Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

5.11.15

Β' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: κάλεσμα στην απεργία 12/11

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Σαρωτική αντιλαϊκή επιδρομή αυτοί
Αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα εμείς

Η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου μνημονίου σημαίνει την κλιμάκωση μιας ακόμα φάσης της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η αντιδραστική επιδρομή και η συνεχής προώθηση μέτρων θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα εάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του δεν καταφέρει να την ανακόψει. Από τα 223 μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018, τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια, στο ΤΑΙΠΕΔ και σε πολλά άλλα πεδία.
Το νέο ασφαλιστικό που έρχεται άμεσα, ξεθεμελιώνει στην κυριολεξία την κοινωνική ασφάλιση.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο συντάξεων και του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά ταμεία και με το πόρισμα των σοφών να μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα ελεημοσύνης!
Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο παγώνει μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την κατάταξη στα ΜΚ, κάθε αύξηση στους μισθούς, αντί της άμεσης ανακούφισης με την βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών.
Τον προϋπολογισμό για το 2016 να προβλέπει άλλα 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Χωρίς ανάσα, ακολουθεί νέο πακέτο μέτρων για τα «κόκκινα δάνεια», την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, τη συνεχή φορολεηλασία.
Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σπρώξουν στις συστημικές και χρυσοπληρωμένες (ιδιωτικές) τράπεζες, ξανά άλλα 25 δις ευρώ, τα οποία παίρνουν από μας!
Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.

Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ, με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, με συνολική μείωση των δαπανών για την Παιδεία και δραματική υποχρηματοδότηση των σχολείων.
Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου. Το Νοέμβριο : νέο πλαίσιο αξιολόγησης, εφαρμογή της μαθητείας, δηλ. της φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, το Δεκέμβριο : νέο σύστημα κινητικότητας, τον Απρίλιο του 2016: εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου κλπ.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό, αξιολόγηση και αύξηση ωραρίου, προσχηματικούς διαλόγους, αντί της προώθησης λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών, ενώ η χρονιά ξεκίνησε και συνεχίζεται με ένα μπαράζ δικών αγωνιστών και νέων πειθαρχικών.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τους εργαζόμενους: Αγώνας και σύγκρουση!
Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια αποφασιστική αντίσταση στην πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, για κατακτήσεις στις διεκδικήσεις του κλάδου. Απαραίτητη προϋπόθεση να δοθεί αποφασιστική συνέχεια στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.
Είναι ανάγκη να σκεφτούμε και να δράσουμε, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων και με αποφασιστικότητα, διάρκεια, επιτροπές αγώνα, συσπείρωση μέσα στα σωματεία, συντονισμό, διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, πολύμορφες δράσεις και διάθεση σύγκρουσης να αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη.
Καλούμαστε όλοι, χωρίς αναμονή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσει ο αγώνας ώστε να μην περάσουν και να ανατραπούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η νέα φορολεηλασία, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και συνολικά η πολιτική του μνημονίου, που μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά: εργαζόμενους και άνεργους, νέους και παλαιότερους εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ας δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε και να παλέψουμε νικηφόρα για το μέλλον όλων μας.
Ένας σημαντικός σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι και η Πανεργατική Απεργία της 12 Νοέμβρη, που πρέπει να αποτελέσει μαζική και μαχητική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα και αρχή μιας πορείας αντεπίθεσης των αγώνων μας.
Κανένας για δουλειά, όλοι στην απεργία και τις διαδηλώσεις!
Ό λοι/ες στην απεργιακή προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την ΠΕΜΠΤΗ 12/11 ώρα 10 στην ΚΑΜΑΡΑ