Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

29.1.24

Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣ: ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΓΕΝΑΡΗ , 2.15 το μεσημέρι στο 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ


Γ΄ΕΛΜΕΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 25/1/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

ΤΕΤΑΡΤΗ,  31 ΓΕΝΑΡΗ , 2.15 το μεσημέρι στο 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ


Συναδέλφισσες- οι

 Η χρονιά ξεκινάει με την Κυβέρνηση της ΝΔ να κλιμακώνει την επίθεση της ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων που είναι σε εξέλιξη (Ιδιωτικά ΑΕΙ, αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση με κυρίαρχο το ρόλο των δυνάμεων της αγοράς, Εθνικό απολυτήριο, Ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς, ΑΣΕΠ).

 Συγχρόνως επιχειρεί νέο γύρο  προώθησης της ατομικής αξιολόγησης, , με το ξεκίνημα της αξιολόγησης και στα άλλα πεδία, το Α2 και το Β πεδίο, για τους νεοδιόριστους κατ' αρχήν, αλλά και όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία στενάζουν από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, σε ρεύμα-ενοίκιο-πετρέλαιο, από την κατακρεούργηση βασικών κοινωνικών/εργασιακών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, από την υποβάθμιση- διάλυση οποιουδήποτε δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Η αντεπίθεση όμως του εκπαιδευτικού κινήματος για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων  άρχισε και ,όπως επιβεβαιώνουν τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα που γίνονται κάθε Πέμπτη, θα κλιμακωθεί.

Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. Τώρα είναι η ώρα ο κλάδος μέσα από τις ΓΣ , τα σωματεία  του ,τις επιτροπές αγώνα  να συζητήσει – αποφασίσει- οργανώσει την κλιμάκωση του   αγώνα του ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους -συναδέλφισσες (μόνιμους, αναπληρωτές) στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την  ΤΕΤΑΡΤΗ,  31 ΓΕΝΑΡΗ , 2.15 το μεσημέρι στο 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ

 ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΙΣ!

 Συζητάμε  για:

 

·        Νομοσχέδιο για την  ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

·        Νόμος για Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση

· Αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών- Α2 φάση της  ατομικής αξιολόγησης .   Μονιμοποίηση νεοδιορίστων.

·        Αδιοριστία- προβλήματα και δικαιώματα αναπληρωτών-  προσοντολόγιο \ διαγωνισμός ΑΣΕΠ

·        Ακρίβεια -– φτωχοποίηση λεηλασία του εισοδήματος.

·        Νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα- νέοι φραγμοί στη μόρφωση : μαζί με την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ετοιμάζουν Εθνικό απολυτήριο και συνυπολογισμό του για την εισαγωγή τριτοβάθμια εκπαίδευση , γενίκευση των εξετάσεων PISA στα δημοτικά και γυμνάσια. Ελεύθερη επιλογή σχολείου.

·         Βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών

·         Για άλλα θέματα που θα  προταθούν.

Αποφασίζουμε:

·         Τα αιτήματα - διεκδικήσεις μας.

·         Το πρόγραμμα  αγωνιστικών δράσεων – κινητοποιήσεων του κλάδου και της ΕΛΜΕ.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ