Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

12.6.19

Αγων. Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι: Ενημερωτικό συνεδρίασης ΔΣ Ε’ ΕΛΜΕ (11.6.2019)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. Ε ΕΛΜΕ 11/6/2019
Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. συνάδελφοι από ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης έθεσαν υπόψη του Δ.Σ. την κατάσταση που επικρατεί στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αυτών. Μετά την αποχώρησή τους το Δ.Σ. αποφάσισε να προβεί σε συναντήσεις με τους Δ/ντές των ΕΠΑΛ, τους συναδέλφους και τον Δ/ντή Εκπαίδευσης, ώστε να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα.

Θέμα 1ο: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.
Μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ προτείναμε ως διαδικασία οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να απευθύνονται με αίτηση και τα στοιχεία τους στο mail της ΕΛΜΕ, ώστε να σταλεί στο προσωπικό τους μέιλ βεβαίωση μέλους. Προτείναμε να οριστούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ώστε οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του σωματείου κι επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη συνδρομή τους και να λάβουν τη βεβαίωση μέλους. Προτείναμε ακόμη το Δ.Σ. να στείλει σχετικό κείμενο στα σχολεία προς ενημέρωση των συναδέλφων. Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.

Θέμα 2ο: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Προτείναμε συνάντηση με το Δ/ντή Εκπαίδευσης την Παρασκευή 14/6 από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ σχετικά με τα εξής ζητήματα: α)υπηρεσιακές μεταβολές και πραγματοποίησή τους το επόμενο διάστημα β)περικοπή προϋπηρεσίας συναδέλφων που υπηρέτησαν ως ωρομίσθιοι γ)δέσμευση του Δ/τνη Εκπαίδευσης να μην προχωρήσει σε καμία υποχρεωτική παρακράτηση εισφοράς προς την ΟΛΜΕ, όπως η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε.
Η Γ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ στις 14/5 εξέφρασε τη διαφωνία της στην απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ανάλογη ήταν και η απόφαση του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ και αποφασίστηκε να σταλεί στα σχολεία. Η πρότασή μας για συνάντηση αποφασίστηκε από το Δ.Σ.

Θέμα 3ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 14/5: παρουσιάστηκαν από τον ταμία έσοδα (συνδρομές) και έξοδα των εκλογών.

Θέμα 4ο: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.Σ.-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις με ανακοίνωσή μας στις 10/6 καταγγείλαμε την αντιδημοκρατική στάση του προέδρου του Δ.Σ. και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ ο οποίος αρνήθηκε να σταλεί στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 7/6,  απόφαση του Δ.Σ. της  Ε ΕΛΜΕ με πρόταση για ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ που έχει οριστεί να γίνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις 7/7. Η πρότασή μας έγινε απόφαση του Δ.Σ. στις 6/6 μέσω αποστολής μέιλ και ηλεκτρονικής επικοινωνίας κι όχι τηλεφωνικά, όπως ψευδώς αναφέρει η απάντηση του προέδρου και της παράταξής του.

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος ματαίωσε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 5/6 αφού συνεννοήθηκε με το γραμματέα (ΠΑΜΕ) και τον αντιπρόεδρο (ΣΥΝΕΚ) του Δ.Σ., αδιαφορώντας να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Παρέμβασης και των Αγωνιστικών Κινήσεων και ορίζοντας αυθαίρετα συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8/6. Όσο κι αν διατυμπανίζει τη δημοκρατική του στάση και την υπεράσπιση του καταστατικού, μόνο αυτό δε συμβαίνει. Με βάση το καταστατικό προβλέπονται δύο τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. το μήνα οι οποίες έχουν κι άλλες ματαιωθεί από τον ίδιο κι ούτε αρκούν για τη συζήτηση των πολλών θεμάτων του κλάδου. Γι΄ αυτό εδώ και χρόνια ως Αγωνιστική Παρέμβαση του Δ.Σ. κάθε εβδομάδα κάτι που αρνούνται οι άλλες παρατάξεις. Γι΄ αυτό αρκετές φορές αποφάσεις λαμβάνονται και με κείμενα που διακινούνται ηλεκτρονικά τόσο στην Ε ΕΛΜΕ όσο και στις άλλες ΕΛΜΕ. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό την ευθύνη για την υλοποίηση και κοινοποίηση των αποφάσεων έχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δ.Σ.
Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει την αντιδημοκρατική στάση του προέδρου και των άλλων μελών του προεδρείου οι οποίοι δεν υλοποίησαν αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ. Ακόμη δεν έχουν σταλεί στα σχολεία οι αποφάσεις της Γ.Σ. στις 14/5 για διώξεις συναδέλφων και κατά της αξιολόγησης, ενώ ο πρόεδρος και η ΔΑΚΕ αμφισβήτησαν ευθέως την απόφαση της ίδιας Γ.Σ. που απέρριψε την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για υποχρεωτική παρακράτηση της εισφοράς προς την ΟΛΜΕ μέσω της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, αφού ήταν δική τους πρόταση. Τόση δημοκρατία! Όσο για την αγωνία της ΔΑΚΕ μη χαθούν χρήματα από κρατήσεις ξενοδοχείων για το Συνέδριο, οι ίδιοι οι ξενοδόχοι διαβεβαίωναν ότι οι κρατήσεις μπορούσαν να μετατεθούν, αν γίνουν άμεσα.
Θεωρούμε πως το ΣΥΝΕΔΡΙΟ σε συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης και έντασης δεν μπορεί να συζητήσει και να αποφασίσει για τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης και κινδυνεύει ένα ακόμη “χαμένο” συνέδριο, όπως αποδεικνύει η σχετική εμπειρία των ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ. Κατά τη συζήτηση εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι δεν υπήρχε λόγος να έχει άποψη η ΕΛΜΕ για το θέμα του συνεδρίου, εφόσον δεν είχε ζητηθεί από την ΟΛΜΕ (θαυμάζουμε το δημοκρατικό ήθος της παράταξης-μιλάμε μόνο όταν μας το ζητάνε!!!), ενώ ο γραμματέας θεώρησε πιο σημαντικό από την υλοποίηση της απόφασης να μη διαταραχτεί η σχέση του με τη ΔΑΚΕ και τον πρόεδρο. Οι αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές και απαξιωτικές είναι για τα μέλη του Δ.Σ., αλλά το κυριότερο πληγώνουν και υπονομεύουν τη λειτουργία του σωματείου.

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: α) κείμενο με το οποίο απαιτούμε να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο ώστε να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις οι εργαζόμενοι μαθητές στα Χανιά των οποίων οι εργοδότες τους στέρησαν αυτό τους το δικαίωμα, β) για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ με αίτημα να ολοκληρώνονται το Σεπτέμβρη κι όχι το καλοκαίρι με περικοπές τμημάτων γ)ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι αγωνίζονται για την εργασία τους με την απόφαση να πουλήσει τη μονάδα διαχείρισης “κόκκινων” δανείων σε εταιρεία.
Τα ψηφίσματα εγκρίθηκαν από το Δ.Σ.