Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

9.11.15

Πρωτοβάθμια Σωματεία Θεσ/νίκης: όλοι στην απεργία 12/11, Καμάρα, 10πμ


ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, Καμάρα στις 10πμ

Συμμετέχουμε στην απεργία, διαδηλώνουμε, οργανώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς γιατί μόνο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία μπορούν παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, να ανατρέψουν παλιά και νέα μνημόνια, να τερματίσουν την πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Να διαμορφώσουν όρους παλλαϊκής σύγκρουσης και προοπτικές νικηφόρας αναμέτρησης υπερασπιζόμενοι στο σήμερα τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, αν τολμήσουμε να βρεθούμε στο τιμόνι της ιστορίας!

Με αγώνα μαζικό, ταξικό, γενικευμένο. Αγώνα με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, θα ενοποιεί και θα συντονίζει την πάλη τους, θα στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους. Αγώνα ενάντια σε κάθε νόμο και μέτρο, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, αλλά και με συνολικό περιεχόμενο ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ και των μνημονίων, με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου.

Η εμπειρία των μεγάλων αγώνων και των προηγούμενων μαχών μας έδειξε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρος αγώνας για κανέναν με περιεχόμενο «να εξαιρεθεί ο δικός μου κλάδος» ή με τη λογική «να κερδίσουμε λίγο χρόνο». Απαιτείται συντονισμένος και ενιαίος πανεργατικός αγώνας: Αγώνας ενάντια στα μέτρα που ψηφίζονται, μαζί με πάλη για τα κοινωνικά αναγκαία αιτήματα όπως η διαγραφή του χρέους, η σύγκρουση με τον μονόδρομο του κεφαλαίου, η ρήξη και έξοδος από ευρώ και ΕΕ, η κρατικοποίηση-εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, κ.α. Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό, αλλά και αγώνας της τάξης μας ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις, για ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη φτώχεια που γεννά τον ξεριζωμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να τον οργανώσει ο –παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Η ΓΣΕΕ έχει αποδεχτεί την πολιτική των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», έχει ψηφίσει τα μνημόνια, λέγοντας ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, συντασσόμενη με τον ΣΕΒ και όλο το «μαύρο μπλοκ». Στην ΑΔΕΔΥ, οι κυρίαρχες δυνάμεις ασκούν «κριτική» σε ορισμένες πλευρές και στις πιο ακραίες και αντιδραστικές εκφράσεις των νόμων και μέτρων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολική κατεύθυνση, τους στόχους και την πολιτική του μαύρου μετώπου.

Απέναντι σε αυτούς, ο αγώνας μέσα από τα ταξικά σωματεία, μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά: εργαζόμενους και άνεργους, νέους και παλαιότερους εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, Έλληνες και μετανάστες. Ας τον δώσουμε ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε και να παλέψουμε νικηφόρα για το μέλλον όλων μας.

                     ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
            ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ