Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

18.2.19

Αγων. Παρεμβάσεις–Συνεργαζόμενοι: Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΔΕ Δ. Θεσ/νίκης (14/2/2019)

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συνεργαζόμενοι
Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΔΕ  Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης (14/2/2019)
Επικίνδυνοι και ολισθηροί δρόμοι για το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
 
Στις 14-2-2019, ημέρα Πέμπτη, συμμετείχαμε σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. Συμμετείχαν οι Μ. Ζαφειρίου (αναπληρωτής του Δ/ντης Εκπ/σης), Φ. Παπαδοπούλου, Ν. Καραμουζάς (αναπληρωτής του Μ. Μπέλλας), ο Γ. Τσοκανάρας (αναπληρωτής του Χ. Βαϊτσίδη), και από τις Παρεμβάσεις ο Χ. Ζαγανίδης. Η Φ. Παπαδοπούλου μας ανακοίνωσε ότι είναι πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ στη θέση του Δ/ντη Εκπ/σης, τον οποίο και αντικαθιστά στο ρόλο του προέδρου. Το  ΠΥΣΔΕ απασχόλησαν  έξι θέματα.

Συναδέλφισσες-οι
Για άλλη μια φορά θέλουμε να υπογραμμίσουμε την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ, η οποία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά δεν μας επέτρεψε να έχουμε δευτερολογία στη συζήτηση του τρίτου θέματος, επισημαίνοντας ότι θα μας δώσει το λόγο, αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία επί του θέματος! Δηλώσαμε ότι αποχωρούμε από τη διαδικασία και από την ψηφοφορία γιατί θεωρούμε ανεπίτρεπτο να επιχειρείται να εξοστρακιστεί  η διαφορετική άποψη με πρακτικές που οδηγούν σε επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους. Επισημαίνουμε ότι τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ έρχονται και παρέρχονται, όμως οι ενέργειες μένουν και στιγματίζουν όχι μόνο ένα όργανο, αλλά και το κάθε μέλος του ξεχωριστά.

Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της αναπληρώτριας πρόεδρου του ΠΥΣΔΕ,-διορισμένο μέλος της διοίκησης και μέλος της παράταξης των ΣΥΝΕΚ, που απαγόρευσε! σε αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ να μιλήσει ,εισάγουν «νέα ήθη» ξένα τόσο με τις θέσεις και διεκδικήσεις του κλάδου όσο και με τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής δεοντολογίας. Η κομματική - παραταξιακή μεροληψία ταιριάζουν σε ρόλου κυβερνητικού εντολέα  και όχι στο  ρόλο του προέδρου και του αναπληρωτή του που είναι η διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των μελών του.

Θέματα ημερήσιας διάταξης και αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ

Θέμα 1ο: Τροποποίηση χορηγηθείσας άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή: Εγκρίθηκε  για έναν συνάδελφο η τροποποίηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. (ομόφωνα η απόφαση)

Θέμα 2ο: Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κατόπιν επιστροφής από άδεια: Η συνάδελφος είχε αρχική τοποθέτηση ως αποσπασμένη από όπου και πήρε άδεια που δικαιούται από το ΓΕΛ Ρεντίνας, προτείναμε να πάει στο σχολείο που αρχικά τοποθετήθηκε με βάση τη διαδικασία που ισχύει και οι συνάδελφοι από άδεια επιστρέφουν στην οργανική τους θέση. Η πρόταση έγινε αποδεκτή παρά την αρχική πρόταση της προέδρου του ΠΥΣΔΕ να πάει σε σχολείο που θα προκύψει κενό τις επόμενες μέρες.
Θέμα 3ο: Κατάρτιση προσωρινού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών: Έγινε καταμέτρηση των μετρήσιμων κριτηρίων για τρεις συναδέλφους που με αίτησή τους, μετά και από αξιολόγηση μέσω συνέντευξης, οι δύο από αυτούς θα τοποθετηθούν ως Υπεύθυνοι Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Το ΠΥΣΔΕ με απόφασή του αρνήθηκε να προσμετρηθούν μόρια για τον έναν συνάδελφο που αντιστοιχούν σε διδακτορικό, γιατί ενώ έχει αναγνώριση από το Δικατσά, δεν έχει προσκομίσει τον τίτλο και μετάφρασή του, ενώ για τους άλλους δύο δεν προσμετρήθηκαν μόρια μεταπτυχιακών, γιατί ενώ έχουν προσκομίσει τους τίτλους, δεν έχουν τη μετάφρασή τους. Μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα πριν αρχίσει η ψηφοφορία και μετά την αρχική τοποθέτηση όλων των μελών, στην οποία πρώτοι τοποθετηθήκαμε, να καταθέσουμε την πρόταση μας. Προτείναμε το ΠΥΣΔΕ να προσμετρήσει τα μόρια των συνάδελφων, γιατί είναι  επιβεβαιωμένα από τα δικαιολογητικά τους. Τα μόρια αυτά να είναι σε ισχύ μέχρι την μέρα εξέτασης των ενστάσεων, με την υποχρέωση των συναδέλφων να προσκομίσουν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και αν δεν το κάνουν, να τους αφαιρεθούν τα αντίστοιχα μόρια. Τα τέσσερα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποφάσισαν να μην προσμετρηθούν τα μόρια των συναδέλφων.  (Αποχωρήσαμε από τη διαδικασία και δεν συμμετείχαμε στην ψηφοφορία)

Θέμα 4ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη εκπαιδευτικών: Εγκρίθηκε για 14 συναδέλφους η προϋπηρεσία τους. (ομόφωνα η απόφαση)

Θέμα 5ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη εκπαιδευτικών: Εγκρίθηκε  για 50 συναδέλφους η προϋπηρεσία τους (6 που έχουν προσληφθεί για το Κρατικό  Πιστοποιητικό Γλώσσας και 44 στην Ενισχυτική Διδασκαλία (ομόφωνα η απόφαση)

Θέμα 6ο: Εξέταση αιτήσεων –ενστάσεων εκπαιδευτικών
  • Ένσταση συναδέλφου ΠΕ11, γιατί το ΠΥΣΔΕ στη συνεδρίασή του (30/1) έκανε δεκτή ένσταση συναδέλφου να μην διατεθεί για συμπλήρωση ωραρίου για λόγους υγείας. Υπενθυμίσαμε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το ΠΥΣΔΕ έκανε αποδεκτή για λόγους υγείας ένσταση και άλλου συναδέλφου, για την οποία δεν ενίσταται. Προτείναμε και έγινε αποδεκτή η πρόταση να καλεστεί η συνάδελφος στο ΠΥΣΔΕ και να καταθέσει τις απόψεις της και μετά το ΠΥΣΔΕ να πάρει θέση για την ένστασή της. Η αρχική πρόταση της αναπληρωματικής προέδρου του ΠΥΣΔΕ ήταν να απορριφτεί η ένσταση.
  • Αίτηση συναδέλφου ΠΕ11 να διατεθεί εξ ολοκλήρου σε κενό σε πιο κοντινό σχολείο για οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας. Η αίτηση δεν έγινε αποδεκτή. Προτείναμε να κοινοποιηθούν τα δυο κενά που υπάρχουν στην ειδικότητα ΠΕ11 και να καλεστούν όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται σε συνάντηση με το ΠΥΣΔΕ και μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους, να διευκολυνθεί η συνάδελφος. (Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή)
  • Ένσταση συναδέλφου αναπληρώτριας ΠΕ04.01 να μην διατεθεί για συμπλήρωση ωραρίου για 3 ώρες στο 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης. Η ένσταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και η συνάδελφος συμπλήρωσε το σύνολο των ωρών διδασκαλίας της με μετακίνησή της σε άλλο  σχολείο. Επισημάναμε ότι λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης των  μελών του ΠΥΣΔΕ με όλα τα στοιχεία, έγιναν συνεχείς αλλαγές στη συγκεκριμένη συνάδελφο. Τοποθέτησή της στις … Έγκριση αλλαγής του προγράμματος της με περισσότερες ώρες σε μάθημα Β΄ ανάθεσης στις 30/1 και απόφαση μετακίνησής της στο 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης και τώρα νέα μετακίνηση!
Θέμα 7ο: Διαθέσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις διάθεσης εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου: Η Διεύθυνση κατέθεσε δια της αναπληρώτριας πρόεδρου του ΠΥΣΔΕ  πρόταση συνολικά για έξι διαθέσεις συμπλήρωσης ωραρίου, τροποποιήσεις και ανακλήσεις διάθεσης εκπαιδευτικών.
  • Διάθεση και τροποποίηση διάθεσης δύο συναδέλφων ΠΕ11: δεν συμφωνήσαμε στη διάθεση και στην τροποποίηση διάθεσης γιατί οι συνάδελφοι πηγαίνουν να καλύψουν σχολείο που έχει ολόκληρο κενό και το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε να σπάσει το κενό, αντί να επιμένει στην πρόσληψη αναπληρωτών. (Το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε τη διάθεση)
  • Διάθεση συναδέλφου ΠΕ11: Το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε να συζητήσει τη διάθεση σε επόμενη συνεδρίασή του γιατί έχει σχέση με την ένσταση της συναδέλφισσας ΠΕ11 που αναφέρθηκε στο έκτο θέμα.
  • Διάθεση συναδέλφου ΠΕ05 από το ΓΕΛ Αξιού στο Γυμνάσιο Αξιού. (Ομόφωνη απόφαση)
  • Ανάκληση της διάθεσης συναδέλφου ΠΕ86 λόγω επιστροφής από άδεια συναδέλφου που κάλυπτε μέρος του ωραρίου του. (Ομόφωνη απόφαση)