Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.6.22

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απάντηση στα ψέματα και την αισχρή στάση της ΔΑΚΕ ΔΕ κατά της Ε ΕΛΜΕ-Θ και εκπροσώπων της

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                       Θεσσαλονίκη, 9/6/2022
προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com
 
Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. με ασύστολα ψέματα και εμπάθεια επιτίθεται κατά της
Ε΄ΕΛΜΕ-Θ για να διασώσει τον Χ. Βαϊτσίδη
 
Με μία ανακοίνωση γεμάτη ψεύδη και πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, επιχείρησε η ΔΑΚΕ ΔΕ  στις 6/6  ''να ενημερώσει'', όπως λέει, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της καθαίρεσης του Χ. Βαϊτσίδη από το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Γεγονός αυταπόδεικτο, και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, καθώς μετά τη διαγραφή του από το πρωτοβάθμιο σωματείο, την ΕΛΜΕ, δεν μπορεί να συμμετέχει σε κανένα δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο όργανο.
Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και μένος στρέφεται εναντίον του προέδρου της Ε ΕΛΜΕ Χρήστου  Ζαγανίδη και των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων και της Αντεπίθεσης, επιχειρώντας να εμφανίσουν την διαγραφή του Βαϊτσίδη ως σκευωρία που οφείλεται σε παραταξιακή αντιπαράθεση. Αλήθεια, γιατί δεν αναφέρουν πουθενά ότι όλες οι καταγγελίες του ΔΣ για τη στάση του Χ.Β., ο οποίος πλαστογράφησε έγγραφα για να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, καθώς και η πρόταση διαγραφής του από την ΕΛΜΕ για τις αντικαταστατικές του ενέργειες, είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ; Γιατί αποσιωπούν ότι οι καταγγελίες των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα, εγγράφως και με το όνομά τους, για την προσβλητική, αυταρχική, απειλητική, εργοδοτική, απρεπή συμπεριφορά του Χ.Β., είναι ομόφωνες; Ο Χ.Β. καθαιρέθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ και αντικαταστάθηκε στο Δ.Σ. του Δικτύου Άλφα, όταν αυτό  πληροφορήθηκε τα αίσχη του από τις εργαζόμενες του Δ.Α.
 Ο  Χ.Β. κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του σε Γενική Συνέλευση στις 13/3, όπου δεν προσήλθε, απαξιώνοντας και το σωματείο και τους εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ στις 19/3 να εφαρμόσει το καταστατικό και να προτείνει σε ΓΣ τη διαγραφή του. Τον κάλεσε να απολογηθεί εγγράφως, κάτι που ποτέ δεν έκανε. Όρισε ειδική συνεδρίαση στις 28/4 για να απολογηθεί προσήλθε, μίλησε επί 1.5 ώρα, του έγιναν ερωτήσεις. Στη συνέχεια το Δ.Σ. επιβεβαίωσε ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση για τη διαγραφή του.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη Γ.Σ. στις 4/5 αποτελεί πιστή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του καταστατικού την οποία εισηγήθηκε  με ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση το Δ.Σ. στη Γ.Σ. η οποία και την ενέκρινε.
Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., μέλη της ΔΑΚΕ, αρκετοί εκτός ΕΛΜΕ, προκαλούσαν, απειλούσαν, χλεύαζαν τα μέλη του  ΔΣ, συναδέλφους, τις εργαζόμενες του Δ.Α. οι οποίες παραβρίσκονταν και με απόφαση της Γ.Σ. τους δόθηκε ο λόγος, ενώ βιντεοσκοπούσαν συνεχώς  και προκαλούσαν. Καταγγέλλουν συνάδελφο ότι τους βιντεοσκοπούσε, ενώ την ίδια ώρα τον απειλούσαν για τη ζωή του και στη συνέχεια ο Χ.Β. του επιτέθηκε, τον έπιασε από το λαιμό και του ξαναεπιτέθηκε με τέτοιο μένος που του έσκισε την μπλούζα που φορούσε! Χάρη στην ψυχραιμία των μελών του Δ.Σ. και την αποφασιστικότητα της πλειοψηφίας των συναδέλφων να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ψηφίσουν, η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε.
 Όταν  ξεκίνησε η ψηφοφορία, μυστική και με κάλπη, από τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, όπως προβλέπει το καταστατικό και είχε ανακοινωθεί στη ΓΣ, ο ΧΒ επιτέθηκε με βιαιότητα σε μέλη του ΔΣ, καλώντας και άλλα μέλη της ΔΑΚΕ να επιτεθούν μαζί με αυτόν. Πέταξε την κάλπη, χτύπησε  πισώπλατα και έριξε στις σκάλες τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ,  προσπάθησε να αποσπάσει τους εκλογικούς  καταλόγους από μέλη του ΔΣ στα οποία επιτέθηκε, χτύπησε μαζί με άλλα μέλη της ΔΑΚΕ  μέλος του ΔΣ  το οποίο λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και δημιούργησαν ένα απίστευτο σκηνικό  βίας. 
Δεν ισχύει ότι δεν επετράπη σε οικονομικά τακτοποιημένα μέλη να ψηφίσουν. Εξάλλου, 9 από τα μέλη της ΔΑΚΕ που στράφηκαν κατά της ΕΛΜΕ με ασφαλιστικά μέτρα για να δικαιώσουν τον Χ.Β., είχαν ψηφίσει, κάποιοι από αυτούς δεν είχαν πληρώσει τη συνδρομή τους, ενώ ορισμένοι, όπως οι ίδιοι μας είπαν, δεν γνώριζαν καν ότι συνυπογράφουν δικαστική προσφυγή κατά της ΕΛΜΕ. Εφορευτική επιτροπή από το καταστατικό μας προβλέπεται μόνο για τις εκλογές ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ και η διαδικασία γίνονταν από τα μέλη του Δ.Σ. Κανένας αποκλεισμός της ΔΑΚΕ δεν υπήρξε, αφού δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ.
 Μετά τις βίαιες ενέργειες του Χ.Β. και των συνεργών του  και ενώ μέλος του Δ.Σ. είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η σύζυγος του Χ.Β. προσήλθε κρατώντας την ταυτότητά της να ψηφίσει. Στη συνέχεια, όμως,  επιτέθηκε  σε μέλη του Δ.Σ. και έσκισε την κατάσταση ψηφισάντων, ενώ στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς του Χ.Β.,  κάθισε και ξάπλωσε στο πάτωμα. Ήρθε αμέσως ασθενοφόρο  και ο χώρος κατακλύσθηκε από αστυνομικούς  οι οποίοι ανέφεραν ότι τους κάλεσε ο Χ.Β.
Στη συνέχεια, έκαναν το αναμενόμενο. Κατήγγειλαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και μέλη των Παρεμβάσεων  ότι την χτύπησαν και την πέταξαν κάτω.  Στο δικαστήριο στις 6/6 εμφάνισαν  φωτογραφίες της συζύγου του Χ.Β. ξαπλωμένης στο πάτωμα που έσπευσαν να τραβήξουν τα μέλη της ΔΑΚΕ  για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Όμως, για δεύτερη φορά,  το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ ζητούσαν να μην ισχύσει η διαγραφή του Χ.Β.
 Όλα αυτά έγιναν με την παρουσία του προέδρου και του ταμία της ΟΛΜΕ οι οποίοι όχι μόνο  δεν έκαναν καμία ενέργεια για να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες και επιθέσεις του Χ.Β. και όσων συμμετείχαν σε αυτές, αλλά τις ενθάρρυναν με την παρουσία τους. Αλήθεια, τίποτε δεν είδαν από τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς του Χ.Β. και των μελών της ΔΑΚΕ τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΛΜΕ που παραβρέθηκαν στη Γ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ; Τι έχει να πει ένας από αυτούς που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό μέλους του Δ.Σ. από τον Χ.Β. και της ΔΑΚΕ; Τι συνδικαλιστικό ήθος εκπέμπουν άραγε όταν εργολαβικά η κεντρική ΔΑΚΕ, αλλά και οι ίδιοι, όπως τους επικαλείται ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ ΔΕ, όχι μόνο συμπράττουν ανοιχτά με τα αίσχη του Χ.Β., αλλά και με ψέματα στρέφονται κατά της Ε ΕΛΜΕ και των εκπροσώπων της! Άλλη μια μελανή σελίδα των εκπροσώπων της καθαρόαιμης κυβερνητικής παράταξης στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.  
Οι βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί περί αντιδημοκρατικής πρακτικής και οι αναφορές στον δικτάτορα Παπαδόπουλο είναι καθ' ομοίωσή τους. Αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές τις εξέθρεψαν και τις εκτρέφουν μέσα στις γραμμές τους. Αυτό το επιβεβαιώνουν τα συνεχή τους πραξικοπήματα μέσα στα σωματεία  στα οποία  η παράταξή τους πρωτοστατεί, αλλά και η τραμπούκικη στάση τους όπως τη βιώσαμε στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ.  Οι βιαιότητες του Χ.Β. και των μελών της ΔΑΚΕ, με την παρουσία και ανώτατων συνδικαλιστικών στελεχών τους, είναι ενδεικτική των τρόπων με τους  οποίους η κυβέρνηση  και η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ επιτίθενται για να διαλύσουν τα σωματεία και τις συλλογικές τους διαδικασίες. Στοχοποίηση αγωνιστών, βία και τραμπουκισμοί, δυνάμεις καταστολής, δίκες, όλα τα μέσα που χρησιμοποίησαν στα πέτρινα χρόνια  ενάντια  σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Η μαζική συμμέτοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας  να είναι η απάντησή μας.
Η ασυλία που τους προσφέρει η διασύνδεσή τους με την εξουσία που μας κυβερνά με αντιδημοκρατικό και βαθύτατα αυταρχικό τρόπο, δεν μπορεί  να αλλάξει την απόφαση του κλάδου για  διαγραφή του Χ.Β. γιατί οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική συμμετοχή τους στη Γ.Σ. είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τον διέγραψαν για την αντικαταστατική και απαράδεκτη στάση του.
Τέλος, πληροφορηθήκαμε, ότι το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 6/6 διαλύθηκε από τη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ για να μην πάρει θέση το Γ.Σ. για τα έκτροπα του Χ.Β. και της ΔΑΚΕ. Άλλη μία αντιδημοκρατική εκτροπή που τους εκθέτει. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου στις 8/6, που για δεύτερη φορά απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ για να μην ισχύσει η διαγραφή του, η πλειοψηφία του ΓΣ που κατέθεσε πρόταση αποπομπής του από το ΓΣ, αλλά και η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που απέστειλαν μέλος της στην πρόσφατη δίκη, οφείλουν να συμβάλλουν στην υλοποίησης της πρότασής τους και η ΑΔΕΔΥ  να σεβαστεί την απόφαση της  Ε ΕΛΜΕ, αλλά και των δικαστηρίων.
Για το Δ.Σ.
 
Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας
Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου