Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

13.10.15

Παρεμβάσεις ΠΕ: Στους στημένους διαλόγους της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντάμε με τους αγώνες μας


ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. 13–10–2015
Δήλωση των εκπροσώπων
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Γιώργου Γαλάνη (6974750410), Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409)

ΣΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 14/10 στη 1 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ)

Ο Υπουργός Παιδείας σήμερα 13/10/15 επισκέφτηκε τα γραφεία της, ΔΟΕ «εγκαινιάζοντας» τον προσχηματικό διάλογο που έχει εξαγγείλει τις προηγούμενες μέρες.

Τον υπουργό (ο οποίος παρουσιάστηκε προκλητικά στα γραφεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών με στολές ή πολιτικά) υποδέχτηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, ανάμεσα τους πολλοί αδιόριστοι με σκοπό να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα χιλιάδες κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία ( ειδικά, ολοήμερα, κλασσικά) και την ανεργία των εκπαιδευτικών.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης (άμεση καταβολή της 3ης δόσης), της προσχολικής αγωγής, των ειδικοτήτων, των υποχρεωτικών μετακινήσεων, της ειδικής αγωγής και των μαζικών μόνιμων διορισμών καθώς και η ανάγκη σίτισης των μαθητών.
Παρά την πίεση που ασκήθηκε από τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην αίθουσα, ο κος Φίλης υπεραμύνθηκε μέχρι τέλους της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εφαρμογής των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου.

Στην πραγματικότητα πήραμε μια πρώτη γεύση από το πώς εννοεί το διάλογο το υπουργείο παιδείας: τα ήδη προαποφασισμένα και ψηφισμένα μέτρα των δανειστών και του ΟΟΣΑ εμφανίζονται τάχα ως επίδικα ενός διαλόγου με στόχο τη νομιμοποίησή τους, από τους εκπαιδευτικούς και τα συλλογικά τους όργανα.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στην «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα των διορισμών και την επιστροφή στο «κανονικό» των μηδενικών διορισμών των τελευταίων χρόνων.

Ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν φέτος με χιλιάδες κενά, οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι μηδενικοί για το 2015 και αν «η οικονομία το επιτρέψει» θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί το…. 2016.

Έγινε καθαρό σε όλους μετά και από αυτή την δέσμευση, ότι χιλιάδες αναπληρωτές που μέχρι πέρσι δούλευαν, θα μείνουν άνεργοι τη φετινή σχολική χρονιά.

Ο κύριος Φίλης υπεραμύνθηκε της ανάγκης ύπαρξης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του για τη σύνδεση του εθελοντισμού με αυτήν.

«Δεσμεύτηκε» παρά το γεγονός ότι έχει ψηφίσει και υπερασπίσει το 3ο μνημόνιο και έχει αποδεχτεί ως κύριο συνομιλητή του τον ΟΟΣΑ, πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να αναμετρηθεί με αυτό το καθήκον και να εκφράσει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.

Οι Παρεμβάσεις προτείνουν άμεση απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 15/10 και συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/10 για το πρώτο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή.

Παράλληλα προτείνουν την κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κεφαλαίου, Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ESM, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου, σε συντονισμό και με τους άλλους κλάδους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 14/10 στη 1 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την Παρασκευή 16/10 στο Σύνταγμα στις 7μμ (ΑΔΕΔΥ) ημέρα ψήφισης του πρώτου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη υλοποίηση του νέου μνημονίου αλλά και ενάντια στην ολοκλήρωση των δεσμεύσεων για τα παλιά.


Αθήνα, 13 Οκτώβρη 2015