Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

12.10.15

ΠΕΑΕ: Καταγγελία για την κατάπτυστη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ



Kαταγγέλλουμε την κατάπτυστη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αποτυχία της προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, λόγω της παρέμβασης διαμαρτυρίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών – όπου και συμμετείχαμε ως Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.  Δυστυχώς για κάποιους εκπροσώπους του ΔΣ της ΟΛΜΕ με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και συνδικαλιστική ταυτότητα,  διακόψαμε το προγραμματισμένο σουαρέ κυριών με καφέ, ανθοδέσμες και κουλουράκια . Συμμετείχαμε στην παρέμβαση διαμαρτυρίας για να υποδεχτούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ως αυτή που πραγματικά είναι:  ο κάθε κύριος Φίλης δεν είναι ισότιμος συνομιλητής του κλάδου που αγνοεί τα αιτήματα και τις πάγιες διεκδικήσεις του αναμένοντας ενημέρωση , αλλά ο υλοποιητής του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Τα έργα και ημέρες τους δεν αφήνουν περιθώρια αναβολών, πόσω μάλλον δεξιώσεων: ο κ. Φίλης δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του για να καλυφθούν τα 25.000 εκρηκτικά κενά  του δημόσιου σχολείου, δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν όλα τα κενά, γιατί αυτό είθισται τα τελευταία χρόνια, δεν προβαίνει  καν στους 2.000 προϋπολογισμένους διορισμούς της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, ενορχηστρώνει νέα αύξηση ωραρίου, μεταθέτει τη συνταξιοδότηση στα 67 και χωρίς ίχνος ντροπής εξαγγέλει πριμοδότηση στην επικείμενη αξιολόγηση όσων αναπληρωτών εργαστούν εθελοντικά στην Ενισχυτική Διδασκαλία, δηλαδή τη θέσπιση της  απλήρωτης εθελοδουλείας με μόρια θετικής αξιολόγησης της «δεύτερης φοράς αριστερά».
Τόσο κυνικά, τόσο αντιλαϊκά, τόσο μνημονιακά, καθώς εδώ και εννέα μήνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την αποπληρωμή του δυσβάστακτου ληστρικού χρέους, με ταυτόχρονα κροκοδείλια δάκρυα για την παράπλευρη διάλυση της παιδείας και της υγείας. Ως εκ τούτου, όσο κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ μιλούν τη γλώσσα της αδιαλλαξίας και της μνημονιακής αναλγησίας, εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να μιλάμε τη γλώσσα της αγωνιστικής διεκδίκησης και της συλλογικότητας απέναντι στους εκπροσώπους της για μόνιμη και σταθερή εργασία, για μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των 25.000 κενών, για πλήρη μισθολογικά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων, για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο των όλων και των ίσων με ολόπλευρη μόρφωση και πλήρη ξενόγλωσση, καλλιτεχνική, εικαστική, αθλητική αγωγή. Ένα σχολείο που θα χωρά όλη τη γνώση, όλα τα  παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς σε ευθεία παρατεταμένη αναμέτρηση με το σχολείο της αγοράς και των περικοπών του ευρωμονοδρόμου.
Υπενθυμίζουμε στους θλιβερούς καρεκλοκένταυρους εκπροσώπους του παλαιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι η ΟΛΜΕ δεν είναι κυβερνητικό παράρτημα και ως Ομοσπονδία δεν ανήκει στο Διοικητικό της Συμβούλιο – το οποίο έχει ψηφιστεί για να εκπροσωπεί  και να υπηρετεί τον κλάδο – αλλά είναι το σπίτι όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών, και οφείλει να είναι η ασπίδα προστασίας των συλλογικών συμφερόντων και αναγκών μας. Αν οι συγκεριμένοι εκπρόσωποι κόπτονται για τα συμφέροντα του κλάδου, αντί να παριστάνουν τους φρουρούς της ψυχικής υγείας και ευεξίας του Υπουργού, θα κριθούν αμείλικτα στην πράξη με κριτήριο τις αναγκαίες αντιστάσεις για την απόκρουση και ανατροπή της μνημονιακής λεηλασίας, για το παρόν και το μέλλον του ερειπωμένου δημόσιου σχολείου,  των ρημαγμένων εκπαιδευτικών του και των υποσιτισμένων μαθητών του. Οι στόχοι «να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου» στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας (!) και που δεν ευοδώθηκαν λόγω της παρέμβασης διαμαρτυρίας μας – όπως αναφέρει η κατάπτυστη ανακοίνωση- είναι τουλάχιστον γελοία και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες του κλάδου και τα μέτωπα της περιόδου. Αν κάποιοι βεβαίως  ζήλεψαν την τύχη του αλήστου μνήμης  κ. Τσούλια, κυβερνητικού συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο κατάργησης της επετηρίδας και υπέρμαχου του διαγωνισμού –λαιμητόμου του ΑΣΕΠ, έχουν όλα τα φόντα να την κατακτήσουν επάξια. Αλλά εμάς θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, μέχρι να κατακτήσουμε όσα δικαιούμαστε και αξίζουμε. Οι μέρες της παραίτησης και της σιωπής τέλειωσαν, το λόγο θα λάβουν τα όνειρά μας και θα πάρουν εκδίκηση. Να είναι βέβαιοι και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των μνημονίων και το υπηρετικό τους προσωπικό, που αποκαλούνται συνάδελφοι.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10/2015, 12:00 Μ.Μ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)