Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

22.9.24

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Δήμου Αμαρουσίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                    Μαρούσι  19 – 9 – 2024                                                                                                       

          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                   Αρ. Πρ.: 238

Ταχ. Δ/νση: Μαραθωνοδρόμου 54                                             

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                                            

Τηλ.: 2108020788 Fax:2108020788                                                      

Πληροφ.: Δ. Πολυχρονιάδης 6945394406                                                                                     

Email:syll2grafeio@gmail.com                                          

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

                                                             

ΠΡΟΣ : Δήμο Αμαρουσίου

Κοινοποίηση: ΥΠΕΣ, ΥΠΑΙΘΑ, Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Δ. Ο. Ε.,  Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας, Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Δήμου Αμαρουσίου

 

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει ήδη επισημάνει ότι η διάδοχη κατάσταση της κατάργησης των δύο νομικών προσώπων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Αμαρουσίου που έγινε στις 30 – 6 – 2024 είναι χαοτική, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των λειτουργικών δαπανών και τον εφοδιασμό με αναλώσιμα των σχολικών μονάδων.

Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο άνοιγμα λογαριασμών στο όνομα των Διευθυντών/τριών - Προϊστάμενων των σχολικών μονάδων, καθώς και με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάληψη εργολαβίας για την προμήθεια των σχολικών μονάδων με υλικά απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Αποτέλεσμα αυτού βέβαια είναι να λαμβάνουν τα σχολεία ότι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στις αποθήκες του Δήμου, τα οποία όχι μόνο δεν επαρκούν ποσοτικά αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων στερούνται προδιαγραφών και χρηστικότητας (π.χ. σωστά μελάνια εκτυπωτών, χαρτί Α4, καθαριστικά κ. ά.).

Να υπενθυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ότι, καθ' όλα αρμόδιοι για την επιλογή των υλικών είναι οι Διευθυντές/-ντριες & Προϊστάμενες των σχολικών μονάδων, οι οποίοι/-ες είναι και διαχειριστές/-στριες των τραπεζικών λογαριασμών κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολείων αλλά και υπόλογοι έναντι των γονέων και των μαθητών/-τριών για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και εξ αυτού του λόγου θα έπρεπε να λαμβάνεται πολύ σοβαρά η γνώμη τους και όχι να γίνεται τυχαία διαχείριση με αποστολή υλικών καθαρισμού ή άλλων αναλώσιμων ανεπαρκή από την δημοτική αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από αίτημα του Δ/ντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου προς τη Δημοτική  Επιτροπή Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο υποβλήθηκε τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς εγκαίρως και αφορούσε την αγορά μελανιού (τόνερ)  για τους μικρούς επικαθήμενους εκτυπωτές του γραφείου του Διευθυντή και των δασκάλων του ομώνυμου σχολείου, η απάντηση που δόθηκε από Δ. Ε. Ε. Αμαρουσίου ήταν ότι δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος με την αιτιολογία ότι η αγορά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι να εκδοθεί η πάγια εντολή στην τράπεζα.

Αντίστοιχα και εξαιτίας της καθυστέρησης της έκδοσης της πάγιας εντολής δεν μπορούν να εξοπλιστούν τα φαρμακεία των σχολείων με το απαραίτητο υλικό για την παροχή «πρώτων βοηθειών» στις/στους μαθητές/μαθήτριες ενώ οι ελλείψεις σε αναλώσιμα είδη γραφείου και γραφικής ύλης (μελάνια, χαρτί φωτοτυπικού κ.λπ.) και η αδυναμία αγορά των βιβλίων των γαλλικών για τις/τους μαθήτριες/μαθητές  ενδέχεται να οδηγήσουν πολύ σύντομα στη διακοπή κάθε είδους έντυπης διοικητικής και παιδαγωγικής – διδακτικής λειτουργίας, εφόσον συνεχίσουν να μην καλύπτονται οικονομικά από την Δημοτική Επιτροπή Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου οι σχολικές μονάδες.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, την κατάσταση αυτή ως απαράδεκτη και καταστροφική για τη λειτουργία και ύπαρξη των Δημόσιων Σχολείων και επιρρίπτει ακέραιες τις ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου καλώντας τις να επιλύσουν άμεσα τα προβλήματα που δημιούργησαν στα σχολεία φαλκιδεύοντας την εύρυθμη λειτουργία τους, αναθεωρώντας τις καταστροφικές αυτές πολιτικές που υλοποιούν και επαναφέροντας άμεσα τη λειτουργία των Σχολικών επιτροπών.

 


Χωρίς ιούς.www.avast.com