Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

16.10.15

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: «Προκαλεί πραγματική απορία και αγανάκτηση η τοποθέτηση αυτή του ΔΣ της ΟΛΜΕ»

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
Με δημόσια τοποθέτησή του, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατηγορεί τους συναδέλφους/ισσες που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά τη συνάντηση του ΔΣ με τον υπουργό Παιδείας, ότι με τη στάση τους εμπόδισαν τον υπουργό να δώσει απαντήσεις για τα φλέγοντα ζητήματα. Ακόμη περισσότερο, κατηγορεί τους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους/ισσες ότι με “ενέργειες σαν αυτές” πλήττουν την αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων.
Προκαλεί πραγματική απορία και αγανάκτηση η τοποθέτηση αυτή του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ποιες άραγε “δεσμεύσεις” περίμενε να πάρει από τον υπουργό, πέραν εκείνων που ψηφίστηκαν στην προηγούμενη Βουλή με την πρωτοφανή συναίνεση τόσων κομμάτων, μαζί και των κυβερνητικών; Ποιος είναι εκείνος που πλήττει την “αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων”, οι μαχητικές διαμαρτυρίες των συναδέλφων/ισσων ή μήπως η καλλιέργεια ελπίδων για λύση μέσα από “άχρωμες και άοσμες” συναντήσεις ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με τον εμπαιγμό απ'την πλευρά του υπουργείου να έχει ξεπεράσει κάθε όριο;
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όχι μόνο δεν έπρεπε να προβεί στην καταδίκη των διαμαρτυρόμενων συναδέλφων/ισσων, αλλά αντίθετα έπρεπε να λάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε η συνάντηση με τον υπουργό να πραγματοποιηθεί μέσα σε γενικευμένη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.
Σαν ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλούμε τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ που υπέγραψαν την απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση να αποσύρουν τις υπογραφές τους ώστε η ανακοίνωση να ακυρωθεί. Ο δρόμος της υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί να συναντιέται πουθενά με τους διαδρόμους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που τόσο μας έχει βλάψει.
Ιωάννινα, 14/10/2015