έξαρση. Ταυτόχρονα θα κριθεί το επόμενο διάστημα αν θα εμπεδωθεί ο ρεαλισμός της υποταγής, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προωθούν αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Η Κυβέρνηση προωθεί το δικό της μνημόνιο!
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού προωθεί μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων (1 δισ. αυξημένα τα έσοδα από φόρους, νέες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, συντάξεις, ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,6%, κ.ά.), ενώ συνεχίζονται  ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας μέσω του υπερταμείου, πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας, κρίση του τραπεζικού συστήματος. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας. Προπαγανδίζει ως κοινωνική πολιτική το περίφημο μέρισμα, ενώ είναι αποτέλεσμα της μαζικής φτωχοποίησης των εργαζομένων. Πανηγυρίζει ότι έσωσε τις συντάξεις, ενώ με τον νόμο Κατρούγκαλου μειώνονται στους συνταξιούχους μετά το 2016, καταργείται το ΕΚΑΣ και το όριο συνταξιοδότησης θα επανεξετάζεται ανά τριετία. Μιλάει για το τέλος των μνημονίων,  ενώ συνεχίζεται η επιτροπεία από την Ε.Ε.! Δημιουργεί  προσδοκίες στους εργαζόμενους για επιστροφή αναδρομικών, την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι δεν θα δοθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός. Κάνει λόγο για δίκαιη ανάπτυξη, ενώ έχει δεσμευτεί για πλεονάσματα μέχρι το 2060 και δήμευση του δημόσιου πλούτου για 90 χρόνια!

Προσδένουν τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ
   Η χώρα δένεται πιο σφικτά στο άρμα του ιμπεριαλισμού, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει πολιτικές που προωθούν την ευρω-νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και να συμμετέχει  σε σχεδιασμούς που εγκυμονούν επεισόδια πολέμου, προσφυγιά και μετανάστευση.  Νέες βάσεις δημιουργούνται. Οι ρατσιστικές πολιτικές Ε.Ε., κυβέρνησης και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ  λιπαίνουν την ξενοφοβία και το φασισμό, φουσκώνοντας τα πανιά της εγκληματικής Χ.Α. και άλλων εθνικιστικών ομάδων που χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και μέσα στα σχολεία.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συναγωνίζονται στην προώθηση 
αντιεκπαιδευτικών μέτρων!
   Η αντιεκπαιδευτική  αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου βάσει και των επιταγών της Ε.Ε. και των εκθέσεων του ΟΟΣΑ  συνεχίζεται. Προωθούν προσοντολόγιο για διορισμούς με ταβάνι στην προϋπηρεσία και υπονόμευση του πτυχίου. Οι μαθητές οδηγούνται εκτός Λυκείου με το νέο εξεταστικό. Δρομολογούν  την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης -  αξιολόγησης. Παράλληλα παγιώνουν την υποχρηματοδότηση και την αναζήτηση χορηγών. Συνεχίζουν την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και την προσδένουν με ιδιωτικές εταιρίες (NOESΙS) μέσω του προγράμματος  «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». Το τοπίο συμπληρώνει η μισθολογική καθήλωση, οι συντάξεις πείνας, η αναξιοπρέπεια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αφήνουν  άθικτα τα μνημονιακά πλήγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων στην παιδεία. Η Ν.Δ. λειτουργεί σαν επισπεύδων, ζητώντας περισσότερα, σκληρότερα, μονιμότερα μέτρα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (αξιολόγηση παντού, ιδιωτικοποίηση, μάνατζερ Διευθυντές).

Η ΟΛΜΕ στον αστερισμό της ανοιχτής συνεννόησης
 με την κυβερνητική εξουσία!
   Η κατάσταση στον κλάδο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ μεθοδεύουν και συντηρούν την αδράνειά του. Μέσω της ανοιχτής συνδιαλλαγής με την κυβερνητική πολιτική συντάσσονται απροκάλυπτα με τους μνημονιακούς τους πολιτικούς φορείς. Ευθύνες φέρει και ο κομματικός συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ το οποίο τα τρία τελευταία χρόνια δεν προτείνει στον κλάδο κανένα απεργιακό πρόγραμμα. Θεωρούμε τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΟΛΜΕ ανίκανη να εμπνεύσει εμπιστοσύνη  και να διαχειριστεί οποιονδήποτε αγώνα μας. Οι  ίδιες οι  ΕΛΜΕ να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στα αιτήματά μας με το συντονισμό τους. Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται  στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στους αγώνες.


Αυτοτέλεια του σωματείου μας, της Β΄ ΕΛΜΕ από τον κυβερνητικό  και κομματικό συνδικαλισμό!
● Οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ έχουν ως βασική τους επιδίωξη να μετατρέψουν την ΕΛΜΕ σε σωματείο τύπου ΟΛΜΕ. Δεν στηρίζουν την κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων των ΕΛΜΕ συντηρώντας το καθεστώς τη
ς απραξίας και της εσωστρέφειας.
  Το ΠΑΜΕ με τη στάση του στις Γ.Σ. υπονομεύει τις υπαρκτές δυνατότητες που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα να συσπειρώνει τους εκπαιδευτικούς στην αντιπαράθεση με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να ανασυγκροτείται.
Να ανατραπεί η συναίνεση και η υποταγή!  
 Μπροστά τα αιτήματα αιχμής! 
Αγώνας τώρα!
   Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε τις εκλογοαπαολογιστικές Γ.Σ. από τυπικές σε μια ουσιαστική διαδικασία.  Προωθούμε τα αιτήματα αιχμής:
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού.
  •   Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα - μονιμοποίηση αναπληρωτών  - πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.
  •   Όχι στο νέο Λύκειο.
  •   Όχι στην αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση - Οργανώνουμε απεργία - αποχή.
  •   Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα.
  •   20 μαθητές στο τμήμα -15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια.
Προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις,  όταν η κυβέρνηση προωθήσει τα αντιεκπαιδευτικά  μέτρα που αφορούν στο προσοντολόγιο και το νέο Λύκειο. Έκτακτες Γ.Σ. και κλιμάκωση. Αποφασίζουμε προειδοποιητική 24ωρη απεργία για αμέσως μετά τις γιορτές. Συνεχίζουμε με νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης του αγώνα. Επιδιώκουμε να συμμετέχουν δάσκαλοι, φοιτητές, μαθητές και γονείς σε πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Αποφασίζουμε την υπόθεση του αγώνα να αναλάβουν οι ίδιες οι ΕΛΜΕ.
Η αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ είναι υπόθεση όλων των καθηγητών!
   Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί εάν η Β’ ΕΛΜΕ θα παραμείνει σωματείο-σφραγίδα του τύπου της σημερινής ΟΛΜΕ, παραδομένη στη ΔΑΚΕ του βεβαρυμμένου παρελθόντος των εκφυλιστικών διαδικασιών, ή αν θα μετατραπεί σε ένα αγωνιστικό και διεκδικητικό σωματείο. Θα κριθεί εάν θα επικρατήσει η γραμμή του διχασμού μέσα στον κλάδο στο βωμό των κομματικών συμφερόντων  ή αν η  ΕΛΜΕ θα  επιλέξει να εκφράζεται και να αγωνίζεται για το δίκιο όλων των συναδέλφων ταυτισμένη με τα συμφέροντα της παιδείας και των εκπαιδευτικών. Θα κριθεί εάν θα παραμείνει υποταγμένη στις εξυπηρετήσεις τύπου ΠΥΣΔΕ ή θα αποκτήσει ανεξάρτητη και αγωνιστική φυσιογνωμία.
Β΄ ΕΛΜΕ, το σωματείο μας
Αγωνιστική Παρέμβαση - Αλληλεγγύη - Συνεργαζόμενοι,  η παράταξή μας
   Η Αγωνιστική Παρέμβαση - Αλληλεγγύη - Συνεργαζόμενοι  είναι ανεξάρτητο ενωτικό σχήμα και δεν καθοδηγείται από κανέναν πολιτικό φορέα. Αποτελεί συνισταμένη ανένταχτων συναδέλφων και εκπαιδευτικών απ’ όλο το φάσμα της αριστεράς. Πιστεύουμε στην κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων και όχι στις άγονες αντιπαραθέσεις. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν συνάδελφοι που  αγωνιούν για τις εξελίξεις και από κοινού διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων ως Αγωνιστική Παρέμβαση - Αλληλεγγύη -Συνεργαζόμενοι.
Για να μην ανακοπεί η αγωνιστική  πορεία της ΕΛΜΕ!
Για να δυναμώσει ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα!
Ενισχύστε - ψηφίστε το ψηφοδέλτιο
Αγωνιστική Παρέμβαση - Αλληλεγγύη – Συνεργαζόμενοι
Αγωνιστική Παρέμβαση-Αλληλεγγύη-Συνεργαζόμενοι 
Β' ΕΛΜΕ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


του ΣΤΕΦΑΝΟΥ-ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΕΥΦΡΑΙΜΙΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
του ΣΩΚΡΑΤΗ
ΚΑΛΟΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΕΛΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΚΟΡΠΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
του ΙΩΑΝΝΗ
ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΒΟΛΗ ΑΡΕΤΗ
του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΡΣΕΝΗ-ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΝΑ
του ΗΛΙΑ
ΠΟΛΙΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ)
του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΑΣΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΤΣΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΣΟΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ



 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                   του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ