Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

1.11.15

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά: ανακοίνωση για την απεργία 12/11




(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ &

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
Όσο δεν αγωνιζόμαστε και δεν τολμούμε χρεοκοπούμε!
Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου!
Η πανεργατική απεργία που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 12 Νοέμβρη έρχεται μετά από ένα χρόνο περίπου αγρανάπαυσης και ανακωχής απέναντι στην κυβέρνηση και τους δανειστές – αφού το ξεπουλημένο τομάρι και πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος έκανε προπαγάνδα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου υπέρ του ΝΑΙ και του συστήματος - και ουσιαστικά μετά από 3 χρόνια νηνεμίας όπου όλες οι ελπίδες είχαν επενδυθεί στο περίφημο «κάτσε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε». Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε, διαπραγματεύτηκε και υποτάχτηκε πλήρως στις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού και του συστήματος. Πράγμα λογικό αφού από την αρχή η βάση της γραμμής του που ήταν «θα πείσουμε και θα συνεννοηθούμε με τους δανειστές» ήταν εξωπραγματική. Έτσι έφερε, ψήφισε και θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του παλιού Ιταλού μεγιστάνα Ανιέλι ότι «η αριστερά καμιά φορά μπορεί να περάσει αντιλαϊκά μέτρα που δε θα μπορούσε η δεξιά». Μόνο που για μας και για τις δυνάμεις του κινήματος το μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Βρίσκεται απέναντι μας, στην πλευρά του ταξικού αντιπάλου!
Ισοδύναμα: Να δούμε ποιος θα φαγωθεί ή διαίρει και βασίλευε;
            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχτεί πλήρως το μνημονιακό πλαίσιο που παραμένει ακριβώς το ίδιο. Θα πάρει εξίσου αντιλαϊκά μέτρα με τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Θα επιχειρήσσει να χρυσώσει το χάπι με τα λεγόμενα ισοδύναμα. Όμως πέρα από το ότι είναι αυταπάτη το λιγότερο νεοφιλελεύθερο ή πιο ανθρώπινο μνημόνιο είναι και μια επικίνδυνη λογική που διασπάει το λαό και την εργατική τάξη. Να πληρώσουν όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να πληρώσουμε πιο ακριβό το μοσχάρι; Να κοπούν οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ ή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ; Να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών ή να μειωθεί σε όλους λίγο ο μισθός; Και η κατρακύλα δε θα έχει τέλος και με πολυδιασπασμένο και απελπισμένο το λαό τελικά θα υιοθετηθούν – αργά ή γρήγορα – όλα τα παραπάνω!

Το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν αν μπουν σε μια τέτοια λογική.  Χρειάζεται μέτωπο αντίστασης και κοινωνικό μέτωπο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου και τα μνημόνια. Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιήσουμε τη γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας τα όρια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος και λαός οργανωμένος μπορεί να επιβάλλει ένα διαφορετικό σχεδιασμό από τις διάσπαρτες 24ωρες απεργίες και  να κλιμακώσει τον αγώνα του για να βγει από το σημερινό καταθλιπτικό τοπίο!
3ο μνημόνιο, δημόσιο σχολείο και εκπαιδευτικός
Χρηματοδότηση:
Με βάση τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν και τους προϋπολογισμούς ως το 2018 παγίωση –μείωση στο 2%. Έμμεση ώθηση στην εμπορευματοποίηση δια των «χορηγών» ή εγκατάλειψη.
Μισθός
Νέο μισθολόγιο από το 2016 με σταθεροποίηση-μείωση δαπανών. Συνδεδεμένο με την αξιολόγηση – κανιβαλισμό μέσα στο σχολείο και με αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Πάγωμα αυξήσεων και αλλαγής κλιμακίου τουλάχιστον για τα επόμενα 4 χρόνια. Μειώσεις κυρίως για τους «παλαιούς». Και βεβαίως συνεχόμενη μείωση του «κοινωνικού μισθού» μέσω της αύξησης της φορολογίας, των αυξήσεων στο ΦΠΑ, της ακρίβειας.
Σύνταξη-περίθαλψη.
Αύξηση ορίων ηλικίας στα 67. Μειώσεις συντάξεων-κατάργηση επικουρικών (50% μείωση στο ΜΤΠΥ).  Αύξηση συμμετοχής για τον ασφαλισμένο για εξετάσεις λόγω υποχρηματοδότησης.
Δημόσιο σχολείο.
Στοίβαγμα μαθητών σε πολυπληθή τμήματα και συγχωνεύσεις τμημάτων – σχολείων λόγω έλλειψης διορισμών. Εγκατάλειψη «παράλληλων» δομών (παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή κλπ).
Εργασιακές σχέσεις
Αξιολόγηση, δήθεν που θα επαινεί και δε θα τιμωρεί. Πρακτικά διαχωρισμός-κανιβαλισμός μεταξύ των συναδέλφων, κυνήγι και γλύψιμο για επιδόματα ευθύνης και «εθελοντικής προσφοράς». Αύξηση ωραρίου με βάση και την έκθεση του ΟΟΣΑ αλλά και με βάση ότι η απουσία διορισμών (πρωτογενή πλεονάσματα γαρ) οδηγεί προς τα εκεί.

Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για:
·        Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία – ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!
·       Όχι σε αυξήσεις στα όρια ηλικίας και στη μείωση των συντάξεων. Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
·       Όχι στο νέο μισθολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς – να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
·       Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών!
·  Μαζικοί διορισμοί για τη λειτουργία των σχολείων. Όχι σε συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων. Όχι σε αύξηση ωραρίου – 20 μαθητές στο τμήμα
·      Όχι στη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ  - μας τα έχετε πάρει από παντού!
·      Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για το χρέος! Κάτω τα χέρια από το λιμάνι του Πειραιά!
·      Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα – Να σταματήσουν όλες οι διώξεις συνδικαλιστών αγωνιστών
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος! Είναι εξαθλίωση και εσαεί χρεοκοπία! Μονόδρομος είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές, την ευρωζώνη - Ε.Ε., τις ΗΠΑ!