Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

30.10.15

ΟΛΜΕ: ψήφισμα ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ. Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον στα σχολεία μας



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/10/2015)
Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον στα σχολεία μας


Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και με δολοφονική πρόθεση επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Διευθυντής του Γυμνασίου της Συβρίτου, μέσα στον χώρο του σχολείου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και θα τον στηρίξουμε με κάθε μέσο στην διεκδίκηση κάθε έννομου δικαιώματος του.
Καλούμε τις αστυνομικές αρχές, τις τοπικές αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα που δεν είναι πρωτοφανή και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης να μην ολιγωρούν και να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των καθηγητών αλλά και των μαθητών μας. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις περιοχές που με τέτοια γεγονότα διακυβεύεται.

·         Η ΟΛΜΕ θα στηρίξει πλήρως, ηθικά, νομικά και οικονομικά τους συναδέλφους, στην προσπάθειά τους να λειτουργήσει με ουσιαστικούς όρους το σχολείο και να χτυπηθούν τα φαινόμενα βίαιης παρέμβασης στη σχολική ζωή, σε όσες δικαστικές, υπηρεσιακές ή συνδικαλιστικές διαδικασίες χρειαστεί.
·         Οι νομικές υπηρεσίες της ΟΛΜΕ θα εξετάσουν το νομικό πλαίσιο προστασίας των εκπαιδευτικών από τέτοια φαινόμενα, προκειμένου να προτείνουν απαραίτητες αλλαγές.

Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους συναδέλφους!
Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον μάθησης για τους μαθητές μας!