Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

16.11.15

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Συνεχίζουμε την στήριξη μας στους πρόσφυγες

Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ
Πρ.Κορομηλά 51
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Παρασκευή 20/11, 2:30μμ, 1ο Λύκειο Σταυρούπολης παραλαβή χρημάτων/ειδών ανάγκης/ρουχισμό.
Κυριακή 21/11, 10:30πμ, 1ο Λύκειο Σταυρούπολης αναχώρηση για την Ειδομένη.
Συνεχίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών επισκεφτήκαμε την Κυριακή 8/11 για τέταρτη φορά την Ειδομένη, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τους πρόσφυγες.
Και στην τέταρτη επίσκεψη μας στην Ειδομένη διαπιστώσαμε την παντελή απουσία κάθε κρατικής υπηρεσίας. Η διατροφή, ένδυση και ιατρική φροντίδα συνεχίζει να παρέχεται αποκλειστικά από εθελοντές.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συμμετείχε στην αντιπροσωπεία μελών των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. την Πέμπτη 5/11 που πραγματοποίησε παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Με υπόμνημα αλλά και με την παρουσία μας θέσαμε τα αιτήματα για άμεση κρατική στήριξη των προσφύγων (γεύμα, υγειονομική βοήθεια, βελτίωση εγκαταστάσεων, καθαριότητα, κ.ά.) Η υπουργός δεν απάντησε θετικά ούτε σε ένα από τα αιτήματα που θέσαμε, δικαιολογώντας τη στάση της με το ότι αυτό το θέμα το χειρίζονται οι υπουργοί Φλαμπουράρης και Μουζάλας! Μας δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στους υπουργούς, όμως αρνήθηκε να μας προσκομίσει γραπτώς τις απαντήσεις των υπευθύνων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί πολύ θετική και συγκινητική την ανταπόκριση συναδέλφων και συλλόγων διδασκόντων στο κάλεσμά του για συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. 
  • Τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και έχουν συνεισφέρει με χρήματα (που διατέθηκαν για την αγορά των αναγκαίων ειδών) και με είδη πρώτης ανάγκης από τα ίδια, καθώς και με ρουχισμό : 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου, 3ο Λύκειο Ευόσμου, 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 1ο Λύκειο Σταυρούπολης, 2ο Λύκειο Σταυρούπολης, 4ο Λύκειο Σταυρούπολης, 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελοκήπων, 1ο Λύκειο Αμπελοκήπων, 2ο Λύκειο Αμπελοκήπων, 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων, 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, 2ο Γυμνάσιο Κορδελιού, 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, 2ο Λύκειο Κορδελιού, 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, 1ο Λύκειο Μενεμένης, Γυμνάσιο Ασσήρου, Λύκειο Ασσήρου, Γυμνάσιο Καλλιθέας, Λύκειο Καλλιθέας, Λύκειο Διαβατών, Γυμνάσιο Μυγδονίας, Λύκειο Μυγδονίας

  • Τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και έχουν συνεισφέρει με ρουχισμό: Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, 3ου Γυμνασίου Κορδελιού, 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.
  • Χρήματα για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης έχουν συνεισφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βρεφονηπιοκόμων, καθώς και μεμονωμένοι συνάδελφοι και συμπολίτες μας.
  • Επισημαίνουμε τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία των συναδέλφων του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού, του 2ου ΓΕΛ Σταυρούπολης και του 5ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου που απευθύνθηκαν και στους μαθητές τους.
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να συνεχίσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε για το σταμάτημα των πολέμου, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία με το δολοφονικό χτύπημα πολιτών, αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, τις Κυβερνητικές ευθύνες, καθώς και να διεκδικήσουμε τη στήριξη των προσφύγων από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς.
Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων που δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, στα πλαίσια της άμεσης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες να συνεχίσουν τη συγκέντρωση χρημάτων ή ειδών πρώτης ανάγκης κατά σχολείο και να ενημερώνουν τα μέλη του Δ. Σ., στα οποία μπορούν να δίνουν και τα χρήματα. Οι σύλλογοι μπορούν να συγκεντρώνουν είδη ρουχισμού ( μόνο μπουφάν, αδιάβροχα, παπούτσια, κάλτσες), τα οποία να τα χωρίζουν σε ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και κατά είδος.
Για όσα σχολεία θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης έχουμε ενημερωθεί για αυξημένες ανάγκες στα παρακάτω είδη: κράκερ, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, χυμοί, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, παστέλια, βρεφικές τροφές σε βαζάκια, γάλα βρεφικό, κρέμες, μωρομάντηλα.
Οι σύλλογοι με εκπρόσωπό τους και οι συνάδελφοι καλούνται να συμμετέχουν στις συγκεκριμένες συναντήσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.
Παρασκευή 20/11, 2:30 μ.μ , 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης : συνάντηση συναδέλφων – εκπροσώπων των συλλόγων για παράδοση χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, για την τακτοποίηση του ρουχισμού, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ – μάρκετ. Παρακαλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να βοηθήσουν.
Κυριακή 21/11, 10:30 π.μ. : αναχώρηση για την Ειδομένη από το 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης και υλοποίηση νέας δράσης αλληλεγγύης.