Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

2.12.22

Παρεμβάσεις Δημοσίου: πρόταση αγώνα ενάντια στον προϋπολογισμό στην αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/               dimosio.paremvasis@gmail.com

 

Αναγκαία κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση του αγώνα ;

Οι Παρεμβάσεις στο δημόσιο κατέθεσαν αυτήν την πρόταση στην ΑΔΕΔΥ στη λογική της αναγκαίας κλιμάκωσης με την αντιλαϊκή πολιτικής ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου μετά την απεργία της 9ης Νοέμβρη, το μαζικό φετινό Πολυτεχνείο, αλλά και ενόψει της επιθετικής ενέργειας της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν καν κατέδειξε αυτό που έγκαιρα είχαμε καταγγείλει: όλοι οι χειρισμοί των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ κλπ εντάσσεται σε ένα σχεδιασμό αφοπλισμού του εργατικού κινήματος και διευκόλυνσης της κυβέρνησης, αλλά και του πολιτικού συστήματος συνολικά, μαζί και της «κεντροαριστερής» εφεδρείας της αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Δεν πάσχει απλά από αγωνιστική αφλογιστία, αλλά δρουν ενεργητικά ο σκληρός χειμώνας που μπαίνει να μην έχει κόστος για την κυρίαρχη πολιτική. Η τακτική του ΠΑΜΕ δεν απαντά με κανένα τρόπο στο αδιέξοδο που μεθοδεύεται, καθώς έφτασε στο σημείο αντί κλιμάκωσης και παρά τις μεγαλοστομίες, να προτείνει ένα σαββατιάτικο συλλαλητήριο πριν τα Χριστούγεννα απέναντι στο πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Η γραμμή αυτή ταυτίζεται με τις ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στην άρνηση απεργιακής κλιμάκωσης, σπέρνει την απογοήτευση και σπρώχνει τον κόσμο της δουλειάς στις αγκαλιές όσων τάζουν αλλαγή στη ζωή μας με τις εκλογές και την αλλαγή διαχειριστή της κυβέρνησης.

Όμως δεν είναι αργά. Τώρα είναι η ώρα και αυτή έχει σημάνει για τα πρωτοβάθμια σωματεία, για ταξική δύναμη που εμπνέεται από το σύνθημα «ο λαός θα σώσει τον λαό» και που πάλεψε για την απεργία στις 9/11 και υπερασπίστηκε τη δημόσια υγεία στις 1/12. Ο αναγκαίος απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στον προϋπολογισμό και την αντιλαϊκή, για να μην κρυώσουμε, να μην πεινάσουμε, να μην ξεσπιτωθούμε, να μην πολεμήσουμε για τα συμφέροντα τους, θα είναι υπόθεση της κινητοποίησης από τα κάτω. Με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, με τα δικαιώματα και τις ελευθερίας μας μπροστά, με την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και κάθε αγωνιζόμενου, με την μαχητική μορφή πάλης, με το όπλο της απεργίας που θέλει να εξαφανίσει από το μέλλον μέσω του νόμου Χατζηδάκη η άρχουσα τάξη. Τώρα να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε σωματείο και τη διέξοδο να δώσουν οι εργαζόμενοι. Όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών…

Η πρόταση που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για την υγεία και τον προϋπολογισμό. Πρόταση απεργιακής συνέχειας και κλιμάκωσης

Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη. Για ένα ανατρεπτικό κίνημα διαρκείας.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη τάραξε τα νερά. Η μεγαλύτερη σε συμμετοχή όλων των τελευταίων χρόνων και οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, που θύμιζαν την περίοδο των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων, απέδειξαν ότι η οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την πραγματικότητα.

Πρέπει τώρα να οργανωθεί η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα. Η  αφωνία των συνδικάτων και των παρατάξεων δίνει χρόνο και δύναμη στην κυβέρνηση να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική. ΔΕΝ πρέπει Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 9 Νοέμβρη να καταλήξει ως απλή διαμαρτυρία που θα υποταχθεί σε στην εκλογική αναμονή και εναλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι και το κίνημά μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν ζητιανεύουμε. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου και κάθε υποστηριχτή της. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια. Ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες όλο το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη του ΕΣΥ που φέρνει από της 28/11 η κυβέρνηση στη Βουλή.

·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ κάτω από 1000 ευρώ καθαρά (ο κατώτατος) και αναπροσαρμογή αναλογικά των μισθών. ΣΣΕ παντού με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη όλων των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

·         Τώρα επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – όχι στην κοροϊδία των προσωρινών και κουτσουρεμένων επιδομάτων. Αφορολόγητο 12000 Ε και 4000 Ε για κάθε παιδί.

·         Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Διατίμηση στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τα καύσιμα

·         Επιστροφή στο δημόσιο, χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων της ενέργειας για να λειτουργούν σε όφελος του λαού. Κατάργηση του χρηματιστήριου ενέργειας και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος.

·         Δωρεάν υγεία. Να μην περάσει το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ.

·         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κανένας πλειστηριασμός – κατάσχεση λαϊκής κατοικίας

·         Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις. Τέρμα στις απολύσεις. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

·         Κατάργηση του ν Χατζηδάκη

·         Να μην ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του υγειονομικού κινήματος στις 28 και 29 Νοέμβρη και  1/12 που μπαίνει το αντιδραστικό ν/σχέδιο για την υγεία στην ολομέλεια της Βουλής.

Προτείνουμε νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη για τα παραπάνω αιτήματα και ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ληστρικής πολιτικής για το εργατικό εισόδημα και τα δικαιώματα μας, ταυτόχρονα με τη σκανδαλώδη ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων. Με συντονισμό και αποφασιστικότητα των μαχόμενων δυνάμεων και των ταξικών σωματείων. Θα συμβάλουμε σε αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.