Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.10.18

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Τα σχολεία, τα δάση, η πόλη, οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στο λαό

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 8/10/2018
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail: gelmeth3@gmail.com

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
Εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία
Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο)
10.119 ακίνητα του Δημοσίου. (Από τον τύπο)
Χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου που έχουν δημόσια χρήση, μουσεία, σχολεία, νοσοκομεία, πάρκα, παραλίες, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι. ακίνητα μεγάλης ιστορικής και περιβαλλοντολογικής αξίας σε ολόκληρη τη χώρα παραδίδονται στο Υπερταμείο για «αξιοποίηση» και «ρευστοποίηση», προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αποπληρωμή του απεχθούς δήθεν «δημόσιου» χρέους!
Στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται: ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ), ο αρχαιολογικός χώρος της Δημητρίου Γούναρη, τα δυτικά τείχη από Βαρδάρη μέχρι Αγ. Δημητρίου, τα τείχη της Ακροπόλεως, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Μπέη Χαμάμ, το Αλκαζάρ, το κτίριο του Υπ. Μακεδονίας-Θράκης, η ΥΦΑΝΕΤ, τα Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσεία Θεσσαλονίκης! ολόκληρη η παραλιακή λεωφόρος από το Λ. Πύργο μέχρι και την εκκλησία Μεθοδίου-Κυρίλλου, το Καυτανζόγλειο, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το στρατόπεδο Μ. Αλέξανδρος στη Μενεμένη, εκκλησίες των Μεθοδίου-Κυρίλλου, η Αχειροποίητος, τα Συμμαχικά Νεκροταφεία κ.α.!!!
Μεθοδικά τα σχολεία, οι δημόσιοι και αρχαιολογικοί χώροι, τα δάση, τα ποτάμια, θα «αξιοποιούνται» ώστε να επέλθει οικονομική «ανάπτυξη», θα είναι εκμεταλλεύσιμα και επί πληρωμή και επειδή αυτή τη δουλειά την «ξέρουν και την κάνουν καλύτερα» οι επενδυτές, θα περάσουν σ αυτούς.
Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για να περπατάμε στα δάση, για να μπαίνουμε στις παραλίες, για να χρησιμοποιούμε τους αθλητικούς χώρους. Αντί για δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας. Πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού κλπ, φτηνές μαζικές συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό επικοινωνίες κ.ο.κ. οτιδήποτε δημόσιο κατ αρχήν υπονομεύεται και απαξιώνεται για να ακολουθήσει η μεταβίβαση του «αντί πινακίου φακής» στις πολυεθνικές, έλληνες και ξένους «επενδυτές».
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες με τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει παραχώρησαν και παραχωρούν πάμπολλα ακίνητα, δημόσιες εκτάσεις, παραλίες και δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΚΟ.
Στις ιστοσελίδες του ΤΑΙΠΕΔ πανηγυρίζουν για τις πωλήσεις-ιδιωτικοποιήσεις παραθαλάσσιων εκτάσεων, λιμανιών, ακόμα και ιστορικών χώρων και προστατευόμενων περιοχών που έχουν γίνει ήδη, για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, της γης, των δημόσιων κτιρίων και περιουσίας, των δημόσιων αγαθών και για την παραχώρηση στο κεφάλαιο της γης, των νερών, των δασών, των θαλασσών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων.
Επιπλέον μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του πρόσφατα "κρατικοποιημένου" ΟΑΣΘ που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες (και του ΟΑΣΑ στην Αθήνα) με την εισοδο ιδιωτικών εταιρειών ( προς το παρόν ΚΤΕΛ κ.α.) στην παροχή των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ιδιωτικές εταιρίες (και πολυεθνικές, όπως η ιταλική FSI που αγόρασε «τζάμπα» την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον ιδιαίτερα προσοδοφόρο τομέα των αστικών συγκοινωνιών.
Δεν μπορεί κανένας να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ή ότι δεν συμβαίνει κάτι ή ότι είναι για το καλό μας. Αυτά που εκτυλίσσονται δεν είναι απλώς σκάνδαλα, δεν είναι μόνο ξεπούλημα, είναι έγκλημα. Η ανάπτυξη τους στάζει αίμα, ιδρώτα και δάκρυα.
Οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν σε αύξηση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών, υποβάθμιση της ποιότητας τους, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Παράδειγμα, η τιμή του νερού και των παρεχόμενων υπηρεσιών αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 150 και 100% αντίστοιχα, συγκριτικά με το 1999 που ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και οι εντολές διακοπής νερού για τις φτωχές λαϊκές οικογένειες είναι χιλιάδες κάθε μήνα.
Ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει αποτελούν οι περιπτώσεις της Μάνδρας που πνίγηκε στη λάσπη και άφησε πίσω νεκρούς και κατεστραμμένες περιουσίες λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και το πρόσφατο της διακοπής του νερού σχεδόν για μια εβδομάδα σε όλη τη Θεσσαλονίκη λόγω της κακής συντήρησης του δικτύου από την ΕΥΑΘ Α.Ε. και το σπάσιμο κεντρικού αγωγού, αφού η ποιότητα του νερού, τα αντιπλημμυρικά έργα και η συντήρηση του δικτύου και εντέλει οι κοινωνικές ανάγκες για τους επενδυτές και τους μετόχους είναι «κόστος» που περιορίζει τα κέρδη.
Αυτή είναι η περίφημη «έξοδος» από τα μνημόνια και συντελείται με είσοδο μας στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού, της εξαφάνισης της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Όλα βορά στις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και των μεγιστάνων του πλούτου.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ
ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας Νίκος Παλάντζας