Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.6.22

Γ' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ. και 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

     Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.   

 

Αποτελέσματα εκλογών Γ' συλλόγου Π.Ε. "Ο ΠΛΑΤΩΝ" (9/06/2022)

για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου και αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ:

 

Πρώτη δύναμη η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

 

 

2022

για Δ.Σ

%

Έδρες

2022

για ΔΟΕ

%

Έδρες

Ψήφισαν

411

 

 

411

 

 

Άκυρα/Λευκά

12

3%

 

19

4,6%

 

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

 

131

 

32,83%

 

2

 

126

 

32,14%

 

1

ΔΗΣΥ

108

27,06%

2

103

26,27

1

ΔΑΚΕ

106

26,56%

2

103

26,27

1

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κων (ΠΑΜΕ)

 

42

 

10,52%

 

1

 

43

 

10,96%

 

1

Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί

 

12

 

3%

 

0

 

17

 

 

4,33%

 

0

 

Χαιρετίζουμε τους/τις  συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου και αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Αρχαιρεσίες που με απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά δια ζώσης. Ανεξάρτητα από την εκλογική τους επιλογή, όλες και όλοι αυτοί οι συνάδελφοι εκτίμησαν το κρίσιμο επίδικο να υπερασπίσουν το σωματείο μας, τη στιγμή που δέχεται ολομέτωπη επίθεση από διοίκηση-Υπουργείο-κρατικούς μηχανισμούς, τη στιγμή που ο νόμος Χατζηδάκη στοχεύει στη διάλυση των συνδικάτων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους της εφορευτικής επιτροπής για τη συνεισφορά τους στις εκλογικές διαδικασίες σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη μέρα.

 

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου/αυτόνομου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρώτη δύναμη στο Σύλλογό μας.  Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα εκείνους/ες τους/τις συναδέλφους αναπληρωτές/τριες που συμμετείχαν ενεργά στην εκλογική διαδικασία είτε ως υποψήφιοι είτε ως συμμετέχοντες στις αρχαιρεσίες.

 

Μακριά από εμάς η φιλάρεσκη αντίληψη να πανηγυρίσουμε παραγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες της πολιτικής συγκυρίας που οδηγούν σε αυξημένη αποχή και στον Σύλλογό μας. Άλλωστε εμείς δεν συνηθίζουμε να πανηγυρίζουμε πάνω από καμένη γη και άδειες κάλπες όπως κάνουν άλλοι. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα αρνητικά αποτελέσματα του νόμου Χατζηδάκη στα σωματεία όλης της χώρας. Βαδίζουμε αταλάντευτα στην έμπρακτη ακύρωση του αντεργατικού νόμου. Ωστόσο, έχουμε και την υπομονή και την επιμονή και την εμπειρία να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα το σωματείο μας ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες αποτελεσματικότερα. Και θα το καταφέρουμε.

 

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να εμπιστευτούν τη συλλογική τους δύναμη και τη συλλογική τους φωνή, που δεν είναι άλλη από το σωματείο τους. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις, αγωνιστικές δράσεις, εκδηλώσεις, απεργίες, Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, να επανενταχθούν στη συλλογικότητα που ονομάζεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών και δίνει εδώ και δεκαετίες με συνέπεια σκληρές μάχες.

 

Ευχαριστούμε κάθε συνάδελφο/ισσα που  ενίσχυσε με τη φωνή, την πράξη, την ψήφο του το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στα σχολεία, στους αγώνες και στην κάλπη. Εκτιμούμε ότι η στήριξη σας στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον, για ένα εκπαιδευτικό κίνημα μαχητικό, ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, ένα κίνημα που θα δίνει αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής και όχι εθιμοτυπικές συμβολικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων. Για ένα κίνημα που θα ορθώνει αποφασιστικά τείχος απέναντι στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης, του ΑΣΕΠ και της αντιεκπαιδευτικής/αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Έτσι και θα συνεχίσουμε! Αποφασιστικά, για την υπεράσπιση των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για ζωή με δικαιώματα που αξίζει να ζεις, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης των όλων, των ίσων και των διαφορετικών! Συνεχίζουμε  αλλά αποφασιστικά, συναδελφικά και με διάθεση σύνθεσης και μετωπικής δράσης τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και στην λιτότητα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση. Γιατί δεν είμαστε τα τελευταία απομεινάρια μιας ρομαντικής εποχής που πέρασε, αλλά οι πρόδρομοι ενός λαμπρού μέλλοντος για τον κόσμο της εργασίας.