Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

7.6.16

Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Για τις αθλιότητες και τα ψέματα των ΣΥΝΕΚ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
Για τις αθλιότητες και τα ψέματα των ΣΥΝΕΚ

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν:
  • Στο Δ.Σ. ΕΛΜΕ την Τρίτης 7/6, στις 8.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ
  • Στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12μ. στο Αγ. Βενιζέλου
  • Στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ με θέμα το μπαράζ των αντιεκπαιδευτικών μέτρων της κυβέρνησης την Πέμπτη 9/6, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης
Είναι φανερό ότι αυτό που ενοχλεί την ηγεσία των ΣΥΝΕΚ είναι ότι η ΕΛΜΕ, λειτουργώντας με αυτοτέλεια σαν σωματείο από την κυβέρνηση και τα κόμματα, συνεχίζει να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και το δίκαιο των συναδέλφων και για αυτό παίρνει αποφάσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και της σημερινής κυβέρνησης.

Η ηγεσία των ΣΥΝΕΚ και τα δύο μέλη τους στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ, Παπαδοπούλου Φ. και Καλφοπούλου Κ., με βασική επιδίωξη τους να υπηρετήσουν τις κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές επιλογές, μιλούν για «αντικαταστικές ενέργειες» του προέδρου και έχουν καταθέσει πρόταση μομφής χωρίς να καταθέτουν ούτε ένα στοιχείο. Για αυτό άλλωστε παρά τη δέσμευσή τους (25/5) δεν τη δημοσιοποιούν. Τους τρομάζει η κοινοποίηση, γιατί θα αποκαλυφτεί το μέγεθος της σκευωρίας που έχουν στήσει και προωθούν από κοινού μαζί με τις ηγεσίες της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ, οι οποίες απλόχερα έδωσαν στήριξη, προσβλέποντας σε παραταξιακά οφέλη!
Πιο συγκεκριμένα για τις αθλιότητες τους
Πρώτη αθλιότητα:
Οι δολοπλόκοι επικαλούνται το καταστατικό για τις "αντικαταστατικές" ενέργειες του προέδρου, αλλά αρνούνται αυτές να συζητηθούν με τη διαδικασία που αυτό ορίζει, αλλάζοντας συνεχώς τη στάση τους!
  • Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 10/5 κατέθεσαν πρόταση μομφής και καθαίρεσης του προέδρου και απαίτησαν αντικαταστατικά την απόφαση να την πάρει το Δ.Σ!
  • Στο Δ.Σ. (17/5) ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ πρότειναν το Δ.Σ. να αποφασίσει με βάση τον άσχετο κανονισμό της βουλής, ενώ το ΠΑΜΕ ζήτησε να διακοπεί η συζήτηση και να συμβουλευτεί νομικό!
  • Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (19/5) αποφάσισε να ισχύσει το άρθρο 17 του καταστατικού και οι καταγγελίες να συζητηθούν στο Δ.Σ. μία προς μία και αν είναι βάσιμες, να τις καταθέσει στην Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία να πάρει αποφάσεις και να τις θέσει για έγκριση σε Γ.Σ.
  • Στο Δ.Σ. (25/5) τα ΣΥΝΕΚ ψήφισαν να ισχύσει η διαδικασία όπως  αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, κάτι που από την αρχή πρότειναν οι Παρεμβάσεις. Η ΔΑΚΕ επέμεινε στον κανονισμό της βουλής και το συνδικαλιστικό ν. 1264! και το ΠΑΜΕ στο καταστατικό της ΟΛΜΕ και το ν. 1264!
  • Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 31/5 τα ΣΥΝΕΚ, και ενώ το Δ.Σ. (26/5) είχε απορρίψει το πρώτο σημείο των καταγγελιών τους και είχε τελειώσει η συζήτηση για το δεύτερο σημείο, πρότειναν αλλαγή διαδικασίας και να ψηφιστούν «πακέτο» όλα τα σημεία της καταγγελίας τους,  ακόμη και το πρώτο για το οποίο ήδη υπήρξε απόφαση, χωρίς να εξεταστεί η βασιμότητά τους ένα προς ένα!
  • Τα ΣΥΝΕΚ αναιρούν ακόμη και την ψήφο τους, προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Δεύτερη αθλιότητα
Τα ΣΥΝΕΚ, ενώ δήλωσαν σε όλους τους τόνους (ανακοίνωση 24/5, δήλωση τους στην ΟΛΜΕ 21/5) ότι για αυτούς «δεν τίθεται θέμα οικονομικών ατασθαλιών και ότι έχουν ελέγξει όλα τα παραστατικά» που συκοφαντικά καταλογίζει στον πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ το ΠΑΜΕ, στην πράξη έχουν άλλη στάση.
  • Η πρόταση των Παρεμβάσεων να στείλει το Δ.Σ. (25/5)  στα σχολεία τους ήδη ψηφισμένους από το Δ.Σ. οικονομικούς απολογισμούς (14/12/2015, 16/2/2016) και να επιβεβαιώσει ότι έχουν την έγκρισή του, δεν έγινε αποδεκτή γιατί η Καλφοπούλου Κ. (ΣΥΝΕΚ) ψήφισε λευκό. Υπέρ ψήφισαν 3 (2 Παρεμβάσεις, 1  ΣΥΝΕΚ), κατά 1 (ΠΑΜΕ), αποχή 2 (ΔΑΚΕ)!
  • Στη συνέχεια, η ίδια ξαναψήφισε λευκό όταν δηλώθηκε ότι περνάει η πρόταση, λόγω αποχής της ΔΑΚΕ. Επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και υπέρ ψήφισαν 3 (2 Παρεμβάσεις, 1 ΣΥΝΕΚ) κατά 1 (ΠΑΜΕ) λευκό 3 (1 ΣΥΝΕΚ, 2 ΔΑΚΕ). Ήταν η σειρά των μελών της ΔΑΚΕ Τσοκανάρα Γ. και Σταυρίδη Κ.  να αλλάξουν μέσα σε ένα λεπτό τη ψήφο τους!

Τρίτη αθλιότητα
Σημείο πρώτο των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ. Για την απόφαση του Δ.Σ. στις 28/1 κατά του «εθνικού
διαλόγου» ότι δήθεν πάρθηκε χωρίς απαρτία, κι ότι από το mail της ΕΛΜΕ κοινοποιήθηκε ψήφισμα κατά του «διαλόγου». Λένε ψέματα!
  • Το Δ.Σ.(28/1) είχε απαρτία και αυτό επιβεβαιώθηκε και από το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. (25/5), το οποίο δήλωσε ότι η απόφαση κατά του «διαλόγου» ήταν με ψήφους των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ.
  • Από το mail της ΕΛΜΕ δεν στάλθηκε ποτέ ανυπόγραφο κείμενο κατά του «διαλόγου».
Το πρώτο σημείο των καταγγελιών τους στο ΔΣ (25/5), απορρίφθηκε. Υπέρ της πρότασης των ΣΥΝΕΚ ψήφισαν 2 (ΣΥΝΕΚ), κατά 2 (Παρεμβάσεις), λευκό 1 (ΠΑΜΕ), αποχή 2 (ΔΑΚΕ).
Τέταρτη αθλιότητα
Σημείο δεύτερο των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ. Για την απόφαση του Δ.Σ. στις 25/2 υπέρ του «εθνικού διαλόγου» ότι δήθεν δεν υλοποιήθηκε από τον πρόεδρο, για τα ανυπόγραφα δημοσιεύματα κατά του «διάλογου» και για την υποτιθέμενη μεθόδευση του προέδρου στο διευρυμένο Δ.Σ.  στις 13/4 μετά την αποχώρηση των ΣΥΝΕΚ από τη Γ.Σ. για να υπάρξουν αποφάσεις. Λένε ψέματα!
  • Ο πρόεδρος υλοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. (25/2) και δεν ψήφισε στη Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ (27/2) κατά του «διαλόγου» παρά την αντίθετη προσωπική άποψή του (κατάσταση ονομαστικής ψηφοφορίας της Γ.Σ.).
  • Από το mail της ΕΛΜΕ ποτέ δεν στάλθηκαν ανυπόγραφα κείμενα κατά του «διαλόγου» στα σχολεία, αλλά μόνο υπογραμμένα από την ΕΛΜΕ (14/4, 18/4), γιατί ήταν απόφαση του Δ.Σ.(13/4) (φαίνεται από τα mail ΕΛΜΕ και σχολείων)
  • Τα ΣΥΝΕΚ δεν άντεξαν την κριτική συναδέλφων και αποχώρησαν από τη Γ.Σ! Ομόφωνα αποφασίστηκε από όλους να συνεχιστούν οι διαδικασίες ως διευρυμένο Δ.Σ.
  • Τα θέματα της Γ. Σ. (13/4) δεν ήταν μόνο για αναπληρωτές όπως γράφουν τα ΣΥΝΕΚ, αλλά και για ασφαλιστικό, προσφυγικό, αντιεκπαιδευτικά μέτρα στην εκπαίδευση (αφίσα, ανακοίνωση ΕΛΜΕ-12/4) και για αυτό πάρθηκαν αποφάσεις για όλα αυτά
  • Οι αποφάσεις πάρθηκαν με ψήφους των Παρεμβάσεων, του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ. Τα ΣΥΝΕΚ και πάλι επιτίθενται κατά του πρόεδρου και όχι κατά του ΠΑΜΕ και τις ΔΑΚΕ!
Το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ.(31/5) αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ψήφισε μαζί τις Παρεμβάσεις, όπως  έκανε στο Δ.Σ. (25/5) για το πρώτο σημείο των καταγγελιών!
Πέμπτη αθλιότητα
Σημείο τρίτο των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ. Για την παράσταση διαμαρτυρίας όλων των ΕΛΜΕ στις 1/4, στην Περιφερειακή Δ/ση Εκπ/σης κατηγορείται ο πρόεδρος ότι δήθεν δεν υπήρχε απόφαση της ΕΛΜΕ και ότι πήρε μέρος σε επεισόδια που σταμάτησαν την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπ. Παιδείας». Λένε ψέματα!
  • Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ πήρε απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα στην τεχνική εκπαίδευση και για τη μισθολογική αναγνώριση των συναδέλφων της περιόδου της διαθεσιμότητας, με ψήφους ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ στις 31/3 δια περιφοράς,  όπως έγινε από όλες τις ΕΛΜΕ.
  • Με αποφάσεις όλων των ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στις 1/4 (κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ στις 31/3) και η  μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, οι τοποθετήσεις προέδρων, μελών Δ.Σ. και συναδέλφων ματαίωσαν τη φιέστα «διαλόγου».
  • Είναι αστειότητα η κατηγορία των ΣΥΝΕΚ ότι η στάση  του προέδρου στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 1/4 ήταν αυτή που ματαίωσε τον «διάλογο»!
Έκτη αθλιότητα
Σημείο τέταρτο των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ. Για την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και τη δήθεν αυθαίρετη προσθήκη που επικαλούνται ότι προστέθηκε από τον πρόεδρο στο Δ.Σ.(29/3): «η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και προωθεί και νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα…». Λένε ψέματα!
  • Η προσθήκη κατατέθηκε ενιαία στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 7/3 στο Δ.Σ. (29/3) και έτσι ψηφίστηκε.
  • Η συγκεκριμένη προσθήκη αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και έχει διατυπωθεί πολλές φορές στις ανακοινώσεις και τις αφίσες της ΕΛΜΕ (28/1, 4/3,1/4, 13/4, 13/5, 19/5 κ.ά.). 
  • Στο Δ.Σ. (29/3) ήταν παρόντες: 2 μέλη Παρεμβάσεις, 1 ΣΥΝΕΚ, 1 ΠΑΜΕ. Με αυτούς τους συσχετισμούς οι Παρεμβάσεις μπορούσαν να πάρουν όποια  απόφαση ήθελαν.  Επέλεξαν όμως να πάρουν ίδια απόφαση με τη Γ΄ και Δ΄ ΕΛΜΕ για να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας.
  • Σε διάλογο μεταξύ όλων των προέδρων και γραμματέων όλων των ΕΛΜΕ μέσω mail τους (2/4, 3/4) για τη διαμόρφωση κοινής ανακοίνωσης, ρητές αντιρρήσεις για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και της αφίσας δηλώθηκαν μόνο από τους  πρόεδρους της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ.
  • Ο πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ, στις 30/3, στις 10.19 π.μ. από το προσωπικό του mail έστειλε την ανακοίνωση πρώτα στη γραμματέα, για να την προωθήσει στα σχολεία, και όταν δεν ανταποκρίθηκε, την έστειλε ο ίδιος από το mail της ΕΛΜΕ στις 11.11 π.μ.
  • Ο πρόεδρος, όπως και άλλες αποφάσεις τις κοινοποιεί ο ίδιος στα σχολεία, όταν δεν μπορεί η γραμματέας, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα από κανέναν, ούτε και από τη γραμματέα να έχει τεθεί θέμα  στο Δ.Σ., έκανε το ίδιο και με αυτήν την ανακοίνωση.
  • Τα ΣΥΝΕΚ επιλεκτικά διαμαρτύρονται, το ποιος προωθεί τις ανακοινώσεις στα σχολεία και μόνο όταν από τις ανακοινώσεις θίγεται η κυβέρνηση, γιατί στο συγκεκριμένο mail που έστειλε ο πρόεδρος περιείχε άλλα δύο συνημμένα (πρόσφυγες, αφίσα) για τα οποία δε διαμαρτυρήθηκαν.
Έβδομη αθλιότητα
Σημείο πέμπτο των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ. Για την καταγγελία των Παρεμβάσεων στις 21/4 για τη γραμματέα της ΕΛΜΕ επειδή έστειλε στα σχολεία ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζει την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τους διορισμούς ως απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
  • Κατά αρχήν είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας, όπως και κάθε παράταξης, να κάνει κριτική σε οποιαδήποτε παράταξη και μέλος του Δ.Σ.
  • Τονίζουμε ότι στο Δ.Σ.(21/4) δεν τέθηκε για ψήφιση καμιά πρόταση που περιείχε την απόφαση της ΟΛΜΕ για τους διορισμούς, άλλωστε δε μπορούσε να τεθεί γιατί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ κοινοποιήθηκε την Τετάρτη(20/4), ενώ η συνεδρίαση της ΕΛΜΕ έγινε την Τρίτη (19/4/).
  • Η μόνη πρόταση που ψήφισε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης 19/4, με ψήφους ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ ήταν  η κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στην περιφερειακή Δ/ση Εκπ/σης και μόνο αυτή όφειλε να στείλει η γραμματέας στα σχολεία.
  • Επισημαίνουμε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για την κινητοποίηση που ψήφισαν. Αυτό φαίνεται και από το ότι η Α΄ ΕΛΜΕ καλούσε σε συγκέντρωση στη 1.00 μ.μ., η Β΄ ΕΛΜΕ στις 1.30 μ.μ. και η Ε΄ ΕΛΜΕ στις 12.00 μ.!!!
Όγδοη αθλιότητα
Σχετικά με τις γενικές κατηγορίες που τα ΣΥΝΕΚ επικαλούνται για τη στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ κατά της ΟΛΜΕ, περί οικειοποίησης της δράσης των μελών του Δ.Σ., τις δήθεν κρυφές συναντήσεις με τη διοίκηση, την έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, το ποιος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη που τις θεωρούν ως αντικαταστατικές ενέργειες!
  • Επιδιώκουν με βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς να δώσουν βάρος στις ανυπόστατες καταγγελίες τους για να πετύχουν τα σχέδια τους.
  • Η πραγματικότητα της ίδιας της λειτουργίας της ΕΛΜΕ τους διαψεύδει κατηγορηματικά. Το Δ.Σ. συνεδρίασε 11φορές, συζήτησε συνολικά 49 θέματα και υπήρξαν αποφάσεις που αποδεικνύουν τη λειτουργία της ΕΛΜΕ.  Οι Παρεμβάσεις ψήφισαν σχεδόν όλες τις αποφάσεις, το ΠΑΜΕ τις 35, η ΔΑΚΕ τις 33 και τα ΣΥΝΕΚ τις 28. Η  κάθε παράταξη κρίνεται στους συναδέλφους από την υλοποίηση των αποφάσεων.
  • Σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ. είμαστε η μόνη παράταξη που ζητήσαμε το Δ.Σ. να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, όταν όλοι οι άλλοι πρότειναν και αποφάσισαν δύο φορές το μήνα.
  • Τολμούν να μιλάνε για το ποιος καθορίζει την Η. Δ. των συνεδριάσεων, αντί να πουν ποια θέματα πρότειναν και δεν έγιναν αποδεκτά, και μάλιστα, όταν είμαστε από τις λίγες ΕΛΜΕ που στέλνουμε  ημερήσια διάταξη στα σχολεία, αλλά και με συνεκτικό τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ.
Είναι φανερό ότι αυτό που ενοχλεί την ηγεσία των ΣΥΝΕΚ είναι ότι η ΕΛΜΕ, λειτουργώντας με αυτοτέλεια σαν σωματείο από την κυβέρνηση και τα κόμματα, συνεχίζει να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και το δίκαιο των συναδέλφων και για αυτό παίρνει αποφάσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και της σημερινής κυβέρνησης.
Η σκευωρία τους αποκαλύπτεται, οι κατηγορίες τους καταρρέουν και ο κλάδος πρέπει να πάρει τώρα την υπόθεση στα χέρια του και να μιλήσει, να υπερασπιστεί την αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ, για να μην περάσουν τα σχέδιά τους να διαλύσουν το σωματείο. Συμμετέχουμε στο Δ.Σ. της Τρίτης 7/6, στις 8.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ,  στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12μ. στο Αγ. Βενιζέλου και στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 9/6, στις 7.00 μ.μ., στο 1 Γ/Σ Σταυρούπολης.