Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

17.1.24

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Γ΄ΕΛΜΕΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 16/1/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Όλοι-ες  την Πέμπτη 18 Γενάρη 2024 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στην Καμάρα

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11πμ έως 2μμ,με βάση και την απόφαση της ΟΛΜΕ  

 

Χαιρετίζουμε τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 11ης Γενάρη στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Το πανεκπαιδευτικό κίνημα, με αιχμή του δόρατος το φοιτητικό τμήμα του, έστειλε ένα πρώτο μήνυμα πως το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της παιδείας δε θα περάσει! Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024, που επιτέθηκαν   σε φοιτητές και επιχειρούν  να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα, φανερώνοντας τον πανικό  της κυβέρνησης που νομίζει ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία θα ανακόψει την οργή και τον αγώνα της νεολαίας.

Συνεχίζουμε- κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα κινητοποίηση ενάντια στο ν/σχ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μας αφορά!Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για το θέμα αυτό και συμμετείχε στο συλλαλητήριο 11/1.

https://3elmethess.blogspot.com/2024/01/blog-post.html

 Το νομοσχέδιο για την  ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων  αποτελεί τομή στα πλαίσια της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης- που με απροκάλυπτο κυνισμό παραβιάζει το άρθρο 16 του συντάγματος και στοχεύει πλήρη εμπορευματοποίηση- επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Καταργείται επί της ουσίας η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πλήττει καίρια το δικαίωμα στη μόρφωση , στρέφοντας ακόμα περισσότερο στην επιχειρηματική λογική τα δημόσια πανεπιστήμια, αυξάνονται  οι ταξικοί φραγμοί .Η παιδεία αντιμετωπίζεται ως εμπορικό προϊόν και όχι ως κοινωνικό αγαθό που οφείλει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν σε όλες και όλους.  Οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων και των συνθηκών σπουδών ,Ανοίγει το δρόμο για την υποβάθμιση του πτυχίου και των επαγγελματικών δικαιωμάτων χιλιάδων αποφοίτων αλλά και των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μάλιστα στις 18/1 συζητιέται στη Βουλή και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ φέρνει για ψηφίσει άρον άρον νέο νόμο-τερατούργημα, που χαρίζει απλόχερα τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς, του μικρού και μεγάλου κεφαλαίου. Με τα ευαγγέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των εργοδοτικών ενώσεων, τρία χρόνια μετά τον νόμο Κεραμέως για τις μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων με βάση την αξιολόγηση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση και έμμεση ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, βάζοντας λουκέτο σε ολόκληρα σχολεία και τινάζοντας στον αέρα οργανικές θέσεις συναδέλφων! Οι απόφοιτοι/ες μαθητές/τριες μας των ΕΠΑΛ θα είναι οι ακόμη πιο φθηνοί και αναλώσιμοι εργαζόμενοι! που στο όνομα της μαθητείας και της κάλυψης των αναγκών της τοπικής και γενικής αγοράς θα μετατρέπει τη γνώση σε εμπόρευμα και τη σταθερή και μόνιμη εργασία σε ευέλικτη και ελαστική εργασία σε ένα  πεδίο ακόμη βαθύτερης εκμετάλλευσης.

 https://3elmethess.blogspot.com/2024/01/blog-post_11.html

 

«ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΣΤΗΝ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ, «ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

 ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, επαγγελματική εκπαίδευση βορά στις δαγκάνες του κεφαλαίου και της αγοράς, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με τη σκληρή εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων ελεύθερη επιλογή σχολείων, διαγωνισμός ΑΣΕΠ- υβριδικό σύστημα διορισμών, ΕΒΕ με 40.000 νέους και νέες εκτός από τα δημόσια ΑΕΙ, αποτελούν ενιαία επιχείρηση αλλαγής του DNA του δημόσιου σχολείου. Βασικό κριτήριο της κυβέρνησης με βάση τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ είναι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του και η σταδιακή αποσύνδεση της υποχρέωσης του κράτους της χρηματοδότησης των σχολείων ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά η σύνδεσή της με την ανταπόκριση των σχολείων στα κριτήρια της αξιολόγησης και η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αναδεικνύεται έτσι, ο ενιαίος τρόπος με τον οποίο επιχειρεί τη μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου δίνοντας τα βορρά στο κεφάλαιο και στις «ανάγκες» της αγοράς.

 

ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι στο σύνολο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πλευρά της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, δημόσιου Πανεπιστημίου και σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις μορφωτικές  ανάγκες της νέας γενιάς  και  στη χειραφέτηση της εργασίας έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του, από την πλευρά της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων μας, των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ,

ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

 

 Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ και  η ΔΟΕ, να οργανώσουμε πανεκπαιδευτικό μαζικό πολύμορφο αγώνα με σχέδιο, επιμονή και διάρκεια ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με απεργίες, συλλαλητήρια , διαδηλώσεις.

Να συγκροτηθεί μέτωπο παιδείας με το φοιτητικό, εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους που στην προμετωπίδα της θα έχει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων για μια ολοκληρωμένη μόρφωση και ζωή αξιοβίωτη.

https://3elmethess.blogspot.com/2024/01/blog-post_10.html

 

 

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους:

*      Να υψώσουμε τείχος ατίθασο στην επιχείρηση της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του δημοσίου σχολείου και πανεπιστήμιου .

*      Για τα δικαιώματά μας στο μισθό, στην εργασία, σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

*      Για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης , ΕΕ,ΟΟΣΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ