Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

11.11.15

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπ/κών: όλοι και όλες την Πέμπτη 12/11 στην Γενική Απεργία!


Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
                  Αθήνα 8/11/2015
Συμμετέχουμε όλοι και όλες την Πέμπτη 12/11 στην Πανελλαδική-Πανεργατική Γενική Απεργία! Συγκέντρωση στις 11πμ στο Μουσείο.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε το δημόσιο σχολείο πραγματικά ρημαγμένο: η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι μηδενικοί διορισμοί, οι περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών σε συνάρτηση με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων, οδήγησαν στην εκρηκτική φετινή κατάσταση. Δύο μήνες μετά, και η κατάσταση παραμένει δραματική. Χιλιάδες συνάδελφοι μας μένουν άνεργοι και βλέπουν το νέο περιβάλλον της επισφάλειας και των εργασιακών σχέσεων που διαμορφώνεται, χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται, οι μαθητές βλέπουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα να θυσιάζονται στο όνομα των δημοσιονομικών περιορισμών και οι γονείς καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν πολλά για να καλύψουν τα «κενά» του δημόσιου σχολείου.
Οι αιτίες των παραπάνω γνωστές. Η πολιτική που συνεχίζει επάξια η νέα συγκυβέρνηση, των περικοπών και των μνημονιακών δεσμεύσεων, θέτει ως προτεραιότητα την υποταγή στις απαιτήσεις της ΕΕ και στις «βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ». Το ΕΣΠΑ, βασική πηγή χρηματοδότησης, υποβαθμίζει ολόκληρες δομές του δημόσιου σχολείου -ολοήμερο, ειδική αγωγή, ειδικότητες, υποστηρικτικές δομές- καθώς αυτές υπάρχουν όσο πιστώνονται κονδύλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περίφημες περιοχές «εξόδου» -Αττική, Δυτ. Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο - οι οποίες φέτος εξαιρέθηκαν της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης καθώς εμφανίζονται να  παρουσιάζουν  αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος! Οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται περαιτέρω, οι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται πρόχειρα προκειμένου να γίνει διαχείριση της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί, τα 27άρια-28άρια τμήματα γίνονται καθεστώς, τα σχολεία υπολειτουργούν… Άλλωστε ο Υπουργός Παιδείας μας προτρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά, έτσι γινόταν πάντα!
Εμείς, οι ελαστικά εργαζόμενοι, οι αδιόριστοι, οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να συρρικνώνονται, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα να απειλούνται, το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία να εξαφανίζεται. Το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών παλεύει για μόνιμη και σταθερή εργασία, όχι ως συντεχνιακό αίτημα, αλλά ως τη μόνη πραγματική ανάγκη και λύση για το 60% της άνεργης νεολαίας, της επισφαλώς, εκ περιτροπής και ανασφάλιστης συντριπτικής εργαζόμενης πλειοψηφίας, κομμάτι των οποίων είμαστε και εμείς.
Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων και των ΕΛΜΕ τους, των ομοσπονδιών τους, μέσα και έξω από τα σχολεία, στο Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μαζί με το σύνολο της κοινωνίας που βλέπει την εκπαίδευση να γίνεται εμπόρευμα για λίγους, που βλέπει τα παιδιά της να προετοιμάζονται να γίνουν οι επόμενοι άνεργοι, τα επόμενα φθηνά ανταλλακτικά στον εργασιακό μεσαίωνα της νέας εποχής. Καλούμε σε συστράτευση εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το σχολείο και την παιδεία που μας αξίζει, βάζοντας τέλος στη διαχρονική απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Δίνουμε τέλος στην πολυδιάσπαση και των διαχωρισμό. Ο αγώνας μας για να ανατρέψουμε την πολιτική και τα μέτρα που φέρνουν τα μνημόνια, που θα παλεύει για τις πραγματικές ανάγκες μας, με αποφασιστικότητα και διάρκεια, είναι μονόδρομος και το μοναδικό χρέος για όλους μας!