Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.6.22

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να ανακληθεί η "δυνητική αργία" για τον εκπαιδευτικό Κ. Κορδάτο

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ Θεσσαλονίκη 6/6/2022

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η «ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Κ. ΚΟΡΔΑΤΟΥ

Μείζον θέμα δημοκρατίας προκύπτει από την τιμωρητική και εξοντωτική απόφαση της Υπουργού Παιδείας να θέσει σε «δυνητική αργία» τον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο Τομέα του ΕΚ Αγρινίου και πρόεδρο της ΠΕΤΕΕΜ.

Το ιστορικό της υπόθεσης,αν και γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορά μια εκπρόθεσμη αναφορά για δήθεν απουσία του εκπαιδευτικού από τη λεγόμενη τηλ«εκπαίδευση», χωρίς η αναφορά αυτή να τεκμηριώνεται και να αποδεικνύεται.

Με την εν λόγω μεθόδευση, καταργείται η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας, που εισηγήθηκε να μην τεθεί σε αργία. Αγνοείται ακόμα η απόφαση - ΕΝΤΟΛΗ - του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ να ανασταλεί η απόφαση της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών. Με την απόφασή της, η υπουργός επαναφέρει έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία»Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη-Μητσοτάκη), που είχε καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας!

Η κ. Κεραμέως «αποφασίζει» και «διατάζει» με συνοπτικές διαδικασίες - να τεθεί σε δυνητική αργία ο Κώστας Κορδάτος, υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου. Απόφαση που βρίσκεται σε αντίθεση με την ο μ ό φ ω ν η εισήγηση - απόφαση (5-0 πράξη 1η/7-1-2022) τουΑ' Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εισηγήθηκε(ως έχει την αρμοδιότητα από το νόμο),να μην τεθεί ο Κώστας Κορδάτος σε δυνητική αργία.

Με την απόφαση αυτή η υπουργός παιδείας,ακυρώνει τα μέλη τού Πειθαρχικού Συμβουλίου που η ίδια όρισε, αλλά και τον θεσμικό τους ρόλο. Η Υπουργός αγνόησε παντελώς την εντολή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, το οποίο κατόπιν προσφυγής του εκπαιδευτικού  Κορδάτου Κώστα, αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών του το επίμαχο διάστημα , όπου "φέρεται να απουσίαζε" από την περίοδο της τηλεκπαίδευσης σε εργαστηριακά μαθήματα.

Η Υπουργική Απόφαση που θέτει σε «δυνητική αργία» τον εκπαιδευτικό - δημόσιο υπάλληλο, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση και με το Γνωμοδοτικό έγγραφο υπ. αριθ. 4758/11-1997/14-9-2012 του Ν.Σ. τ Κ., του γραφείου Πατρών, όπου υπάγεται διοικητικά η υπηρεσία.

Στην περίπτωση του Κ. Κορδάτου η απόφαση της υπουργού λέει το εξής τραγικό για τα νομικά δεδομένα: «φέρεται να απουσίαζε…»(;)Άρα βάζει κάποιον υπάλληλο, και μάλιστα πολύτεκνο, σε «δυνητική αργία» και του κόβει το μισθό, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη και πεπεισμένη η διοικητική ιεραρχία γι' αυτό που εγκαλείται.

Η απαξίωση των θεσμικών οργάνων που το ίδιο το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει καθώς και η επιλογή της χρονικής στιγμής της επίθεσης, φανερώνουν το αποκρουστικότερο πρόσωπο της εξουσίας.Όσο και να επενδύουν στον εκφοβισμό,προκαλούν και η απάντηση θα είναι άμεση από τους εκπαιδευτικούς, γιατί ο πραγματικός στόχος είναι η Δημόσια Παιδεία και το Εκπαιδευτικό Κίνημα

Στηρίζουμε τον συνάδελφό Κώστα Κορδάτο της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρο της ΠΕΤΕΕΜ – ΤΕ – ΣΕΛΕΤΕ.Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΠΑΙΘ να τεθεί σε «δυνητική αργία».

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, να στηρίξουν έμπρακτα το συνάδελφο Κ. Κορδάτο. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ σε αντίστοιχες αποφάσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την υλοποίηση της απαράδεκτης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος του συναδέλφου Κ. Κορδάτου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ