Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

24.2.16

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης: Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό, Σαβ 27/2


Συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό  
Σάββατο 27/2 στις 12μ στο άγαλμα Βενιζέλου

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ  και  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ


Πραγματοποιήθηκε την Δεύτερα 22/2 στην ΕΔΟΘ η Συνέλευση Αγώνα της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή επίσης εκπροσώπων από συλλόγους και επιτροπές αγώνα ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση από τους κλάδους, αποτίμηση της απεργίας στις 4/2 και των αγώνων της περιόδου και προτάσεις πάνω στο αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο ενός μαζικού, ενωτικού και νικηφόρου κινήματος ενάντια στο ασφαλιστικό τερατούργημα κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, που θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Κοινή παραδοχή ήταν η αναγκαιότητα ενός άλλου δρόμου για το συνδικαλιστικό κίνημα, που θα υπερβεί τον κυβερνητικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι οποίες για άλλη μια φορά οδηγούν στην εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων που αναδεικνύονται και τελικά στην ήττα
Για τον σκοπό αυτό πρόταση της Πρωτοβουλίας είναι η άμεση κήρυξη 48ωρης απεργίας πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην τολμήσει ούτε να το φέρει στην Βουλή. Η πρόταση αυτή απευθύνεται στις γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων με παράλληλο κάλεσμα για γενικό λαϊκό ξεσηκωμό σε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και τη νεολαία.
Στη Συνέλευση αποφασίστηκαν ακόμα:
-Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό με απεύθυνση και σε άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες το Σάββατο 27/2 στις 12μ στο άγαλμα Βενιζέλου.
-Στήριξη των αγωνιστικών δράσεων των αγωνιζόμενων κλάδων, πχ της Επιτροπής Αγώνα των δικηγόρων.
-Παρέμβαση στο κεντρικό κτήριο του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους μαζί με το σωματείο συνταξιούχων .
-Συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις- αυτοκινητοπορείες στις συνοικίες της πόλης μαζί με τοπικές συνελεύσεις- πρωτοβουλίες-επιτροπές.
-Πρωτοβουλίες για να σπάσει η εργασιακή ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα και το "άβατο" για συνδικαλιστική δράση σε χώρους όπως τα μεγάλα εμπορικά κέντρα
-Στήριξη κάθε πρωτοβουλίας-δράσης για το προσφυγικό με ανάδειξη από εργατική σκοπιά του κοινού αγώνα ενάντια σε ρατσισμό-φασισμό-πόλεμο-ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις .
- Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 5/3 στην πλατεία ΧΑΝΘ 11,30π.μ. ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα.