Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

1.12.22

Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης : ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

  Δ΄ ΕΛΜΕΘ                                                                                                 29-11-2022

       Πρ.Κορομηλά 51

       Τηλ.-Fax : 2310225893

       e-mail : delme.thess@gmail.com  

  

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΓΔΑ ΔΡΟΥΓΚΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΣΕ «ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ» ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

          Μετά την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στη λίστα της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, του σωματείου από τον ΔΙΔΕ Πειραιά.

          Συγκεκριμένα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά καλεί το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδα Δρούγκα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, σε έγγραφες διευκρινίσεις, σχετικά με την «συμπεριφορά» της, αλλά και τις απόψεις της (!) στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ (!).

          Σημειώνουμε ότι, στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, ο ΔΙΔΕ Πειραιά, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιβολή υποχρεωτικών υπερωριών και την επιμήκυνση-παραβίαση του ωραρίου, αποκάλεσε τους εκπαιδευτικούς «ιδιαιτεράκηδες» (δεν θα επιτρέψει να φεύγουν οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν ιδιαίτερα) και απευθυνόμενος στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ρώτησε «τι γνώμη έχετε για τα ιδιαίτερα;»

          Ο ΔΙΔΕ Πειραιά επιτίθεται σε μια νέα συνάδελφο, αναπληρώτρια, εκλεγμένη 2η χρονιά στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, επειδή αντέδρασε στις απαράδεκτες προσβολές που εξαπέλυσε ο ίδιος προς τους εκπαιδευτικούς. Επειδή ανέδειξε το ζήτημα των απαράδεκτα χαμηλών μισθών των εκπαιδευτικών. Και με διοικητικό τσαμπουκά, αξιοποιώντας την εξουσία που του παρέχει η θέση του, την καλεί σε διευκρινήσεις…

          Το Δ.Σ της Δ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει το ΔΙΔΕ Πειραιά και απαιτεί την άμεση παύση κάθε δίωξης.

Κανείς δεν θα μπορέσει να σπιλώσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Η συνδικαλιστική δράση δεν θα φιμωθεί!