Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.9.18

Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Κάλεσμα στις Διαδηλώσεις της ΔΕΘ που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς

Αγώνας ενάντια σε Ανεργία, Φτώχεια. Εθνικισμό, Πόλεμο, Ιμπεριαλισμό Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια, δε σημαίνει παρά τη μονιμοποίησή τους. Αυτό φαίνεται στα μεροκάματα, στους μισθούς και στις συντάξεις που συνεχίζουν να μειώνονται. Στην μείωση του αφορολόγητου και στη φορομπηξία. Στην ανεργία και την απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στους πλειστηριασμούς και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών. Στην αύξηση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση με το πέρασμα των κατευθύνσεων ΕΕ - ΟΟΣΑ.
Η «ανάπτυξή» τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι τουλάχιστον το 2060! Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ και μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας μπορεί να καταργηθούν.

Η αναγόρευση των ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018 αποτελεί ανοιχτή εκδήλωση υποταγής στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που έχει αιματοκυλίσει τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη γειτονιά μας ενώ το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού εξαπλώνεται. Οι συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για αναβάθμιση των βάσεων και αύξηση των πολεμικών δαπανών - την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει, εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Η πολύπλευρα βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων δε θα σταματήσει με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της «κοινωνικής Συμμαχίας» των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η μόνη διέξοδος οι αποφασιστικοί, μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι εκπαιδευτικοί να δώσουμε τη δική μας πρώτη απάντηση μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους στην προσπάθεια μονιμοποίησης της κοινωνικής βαρβαρότητας που γεννάει τη φτώχεια, το φασισμό, την πολεμική απειλή.
ΟΛΟΙ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις Διαδηλώσεις της ΔΕΘ που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς