Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

22.9.24

ΣΕΤΕΠΕ Θεσ/νίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

Το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  τη Δευτέρα 23/9/24 οδηγούνται ξανά σε δίκη, για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. 

Την Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση των δύο αγωνιστών για την απόφαση του εφετείου πλημμελημάτων τον Ιούνιο του 2022, όπου καταδικάστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή(!) επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση, τον Ιούνιο του 2017, (τότε που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνούσε το Ιδιώνυμο για όσους αντιστέκονταν στους πλειστηριασμούς) για να σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια τραπεζών και funds. Εισαγγελέας και δικαστική έδρα, δεν έλαβαν υπόψιν τους την ακροαματική διαδικασία -όπου αποδομήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο- και επέβαλαν την καταδικαστική απόφαση με το σαθρό κατηγορητήριο της «παράνομης βίας» σύμφωνα με την μοναδική μαρτυρία κατηγορίας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενός αστυνομικού!

Αυτό το κατηγορητήριο δεν είναι τυχαίο. Επιβλήθηκε μέσα σε μια περίοδο, όπου το 50% της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, η ακρίβεια σε βασικά αγαθά, νοίκια, λογαριασμούς τρώει τα εισοδήματά μας, ο μισθός τελειώνει στα μέσα του μήνα, funds και τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια, καταργούν κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας, διαλύουν και ξεπουλάνε την Δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, ρεύμα, συγκοινωνίες και επιπλέον, κεφάλαιο και κυβέρνηση της ΝΔ μας μπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο. Επειδή αυτή η συνολική επίθεση που δεχόμαστε, φέρνει αντιδράσεις και εκρήξεις, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν στην παγίωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και την αντιδραστικοποίηση του ποινικού κώδικα. Επιβάλουν μια κατάσταση, αρνητική για τα λαϊκά στρώματα,  με τρομοκρατία, καταστολή, ποινές και διώξεις σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Γι αυτό και η δίκη τους αφορά όλη την κοινωνία, κάθε άνθρωπο που ζει σ' αυτήν την μαύρη «κανονικότητα» και αγανακτεί.

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει το γεγονός ότι σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται όσοι υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία, την ίδια στιγμή που έχουν πλήρη ασυλία όσοι κατακλέβουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια και ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά σε ιδιώτες-κοράκια και στα funds που ξεσπιτώνουν τον εργαζόμενους και φτωχούς. Να αθωωθούν άμεσα οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος και Ζήσης Κλεισιάρης και να απαλλαχθούν πλήρως από κάθε κατηγορία.

Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία! Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των νόμων για τους πλειστηριασμούς, την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των λαϊκών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και (πρώην) ΔΕΚΟ.

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!

 


Χωρίς ιούς.www.avast.com