Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

1.2.16

Γ' ΕΛΜΕ: να ακυρώσουμε και στη Θεσσαλονίκη τη φιέστα του δήθεν διαλόγου που ετοιμάζουν

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 31/01/2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ
ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1-2,
στις 12μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
(Το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση 11-2/πρωινό κύκλο, 2-5/απογευματινό)
Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-16, στις 12 το μεσημέρι στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου, ο Λιάκος και οι άλλοι παρατρεχάμενοι του υπουργείου οργανώνουν εκδήλωση στα πλαίσια του "εθνικού διαλόγου".
Αυτό που οι συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί και φοιτητές δεν τους το επέτρεψαν, τώρα το αποκεντρώνουν (Θεσ/νίκη -ακριτική Δράμα), το απομακρύνουν από το καυτό καζάνι της Αθήνας. 
Θέλουν με κάθε τρόπο να καταφέρουν να οργανώσουν κάποιες φιέστες για να μπορέσουν στη συνέχεια με επίφαση τη δημοκρατική συζήτηση που έγινε να περάσουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που φιγουράρουν  στα κείμενα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.
Να μην το επιτρέψουμε.
Να μην τους αφήσουμε λίγες μέρες πριν τη μεγάλη απεργία για το ασφαλιστικό και τη ζωή μας, να προχωρήσουν τα σχέδια τους για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Να δηλώσουμε πως η δημοκρατία των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων θα συνεχίσει να είναι παρούσα με μαζικούς κινηματικούς όρους ενάντια σε κάθε προσπάθεια οικοδόμησης του σχολείου της αγοράς και του κεφαλαίου.
Ο κόσμος της εκπαίδευσης (φοιτητές –γονείς μαθητές –εκπαιδευτικοί) θα είναι τη Δευτέρα στο δημαρχείο Θες/νίκης και θα δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους όσο αμφισβητούν και καταργούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ