Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

17.10.15

Θεσ/νίκη: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Τρίτη 20/10, 6.30μμ, άγαλμα Βενιζέλου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ,
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 20/10, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Το τεράστιο προσφυγικό κύμα των ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή, ανθρώπων  κυνηγημένων  από τις σφαίρες του πολέμου, την πείνα, τη φτώχεια, την αδικία, την καταπίεση είναι ένα ιστορικό γεγονός που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και αδρανείς.
Δε φτάνουν τα δάκρυα για τη χαμένη ζωή του μικρού Αϊλάν και χιλιάδων άλλων παιδιών. 

Πρώτιστο χρέος μας να καταδείξουμε  τον ένοχο: Ας το πούμε καθαρά λοιπόν. Για την ανάπτυξη και τα κέρδη, ολόκληρες περιοχές του πλανήτη ρίχνονται στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και οικονομιών, φέρνουν συρράξεις, πολέμους, επιδρομές και βομβαρδισμούς στην Ασία, την Αφρική και αλλού. Αυτός είναι επίσης νόμος του καπιταλισμού.
Όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι της γης τρέχουν να σωθούν. Ελπίζουν να επιζήσουν σε άλλες, πιο αναπτυγμένες χώρες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Και όταν φτάνουν στα σύνορα της «πολιτισμένης Ευρώπης», η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κανονισμοί και η πολιτική της για το μεταναστευτικό (Δουβλίνο 1 και 2 το λένε) και οι ένοπλες δυνάμεις της (Frontex τη λένε) τους πετάει στη θάλασσα ή τους δέρνει με ΜΑΤ και τους ξαναστέλνει πίσω (εκτός από ελάχιστους, στο όνομα της απορρόφησης και της ανθρωπιστικής κρίσης…). «Τα "δάκρυα" της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της είναι υποκριτικά. Εξάλλου, η ίδια  μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρωταγωνιστούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δημιούργησαν το τέρας των "τζιχαντιστών", στοχεύοντας στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και καταδικάζοντας τους ντόπιους πληθυσμούς στη δυστυχία, την πείνα και το θάνατο. 

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.
ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
·       Καμία συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους "τζιχαντιστές", που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων. Άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές.
·       Να πέσει ο φράκτης στον Έβρο, να ανοίξουν τα σύνορα για να σταματήσουν οι κίνδυνοι των τρικυμισμένων θαλασσών για τους πρόσφυγες.
·       Ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα.
·       Γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες που επιθυμούν να ζουν και να εργάζονται στη χώρα μας.     
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
·       Διοργανώνουμε αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 20/10, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
·       Συγκεντρώνουμε  χρήματα  για  την  αγορά  ειδών  πρώτης  ανάγκης,  είδη  πρώτης  ανάγκης φρυγανιές, κράκερ, κονσέρβες (τόνος, φασόλια, ντολμαδάκια, λαχανικά), χυμούς, κρουασάν, παστέλια, βρεφικές τροφές σε βαζάκια  και  ρουχισμό (μπουφάν και παπούτσια).
  • Παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί ώστε να κατατεθεί υπόμνημα με άμεσα μέτρα για μια ουσιαστική στήριξη των προσφύγων.
  • Συγκροτούμε ανοιχτή επιτροπή συντονισμού, ενίσχυσης και αλληλεγγύης από τα σωματεία, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, φορείς και άλλες συλλογικότητες