Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

26.10.15

Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όχι στον εκβιασμό μαθητών, γονιών και συναδέλφων ΔΩΡΕΑΝ παροχή ΟΛΩΝ των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας στους μαθητές μας!

Η Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με βάση την οποία, οι μαθητές των ΕΠΑΛ καλούνται να πληρώσουν για να τους παρασχεθεί το βιβλίο της Αγγλικής γλώσσας.
Αφού επί πέντε χρόνια ζήσαμε, τις χιλιάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και ... συναδέλφων. Αφού οι μισθοί μας ισοπεδώθηκαν και αναιρέθηκαν δικαιώματα δεκαετιών σε περίθαλψη, ασφάλιση και σύνταξη. Αφού προσπάθησαν να μας «εκπαιδεύσουν» στο «λιγότερο κακό», στο «δεν γίνεται τίποτε» για να μας έχουν «του χεριού τους».. Τώρα προχωρούν στο νέο κύμα επίθεσης, που θα σαρώσει ότι έχει απομείνει σαν κατάχτηση και δικαίωμα, δικό μας, των μαθητών, των γονιών.
Σ' αυτό το πλαίσιο νομίζουμε ότι έρχεται να «πατήσει» και η εγκύκλιος, η οποία καταστρατηγεί το κατεχτημένο λαϊκό δικαίωμα για ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Η Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θεωρεί πως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για οποιαδήποτε ολιγωρία από πλευράς των σωματείων του κλάδου μας, το γεγονός πως η πληρωμή των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας (και γενικά των ξενόγλωσσων βιβλίων) είναι όπως λέγεται «μια διαδεδομένη εδώ και χρόνια πρακτική» στα Γενικά Λύκεια (σε πολλές περιπτώσεις και σε κάποια γυμνάσια). Ακόμη και αν αυτό συμβαίνει, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την πρακτική που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των μαθητών μας.
Πολύ περισσότερο που σήμερα, επιχειρείται να επεκταθεί «η πρακτική αυτή» και στα ΕΠΑΛ που κατά τεκμήριο, σπουδάζουν τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στρώματα που στην πλειοψηφία τους η βάρβαρη πολιτική που ασκείται από το πολιτικό προσωπικό των ξένων και ντόπιων αφεντικών τα έχει βυθίσει στην ανεργία, την υποαπασχόληση, τα μεροκάματα πείνας. Με συνέπεια είτε να μην καλύπτουν είτε να καλύπτουν με το ζόρι στοιχειώδεις ανάγκες στην τροφή, την στέγη, την θέρμανση.
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή τη νέα πρόκληση.
-Να υπερασπιστούμε από κοινού με τους μαθητές και τους γονιούς, το αναφαίρετο δικαίωμα στη ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.
-Απαιτούμε να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας για τους μαθητές μας.